Almedalsveckans nyhetsbrev 7, 2022.
Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

7 april 2022

Samtliga partiledare talar under årets Almedalsvecka!

Vi är stolta och glada över våra partiers engagemang, Partiledarnas medverkan som talare stärker Almedalsveckan som den viktiga demokratiska mötesplatsen, som den är.

Socialdemokraterna inleder på kvällen, söndagen den 3 juli, och det är statsminister Magdalena Andersson som talar för sitt parti.

Måndagen den 4 juli är det Moderaternas och Vänsterpartiets dag. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson talar innan lunch och Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar håller sitt tal på kvällen.

Tisdagen den 5 juli är det dags för Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch att inta talarstolen innan lunch och kvällen avslutas av Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.

Onsdagen den 6 juli tar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson plats på scen och efterföljs av Centerpartiets partiledare Annie Lööf, som avslutar kvällen.

Avslutningsdagen, den 7 juli, är Miljöpartiets dag och det är språkröret Per Bolund som avslutar årets partiledartal under Almedalsveckan med sitt tal innan lunch.

Innan det är dags för det första partiet att ta över ansvaret parken i Almedalen är det Region Gotland som ansvarar för invigningsprogrammet under förmiddagen söndagen den 3 juli. Detsamma gäller även under eftermiddagen på avslutningsdagen torsdagen den 7 juli, från klockan 15:00.

Klockan 11 och klockan 19

Almedalsveckan 2022 pågår under fem dagar med delade dagar för partierna. Med två partier per dag blir det även två partiledartal per dag, ett dagtal klockan 11 och ett kvällstal klockan 19.

Inledningssöndagen är det första talet klockan 19. Det sker en hel del aktiviteter i Almedalen innan dess med bland annat ideella organisationer under temat Alla röster ska höras och partiernas ungdomsförbund.

Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.

Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepagelinkedin

Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Du når oss på telefon vardagar klockan 09-12 och klockan 13-15.  
Det går också bra att kontakta oss via e-post: almedalsveckan@gotland.se

www.almedalsveckan.info

www.almedalsveckanplay.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer och kontaktpersoner som medverkat i det officiella programmet under de två senaste Almedalsveckorna (2019 och 2021), journalister samt de som fick tillstånd om markupplåtelse under Almedalsveckan 2019. Det går också till deltagare på Almedagen 2020, 2021 och 2022, på uppstartsmötet inför Almedalsveckan 2022 samt de som själva har registrerat sig via hemsidan.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!