Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Mitt i krisen finns det trots allt mycket att glädjas åt

Tillsammans gör vi det vi kan för att hjälpa Ukraina och de ukrainska orienterarna. Det är så fint att se vilket engagemang orienteringsfamiljen har! Läs mer nedan hur ni kan stötta de ukrainska orienterarna!

Mitt i denna förfärliga världskris finns det trots allt mycket att glädjas över. 

Planeringen inför sommarens O-Ringen i Uppsala är i full gång, planering inför sommarens Riksläger och U25Camp likaså. Vi fick ett fantastiskt framgångsrikt VM i skidorientering, de svenska skidorienterarna åkte hem med 7 medaljer i senior-VM, 8 i junior-VM och 5 i ungdoms-EM! 

I det här nyhetsbrevet finns det också aktuell information och erbjudanden från våra samarbetspartners - sprid det gärna till era klubbkamrater!

För de som vill prenumerera på nyhetsbrevet till alla medlemmar kan e-postadress registreras HÄR.

Med vänliga hälsningar

Susanne Maarup, förbundschef

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets föreningsmedlemmar.


Så kan du stötta ukrainska orienterare

IOF har efter kontakt med det Ukrainska Orienteringsförbundet, beslutat om olika former av stöd till förmån för landets orienterare. En plattform för alla som vill erbjuda boende har också tagits fram. Läs mer HÄR.


Anmäl dig till O-Ringen senast 1 april och få rabatt

Sommarens stora orienteringsfest närmar sig. Uppsala står som värd för årets O-Ringen och om du inte redan anmält dig kan det vara bra att passa på att göra det senast på fredag. Till och med 1 april är det 10 procent rabatt på anmälningsavgiften.

Länk till bokningen


Skogssport blir Orienteraren

I slutet av april kommer nästa nummer av förbundets tidning. Den bjuder som vanligt på nyheter, men denna gång lite mer än vanligt. Vi har fräschat upp layouten och tidningen kommer delvis ha ett nytt innehållsupplägg. Och framför allt: den har ett nytt namn. Skogssport blir Orienteraren.

Om du tecknar en prenumeration före 19 april får du den nya tidningen direkt hem i brevlådan. Just nu 449 kronor för ett helår, ordinarie pris 500 kronor.

Länk till prenumerationserbjudandet


Nya medarbetare på förbundet

På förbundet har vi utökat personalstyrkan, vi har en hel del projektanställningar och satsningar inom flera områden. 

Här kan du läsa mer om de nya medarbetarna på kommunikationsavdelningen och om hur de kommer att jobba. 

En presentation av flera av våra medarbetare kommer - så håll utkik på vår hemsida!


Riksläger Sommar

Efter två års pandemiuppehåll är det äntligen dags att boka in Rikslägret i kalendern igen. Är du mellan 13-16 år och vill ha en minnesvärd vecka full av orienteringsträningar, kompishäng och sociala aktiviteter är det dags att anmäla sig. Lägret hålls i Idre Fjäll mellan den 26 juni – 1 juli och du anmäler dig via Eventor. HÄR.


U25-camp tillbaka i sommar

Sommaren 2021 genomfördes U25-camp, ett nytt läger för 17-25-åringar, där deltagarna själva skapar sitt individuella program utifrån ett smörgåsbord av träningar, tävlingar, utbildningar och sociala aktiviteter. Lägret arrangeras även i år på Idre fjäll 26 juni-1 juli. Detta år utökas utbudet av utbildningsinriktningar i Ungoteket Riks som genomförs under U25-camp. Sedan tidigare erbjuds Banläggning och kartritning nu tillkommer inriktningen Ledarskap och barnträning. Läs mer HÄR.


Silva gör om alla orienteringskompasser

Silva släppte under våren 2021 två nya serier orienteringskompasser - ARC och SPIKE. Kompasserna var designade från grunden både vad gäller ny konstruktion, utseende, och med nya egenskaper. Under sommaren framkom problem med luftbubblor i kompasserna och all försäljning stoppades. Under hösten och vintern har ett intensivt arbete pågått med hundratals tester och analyser, bland annat i samarbete med Svenska orienteringsförbundet och elitlöpare. Nya kompasser produceras nu hos nya leverantörer med ny konstruktion för att förhindra luftbubblor, samt med en uppdaterad, mer stabil kompassnål. De nya kompasserna kommer att finnas tillgängliga från mitten av maj. Mer information kommer att skickas ut löpande från Silva. 


Råd och Vård

Era medlemmar omfattas av en idrottsförsäkring; Folksams Råd och Vård. 

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.

Svenska Orienteringsförbundets partner Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Läs mer HÄR!


Dags att fylla på TBE-vaccin?

Vår och varmare väder betyder att fästingarna vaknar till liv och då är det dags att se över sitt skydd mot TBE. För att kroppen ska kunna bygga upp ett skydd mot TBE ges vaccinet i flera doser med ett antal månader mellan varje dos. När du har tagit din grundvaccination på tre doser fyller du på med en vaccination vart femte år.  

Uppge koden “SOFT” vid vaccination hos Min Doktor så erhåller du 10 % rabatt på TBE-vaccin.

Läs mer om TBE-vaccination och hitta din närmaste Min Doktor-mottagning HÄR.


Missa inte våra partnererbjudanden med fina rabatter, uppdateras löpande

HÄR samlar vi aktuella erbjudanden från Svenska Orienteringsförbundets partners. Sidan fylls på fortlöpande med nya erbjudanden.


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
E-post: info@orientering.se.

Hemsida: www.svenskorientering.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening och din/er förening är medlem i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.


Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!