NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM -
TILL SAMTLIGA MEDLEMMAR I DISTRIKTET

Nu är det valår och vi tar nya tag!

Vänsterpartiet är tydliga med vår politik, vi är att räkna med och vi menar allvar.

Vården ska ha fler anställda med högre lön och vi siktar mot sex timmars arbetsdag och ha kollektivtrafik i egen regi. Vi ska ställa om region Stockholm så att vi lever inom planetens gränser. Vi ska bygga hållbart och ha mer växtbaserad och ekologiskt närodlad mat. Gratis kollektivtrafik ska gälla för alla barn och unga.

Läs hela ordförandekrönikan Här.


Allas välfärd!

Vänsterpartiet har det gångna året vunnit förtroende genom politisk handling som stoppat marknadshyror och höjt pensionerna. Denna 1 maj går vi sida vid sida under parollen "Allas välfärd". Det är dags att ta tillbaka kontrollen över välfärden från en oansvarig marknad!

➤ DATUM: 1 maj
➤ EVENT: Här.

Hålltider inför vår stora demonstration:

  • 12.00 Samling Medborgarplatsen
  • 13.00 Avmarsch demonstrationståget
  • 13.30-16.15 Scenprogram Kungsträdgården

(09.30 La Mano minnesceremoni)

Plakatverkstad

Vi har allt material på plats, som färg och glitter, och folk som kan hjäpla till. Barn är också välkomna och bara fantasin sätter gränser. Detta är för er som är medlem eller sympatisör och planerar gå med i 1 maj-demonstrationen. Kom för att pyssla och äta vegokorv med oss!

➤ DATUM: 23 & 24 april
➤ TID: 11.00-17.00 (lör)
11.00-16.00 (sön)
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84

Var en funktionär

Vi behöver många händer och fötter som hjälper till på 1 maj. Som funktionär kan man exempelvis dela ut material, agera demonstrationsvakt eller värva medlemmar. Anmäl intresse HÄR.

Vi ordnar också förberedande tillfällen för funktionärerna samtidigt som plakatverkstan.

➤ DATUM: 23 & 24 mars
➤ TID: 14.00 (lör) 14.00 (sön)
➤ PLATS: Porten, Kungsgatan 84


Träffa Nooshi i Visättra, Huddinge <3

På sin turné genom Sverige kommer Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar till Huddinge och Visättra. Ta med vänner, grannar och familj och ta chansen att träffa henne!

Temat för kvällen är hur politik kan skapa trygga orter. Vi lyssnar till lokalt engagerade, lärare, socialarbetare och forskare i samtal om investeringar och reformer för trygghet och jämlikhet i förorten. Vi vill också höra vad du som boende i Huddinge har att säga!

➤ DATUM: 7 april
➤ TID: 18.00-20.00
➤ PLATS: Visättraskolan (matsalen) Visättravägen 61
➤ EVENT: Träffa Nooshi i Visättra


Nominera till vår projektgrupp för Pride 2022!

Den 1-7 augusti är det äntligen dags för Stockholm Pride! Vill du vara med eller känner du någon du tycker bör ingå i årets arbetsgrupp för att planera för peppiga aktiviteter och viktiga event för att uppmärksamma hbtqia-frågor?

Alla är välkomna att nominera sig själv eller andra till att ingå i planeringsgruppen inför detta roliga och meningsfulla arrangemang.
Nominera HÄR senast 15 april.

Kontaktperson: maria.ljuslin@vansterpartiet.se


Workshoppa omställningsplanen!

Inbjudan till work-shop om det reviderade Omställningsplanen för Vänsterpartiet Storstockholm. Kom och tyck till och bidra till att vässa Omställningsplanens olika kapitel och var en del i Vänsterpartiet Storstockholms klimat- och miljöarbete. Fika finns på plats. Ansvariga Miljö- och klimatutstkottet.

➤ DATUM: 24/4
➤ TID: 11.00-17.00
➤ PLATS: Solna Stadshus
➤ ANMÄLAN: Här (viktigt att anmäla sig så ni skrivs in som besökare på stadshuset)

Kontaktperson: Tove Pehrsson, tove.pehrsson@vansterpartiet.se, 0739-08 65 65


Demonstrera 9 april - rädda hyresrätten!

En nationell protestdag för bostad som social rättighet som anornas av nätverket "Nej till marknadshyra - ja till bostad som social rättighet!". Vänsterpartiet stöttar nätverket och de sociala bostadskrav de står bakom så som att stoppa alla ombildingar och renovräkningar och ta tillbaka allmänyttan!

I Stockholm sker flera lokala manifestationer rum som sedan samanstrålar i en stor demonstration på Sergels torg. Här är listan på de lokala manifestationerna.

➤ DATUM: 9 april
➤ TID: 14.30
➤ PLATS: Sergels torg
➤ EVENT: Rädda hyresrätten


Lär dig mer om vår politik för sjukvård och kollektivtrafik

Sjukvård och kollektivtrafik är frågor som ligger nära vår vardag och är viktiga för väljarna. Vad många inte vet är att det är regionen som ansvarar för just dessa områden. Region Stockholm styrs sedan 2006 av borgerliga partier som privatiserar och tvingar vården och kollektivtrafiken till ständiga besparingar.

Vänsterpartiet Region Stockholm anordnar under våren flera utbildningstillfällen för medlemmar som vill lära sig mer om vår regionpolitik inför valrörelsen. Utbildningen hålls i Landstingshuset, förutom ett digitalt tillfälle, av en av våra ledande politiker i regionen. Vi bjuder på fika en halvtimme innan passet börjar, välkomna!

➤ DATUM & TID:
Tisdag 3 maj kl 18-20 (digitalt)
Lördag 14 maj kl 10-12
Måndag 23 maj kl 18-20
Tisdag 31 maj kl 18-20
Onsdag 8 juni kl 18-20
Torsdag 9 juni kl 18-20

➤ PLATS: Landstingshuset i Stockholm, hantverkargatan 45
➤ ANMÄLAN: Här

Kontakt: andrea.andersson-tay@regionstockholm.se

”Det bortglömda valet”

Hälften av svenskarna vet inte att vården styrs av regionen. Ändå är sjukvården den viktigaste valfrågan för många. Hjälp oss sprida ordet om vad regionen gör och vilka som styr den genom att dela den här filmen: https://fb.watch/cbS5ce1H6K/


En kväll för dig som vill veta lite mer om Vänsterpartiet!

Vi kommer att prata om vänsterpartiet, vår organisation, vår politik och vad du kan göra om du vill vara med som aktiv. Och vi bjuder naturligtvis på våra berömda Nachos!

Med oss denna kväll är Karin Rågsjö. Karin är riksdagsledamot för vänsterpartiet och ledamot i socialutskottet. I riksdagen har hon arbetet med hälso- och sjukvård, missbruk, psykisk ohälsa, äldreomsorg och folkhälsa.

Eftersom vi ses fysiskt är antalet platser begränsat till De 50 först anmälda!

➤ DATUM: 26 april
➤ TID: 18.30-20.30.
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84
➤ ANMÄLAN: Här

Kontakt: storstockholm@vansterpartiet.se


En heldagskurs för dig som vill veta mer om Vänsterpartiet!

Vill du lära dig mer om Vänsterpartiet och vår politik och ideologi? Kanske har du nyligen varit med på vår introduktion för nya medlemmar Nachos för nya, kanske har du varit medlem länge men känner att nu vill du engagera dig mer. Vem du än är så är du välkommen till vår kurs: En dag om Vänsterpartiet!

Under denna heldagskurs kommer att prata om och fördjupa oss i Vänsterpartiet, vår organisation, vår politik och vad du kan göra om du vill vara med som aktiv.

➤ DATUM: 11 juni
➤ TID: Frukostfika från 9:30, programmet börjar 10:00 och slutar 16:00
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84
➤ ANMÄLAN: Här

Antalet platser begränsat till de 50 först anmälda!


Nytt nummer ute nu!

Röda röster är debattforum för Vänsterpartiets Stockholmsföreningar och ges ut på uppdrag av representantskapet. 

Aprillnummret finns här

Tidigare nummer hittar du HÄR på hemsidan. Vi ber om ursäkt till redaktionen och medlemmarna att distribueringen av årets tidigare nummer uteblivit.


Valanställning i Botkyrka!

Ditt arbete kommer till största delen bestå i organiserandet av kontakter med väljare i Botkyrka. Därför söker vi dig som är utåtriktad och som kan entusiasmera medlemmar till att delta i valrörelsearbetet. Förekommande arbetsuppgifter är att organisera torgmöten, flygbladsutdelningar, affischering och deltagande i valaktiviteter som arrangeras av det lokala föreningslivet. Läs hela jobbannonsen Här.


Konstnär sökes!

Är du konstnär och vill ställa ut i samband med Vänsterpartiets valupptaktsmöte den 28 maj i Husby? Vänsterpartiets föreningar runt Järvafältet håller valupptaktsmöte vid Husby Gård och eftersom det finns en så kallad "Kulturstig" från Husby Centrum till Husby Gård som har några iordninggjorda platser för konst, passar vi på att erbjuda möjligheten för konstnärer att ställa ut. Vi förväntar oss mycket folk och skoj detta datum!

Verkar det intressant hör du av dig till: kista@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!