Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 8 2022


Hej på er

Nu är det snart påsk och många har redan påsklov. Påsklovet är ett bra tillfälle att se på URplays programserie Idrottens Himmel och Helvete. Serien tar upp många aktuella ämnen som berör idrottsvärlden och även om idrotterna inte alltid känns så aktuella är problemen som lyfts applicerbara även på vår sport och den värld vi och våra aktiva befinner sig i i många fall.

Det är nu också klart med projektstöd för utbilda ledare, pengar som ni kan söka från oss som förbund. Gör en översyn på vilka ledare ni behöver utbilda, lägg gärna upp en 3 eller 5 års plan så ni får en bra översikt på vad ert utbildningsbehov är framöver. 

Vi har otroligt många skolor som kontaktar oss men även RF-SISU distrikten då de vill bjuda in och låta eleverna prova på Cheerleading på skolorna. En fantastisk möjlighet att sprida vår sport och fånga upp fler aktiva. Se över om ni kan ha någon i er förening som är ansvarig för just denna typ av aktivitet, så när vi eller RF-SISU eller skolorna direkt kontaktar er kan ni agera snabbt och skicka dit ledare och aktiva för prova på! Vill ni ha stöd och stöttning hör gärna av till kontaktpersonen i erat RF-SISU distrikt så kan de hjälpa er hur man kan planera en prova på dag på en skola.

Vi har fått in fantastisk mycket inspirerande bilder från olika föreningsaktiviteter som skett runt om i projektet ReebooktCheerleading. Nu ges alla möjlighet till en ny omgång, så in och sök och planera något roligt för just er förening!

Våra landslag är på väg till Florida och Orlando för VM. Det är en stor organisation bakom och många fantastiska insatser som hjälpt lagen på resans gång. Idag tackar vi några av sponsorerna.

Kansliet har stängt under påsken och vi är åter på tisdag den 19 april. 

Jag vill avsluta med att önska er alla en riktigt fin PÅSK, hoppas ni får fint väder, härligt umgänge, god mat och lagom mycket godis!

High Five och Glas påsk på er alla

Kia
Föreningskonsuelnt


Idrottens himmel och helvete

Idrottsrörelsen engagerar över 3 miljoner medlemmar varje år. Barn, ungdomar och vuxna berörs på olika sätt av vad som händer i idrottsrörelsen och det har stor inverkan på vårt samhälle. I denna serie granskar och belyser man både de som idrottar och de som leder idrotten och den problematik de ställs in för. 

Idrottens himmel och helvete är en serie från URplay indelat i 6 avsnitt, varje avsnitt är 30 minuter långt.

Precis som tidigare år finns där korta videos  - pratstartare till varje 30 minuters avsnitt.  Pratstartarna är tänkta som underlag om ni tillsammans med en grupp ser ett avsnitt och sen har en efterföljande diskussion om innehållet.

Denna säsongs avsnitt heter

  1. När Idrotten hjälper eller stjälper
  2. Idrottsbarn med NPF-Diagnos
  3. Idrott och kriminalitet
  4. Ytorna som gör oss aktiva
  5. Segregation och inludering
  6. När idrotten försvinner

Projektstöd IF B&U - Utbilda ledare

Nu är det möjligt att söka om projektstöd för att utbilda ledare för barn och ungdomar. Sista ansökningsdag är söndag den 8 maj och besked kring stöd kommer ges innan bokningen öppnar för höstens utbildningar, planerat under v.20. Ansökan görs idrottonline, mer info på vår hemsida. Samtliga utbildningsdatum ligger som tidigare kommunicerat redan ute


Cheerleading i skolan

Vi har under säsongen startat arbetet för att tillgängliggöra cheerleading i skolan. Under våren har vi hittills varit på plats i 12 olika städer och visat cheerleading i skolan. Genom idrottslektioner, rast- och fritidsaktiviteter har närmare 1500 elever och lärare testat cheerleading.

Svenska Cheerleadingförbundet har även deltagit på nätverksträffar för skolor i Blekinge, Skåne, Örebro, Kalmar och Jönköping med ännu fler inbokade. Lärare från 150 skolor har tagit del av Cheerleading i skolan och både fått se och prova själva.

Flertalet SF befinner sig på plats under dessa träffar och presenterar koncepten inriktade mot skolans verksamhet. Lokala föreningar får ofta delta och bygga egna kontakter inom skolan.
- Mejla scf@cheerleading.se om ni är intresserade av att delta på en nätverksträff i ert distrikt.

Vi har även visat upp Cheerleading i skolan på den senaste barn-och ungdomskonferensen som tog plats på Bosön. Deltagare från andra SF samt RF-SISU distrikt fick möjligheten att testa på ett bygg.

Tack till de föreningar som hjälpt till på dessa träffar och visar upp Cheerleading.

Instruktioner i text, bild och film finns på cheerleading.se.


Föreningsaktivitet samt prova-på!

Nu är det möjligt att igen söka stöd inom RebootCheerleading. Det går nu att söka om stöd för föreningsaktivitet, med syfte är att skapa glädje och energi för att behålla eller återrekrytera till vår idrott samt för prova-på aktivitet, med syfte att få fler att testa på cheerleading för att rekrytera fler till vår idrott. 2500 kr kan sökas i stöd per aktivitet/tillfälle. Den tidigare begränsningen är borttagen, och ni kan därför söka för flera föreningsaktiviteter samt prova-på aktiviteter. Exempelvis skulle en prova-på aktivitet kunna genomföras i samverkan med närliggande skola.

Foto: Madelen Hellkvist

Foto: Caroline Fängström

Foto: Twisters Cheer Elite


Vi vill rikta ett stort tack till Cheerlife som sponsrat alla Team Sweden lag med accessoarer till deras VM-resa


Stort tack till Essiq som sponsrat Team Sweden Allgirl


Vi vill även rikta ett stor tack till följande sponsorer för Team Sweden Junior All Girl

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!