Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kraftverket för professionella dans- och scenkonstnärer


NYA VERK AV FANNI IJÄS OCH FRÉDÉRIC GIES PÅ SITE I JUNI

NIGHTS DON’T HAVE NAMES av och med Fanni Ijäs. Foto Fanni Ijäs.

Koreograferna Fanni Ijäs och Frédéric Gies blev ihopparade som adept och mentor i SITE:s och MARC:s gemensamma residens för en koreograf med konstnärlig mentor 2021. Under 2022 har de arbetat vidare, tillsammans och var för sig, i SITE:s första produktionsresidens för dans. Nu har de skapat varsitt solo och den 2 juni blir det premiär på SITE i Farsta för en delad kväll med två helt nya verk!

Fanni Ijäs’ verk NIGHTS DON’T HAVE NAMES sätter den tysta och öde nattiden i fokus och utforskar dess möjligheter till kroppslig och sinnlig befrielse samt världsskapande. Med klubbmiljön i fokus och housedansens vokabulär som medel och med hjälp av dans, musik och tillhörighet uppstår en njutande, inkännande och kroppsbejakande nattkropp. Verket bjuder publiken att dela scenrummet med den ensamma dansaren och musiken med strävan att öppna upp för tanken om hur njutning kan vara början till en individuell, kollektiv och lokal, men även en global förändring. Läs mer här

SHADOWBOXING av och med Frédéric Gies. Foto Thomas Zamolo.

Frédéric Gies presenterar det nya verket SHADOWBOXING, där han bland annat tillämpar sin egen praktik ”Technosomatics”, som förenar somatiska utforskanden och klubbdans. Technomusik är ett centralt inslag i Gies’ verk. Genom dansen och hur den vävs samman med musiken tar olika kroppar och bilder form. Många av Gies’ senaste verk refererar till klubbar och raves, i själva dansen eller i den kollektiva upplevelsen som han bjuder in åskådarna till. Läs mer här.

Save the dates 2-4 juni! Mer information kommer!


BODYCARTOGRAPHY PROJECT - ETT NORDISKT RESIDENS PÅ SITE

BodyCartography Project. Foto Olive Bieringa och Otto Ramstad.

Vi är väldigt glada över att äntligen kunna bjuda in den konstnärliga duon BodyCartography Project, bestående av Olive Bieringa och Otto Ramstad från Norge, till ett konstnärligt produktionsresidens i Farsta. Residenset har blivit uppskjutet två gånger på grund av pandemin, men i maj hälsar vi Olive och Otto med kollegor varmt välkomna!

Tillsammans kommer de under sin tid på SITE att arbeta med att vidareutveckla sitt performativa verk RESISTING EXTINCTION som presenteras på SITE/Specific Festival i juni.

RESISTING EXTINCTION erbjuder metoder för att leva och dö tillsammans på en skadad jord. RESISTING EXTINCTION bjuder in oss att inte bara se framåt, utan att se oss omkring och lägga märke till vad vi förlorar. Den ekologiska krisen är också en identitetskris. Vi måste finslipa vår kompetens och vår förmåga att improvisera, att leka, att experimentera, att vara mottaglig, att vara i det okända och lita på att vi har resurserna i våra kroppar för att förhandla, överleva och frodas. Läs mer här.

Residenset genomförs med stöd av Nordisk Kulturkontakt.

Läs gärna mer om BodyCartography Project på deras hemsida här.


SÖK SITE SOMMARRESIDENS – ANSÖKAN ÖPPNAR 19 APRIL

Foto Emelie Johansson.

Även i år har SITE fått möjlighet att erbjuda kortare sommarresidens till professionella konstnärer och grupper som är i behov av dansstudio eller blackbox för produktion och research under sommaren 2022. Residenset gäller 1-3 veckor och äger rum i SITE:s lokaler i Telestaden, Farsta, Stockholm.

Om du känner att detta är något för dig eller ditt kompani/grupp så kan du höra av dig till oss fr.o.m. torsdagen den 19 april kl 09 – då ansökan öppnar. Det är först till kvarn som gäller! Vi fyller på tills det är fullt i alla lokaler. Det enda grundkravet är att du är professionellt verksam som konstnär.

Residenset omfattar inte arvoden, reskostnader, teknisk support eller andra produktionsmedel. SITE har begränsat med personal på plats under sommaren.

Vi kommer att gå ut med utlysningen i ett separat utskick och i våra sociala medier. Läs mer om förutsättningarna, villkoren och hur du söker här


SITE/SPECIFIC FESTIVAL 2022 PÅ SITE I JUNI

Se ett sammandrag av SITE/Specific Festival 2021! Foto Karl-Oskar Gustafsson.

Den 16-18 juni är det dags för 2022 års upplaga av SITE/Specific Festival i Farsta. I tre dagar bjuder vi in till föreställningar, workshops och installationer. Som alltid är det kostnadsfritt!

I år medverkar våra residenskonstnärer Alica Tserkovnaja med gäst Feronia Wennborg, BodyCartography Project, Gülbeden Kulbay, Jannine Rivel, Mari Raudsepp, Mira Mutka med gäst Lisen Ellard, Mireia Piñol, Shaya Khalil och Uncover Choreography – Elinor Tollerz Bratteby och Sanna Söderholm.

Håll utkik i kommande nyhetsbrev och på våra digitala plattformar i maj när vi presenterar det fullständiga festivalprogrammet med exakta tider och platser.

Klicka på bilden ovan för att se ett sammandrag av förra årets festival! På bilden syns Adam Seid Tahir framföra verket AN ATTEMPT AT BRAIDING MY WAY HOME. Foto och redigering av Karl-Oskar Gustafsson.

Läs mer om SITE/Specific Festival här.


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se 

info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev och för att vi tror att du är intresserad av information om samtida kultur. 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!