Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Starka partners kring en stark kärna

Göthes Industribeslag grundades 1861 och är idag ett av Europas äldsta företag inom lås & beslag samt Skandinaviens ledande grossist till OEM Industri dvs Dörr-, Fönster- & Fasadindustrin.
Vi har över 50 olika varumärken i vårt sortiment och du får alltid en samlad leverans.
Det är smart logistik som sparar miljön med reducerad transport, distribution och emballage.
Du som kund spar tid och pengar genom att beställa allt på ett ställe.
Dessutom slipper du hantera flera olika leveranser och uppackningar.
Smidigt för dig och bra för miljön.

Välkommen till vårt klimatsmarta ONE STOP SHOP koncept = En hållbar affär!

 • Vår Logistik – Era Miljövinster & Trygghet
 • Våra Leverantörer – Era Leverantörer
 • Vårt Sortiment – Er Valfrihet
 • Vår Kunskap – Er Kunskap
 • Vår Passion - Er Framgång

Tack för att du läser Up to date

Ett delmål i agenda 2030

Med vänliga hälsningar

Patrik Östlund

Normnyheter inbrottslarm – Materiel samt Hemlarmanläggningar

Nu finns ett färdigt förslag på uppdatering av normen SSF 1014 Material – Inbrottslarmsanläggning, klassning, krav och provning. Inom kort är också remissutgåvan klar för utskick.

Normen kravställer vilken kvalitet och funktion materialet ska ha för att installeras i olika larmanläggningar beroende på larmklass. Ändringar sedan föregående utgåva är främst att den uppdaterade utgåvan har en tydligare indelning med ”Klassning, krav och provning”. Andra ändringar är bl.a. krav på seismiska detektorer enligt VdS 2331. Krav på vibrationsdektektorer enligt SS EN 50131-2-8: 2016 har tillkommit. Nytt krav för lägesindikator för låsregel enligt SS-EN 50131-2-10 har också tillkommit. Vidare har nya hänvisningar tillkommit, normerna SSF 1120-1 IoT – Uppkopplade enheter - Krav och provning samt SSF 1101 SSF Cybersäkerhet Basnivå – Grundläggande IT-säkerhet” kommer att omnämnas i normen.

SSF 140:1 Projektering och installation av inbrottslarmanläggningar med intern radioförbindelse, är också klar för remiss. Syftet med uppdateringen är att öka kraven för att bidra till ökad kunskap hos hemlarmleverantörerna. Därför har det samtidigt tagits fram en ny norm SSF 1112 Behörig installatör – Inbrottslarm enligt SSF 140 som ställer krav på teoretisk och praktisk utbildning av installatör. Även en ny Installationsrapport, SSF 1082 har tagits fram. Nyheter i SSF 140 är bl.a. krav på övervakad larmöverföring samt nytt krav gällande batteribackup för larmöverföring. Därutöver ställer normen krav på cybersäkerhet enligt SSF 1101. Ännu en tvingande punkt är kravet på certifiering av installatören eller leverantören enligt SSF 1112.

Källhänvisning: Stöldskyddsföreningen

Produktkategori Dörrstängare

En dörrstängare är precis vad det låter som. Den stänger dörren. Det kan låta som ett begränsat område, men sök "dörrstängare" i vår e-handel och du får 262 direkta träffar. Lägg till tillbehör och vi är uppe i 790 artiklar.

Alla artiklarna skvallrar om att moderna dörrstängare kan göra mer än att bara stänga. Kanske ska dörren hållas öppen eller stängas tyst och smidigt. Behovet att hålla dörrar stängda har funnits sedan dörren uppfanns. Innan de "traditionella" dörrstängarnas intåg användes många gånger fjädrar och dörrens vikt för att hålla dörren stängd. Man kan fortfarande se gamla kyrkdörrar som monteras med lutning för att fylla stängningsfunktionen.

Idag är dörrstängare tysta och det går att ställa in stängningshastighet. De upprätthåller funktion i ytterdörrar, innerdörrar, branddörrar och längs utrymningsvägar i byggnader som används av allmänheten. Dörrstängarens självstängande funktion ger en hög grad av säkerhet i dörrmiljön genom att hindra dörren från att oavsiktligt lämnas öppna, stå och slå eller från att blåsa upp av stark vind. Vidare bidrar de till mindre klämskador, dörrslammer, värmeförlust, automatisk låsning samt skapande av brandceller.

På Göthes Industribeslag har vi en uppsjö av olika modeller dörrstängare. Allt för ditt behov. Klicka gärna på knappen nedan för att se hela vårt utbud i e-handeln.

Enkelt, funktionellt, starkt och tillförlitligt

Eclisse skjutdörrsystem är enkelt, funktionellt, starkt och tillförlitligt. Möjligheterna att förvandla din omgivning genom att skapa nytt, användbart utrymme är oändliga. 
Eclisse pocketkarm erbjuder ett perfekt platsbesparande alternativ till en traditionell gångjärnsdörr. Idealisk för alla typer av rum där du vill maximera den användbara golvytan i en fastighet. 
Eclisse pocketkarm är snabb och enkel att installera.

Finns för enkel- och dubbeldörr med många funktioner som mjuk- och självstängning. Lägg till ett listkit för perfekt slutgiltigt resultat. För mer information kontakta vår kundservice på 010 - 483 40 25 alternativt order@gothes.se

Listkit till Eclisse pocketkarm

Listkitten finns i vit (NCS S0502Y) för modulmåtten 600, 700, 800, 900, 1000, 1100. Listerna har samma höjd på 2030 och är antingen 95 eller 120 bred. Det finns även ett listkit i ask med storleken 1000*2100*95. För mer information kontakta vår kundservice på 010 - 483 40 25 alternativt order@gothes.se

Källhänvisning: Göthes E-handel


Peanut connecting system

Introduktion av det NYA Peanut Connecting System; det ultimata kopplingsbeslaget för osynliga fogar.

Designat med trä- och möbelindustrin i åtanke. Peanut Connecting System från Intelligent Fixings möjliggör ett brett utbud av 45° och 90° fogar. Bearbetning görs snabbt och effektivt med hjälp av fräs och en borr. 

Peanut kopplingsbeslags huvudsakliga fördelar är:

 • Sätt ihop och plocka isär möbler snabbt och enkelt
 • Skapar starka osynliga fogar
 • Möjliggör att skåp kan skickas platta med kopplingsbeslagen förinsatta

För frågor kontakta gärna Markus Orr på markus.orr@gothes.se

Källhänvisning: Bild Intelligent Fixings, Text Göthes Industribeslag


No-Ha - en verklig belgisk förnyare

No-Ha är ett belgiskt företag som startade 2005. Företaget är känt som ett klart innovativtföretag. Företagets enda produkt heter Secret Slide – ett handtag som genast nådde framgång på belgiska hemmamarknaden. Ett handtag som inte syns...
Grundaren till företaget No – Ha i Antwerpen heter Stefan Vanderick. Han berättar, att han tidigt utvecklade ett handtag som fungerar utan att vidröras av en ”människohand”.
- No-Ha står för just no hands, berättar Stefan Vanderick. Ett handtag för dörrar som
fungerar utan att en hand vrider om handtaget.
Företaget kan sålunda erbjuda en produkt utöver det vanliga. Ett handtag som inte heller omedelbart syns och som kan nyttjas utan handkraft.

Se hela utbudet av No-Ha i vår E-handel.

No-ha mini är precis vad du behöver för all användning i slagdörrar.

No-Ha Skjut för att dörren ska smälta in så mycket som möjligt.

Med No-Ha singel skapar du samma identitet på alla möbler.

För frågor kontakta gärna Per Yman på per.yman@gothes.se

Källhänvisning: Bild No-Ha, text Göthes Industribeslag


ATHMER + SAPA

Med Athmers automatiska tätningströsklar i kombination med SAPA profilsystem förhindrar du brandspridning. Komplettera gärna med klämskydd för att undvika skador i enlighet med EN16005.
I följande PDF fil kan du se vilka tätningströsklar och klämskydd som är certifierade till respektive SAPA profil. 

För frågor kontakta gärna Per Yman på per.yman@gothes.se

Källhänvisning: Bild Athmer, Text Göthes Industribeslag


Digiway Dörrautomatik

En komplett dörrautomatik med nästintill ljudlös drift sin ger en hög driftsäkerhet.

Digiway är en innovativ slagdörrsautomatik med brandklassning upp till E60, men det är bara början. Digiway finns med 230V eller 24Vdc matning för att kunna backupas av UPS eller batteri om så krävs och den finns till dessutom tillgänglig med ett ökat fuktskydd för utsatta miljöer som t.ex. badhus. Skicka förfrågan för önskemål om ökat fuktskydd och/eller 24Vdc.

Om den är krånglig att installera? Nix pix, alla inställningar gör du antingen via tangentbordet på dörrautomatiken, med hjälp av en medföljande fjärrkontroll eller via din telefon.

Digiway är fullutrustad med funktioner för att klara av de flesta typer av installationer och för att kunna leva upp till kundens önskemål, t.ex. två olika driftlägen, ett för högt traffikerade dörrmiljöer där dörrautomatiken klarar allt vad manuell hantering innebär och ett för tyngre dörrar.

För mer information kontakta kundservice på 010-4834025 alternativt order@gothes.se

Källhänvisning: Bild och text CDVI


HOPPE aluminum handtag rekommenderas i Byggvarubedöminingen

Miljöskyddet är en självklarhet - det är en ”grundregel” för HOPPE. HOPPE, som enda leverantör av aluminium dörr- och fönsterhandtag med tillbehör har uppnått högsta möjliga nivå hos Byggvarubedömningen (BVB).

Bedömningen baseras på produktens miljömässiga innehåll och livscykelkriterier så därför är alla HOPPE Aluminiumhandtag rekommenderade av Byggvarubedömningen för miljömässigt hållbart byggande.

HOPPE dörr- och fönsterhandtag tillverkas i Europa i certifierade produktionsanläggningar och är enbart producerade av högkvalitativa material.

HOPPE aluminiumprodukter tillverkas av en högklassig, korrosionsbeständig och återvunnen aluminiumlegering som i sin tur är 100% återvinningsbart.

Produkterna ar godkända enligt EN 12472:1998 och EN 1811:1998 gällande nickelfrisättning, båda hänvisar till EU-direktiv för nickel, 94/27/EG.

HOPPE dörr- eller fönsterhandtag får också en 10-års garanti på mekanisk funktion.

För mer information kontakta kundservice på 010-483 40 25 alternativt order@gothes.se

Källhänvisning: Text och bild från HOPPE

ST550 och ST551 är kraftfulla motorlås i rostfritt stål med modern kolvplacering. För dörrmiljöer med de absolut tuffaste inbrotts- och utrymningskraven. Den tekniskt designade hakregeln är extremt stark, snabb och tål stora påfrestningar. Flera patentsökta tekniker och många smarta funktioner i styrenheten.

Med unik FreeDrive®-teknik

FreeDrive®-tekniken frikopplar motorn i både låst och olåst läge, vilket gör att låset kan användas elektrisk och mekaniskt oberoende av varandra. Låset kan därför med fördel användas tillsammans med utrymningsbeslag.

Välj rätt pivotgångjärn från FritsJurgens på två minuter

Svara på frågorna i konfiguratorn enligt din dörrs specifikationer. Du får då fram ett artikelnummer (setcode) som du sedan kan kopiera och klistra in på www.gothes.se i inloggat läge för att se pris och beställa. Tänk på att tillbehören inte ingår i satserna och att de artikelnumren också behöver läggas till i varukorgen separat.

För mer information kontakta vår kundservice på 010 - 483 40 25 alternativt order@gothes.se

Källhänvisning: Text och bild Göthes Industribeslag

iLOQ Home – ett komplett digital lås med port- och passersystem.

Förutom digitala nycklar och låscylindrar kompletteras 5-serien med en smart iLOQ HOME app för boende i flerbostad. I applikationen kan lägenhetens nycklar enkelt administreras av hyresgästen själv!

Funktioner som finns för lägenhetsinnehavaren är

 • Blockera nycklar

 • Beställa och lägga till nya nycklar

 • Ändra behörigheter

 • Bokningsfunktion, boka tex tvättstuga, samlingslokal, uthyrningsrum, mm

 • Porttelefon, Öppna entréporten med appen på distans.

Läs mer om iLOQ Home

För frågor hör gärna av dig till Göthes Säkerhet på 010 - 483 40 60 alternativt lasverk@gothes.se

Källhänvisning: Text och bild iLOQ

Vårkampanj med Mitutoyo

Från den första april startar Mitutoyo sin årliga vårkampanj inom digital och analog mätutrustning. Ta chansen att fynda massor av artiklar till kraftigt nedsatt pris. För beställning kontakta Martin eller Micke på martin.skog@gothes.se / micke.jonsson@gothes.se

De senaste verktygen och lösningarna för skärande bearbetning

Många nya produkter har lanserats den senaste tiden, bland dom CoroDrill® 860-PM - den senaste generationen solida borr för snabb och problemfri borrning i ISO-P material. Nya sorten S205 erbjuder ökad produktivitet tack vare högre skärhastigheter vid medelgrov finbearbetning och finbearbetning, utan att kompromissa med toleranser och ytresultat. I och med lanseringen av dornmonterade fräskroppar är CoroMill® MH20-utbudet nu komplett och du kan ta dina fräsoperationer med hög matning till en ny nivå.

För frågor hör gärna av dig till Göthes Teknik på 010-483 40 80 alternativt martin.skog@gothes.se

Källhänvisning: Text och bild Sandvik Coromant

Vi ses på Nordbygg den 26-29 april 2022

På Nordbygg kommer vi ha fokus på unika lösningar för dörr- och fönsterbeslag. Vi är glada att kunna introducera många produktnyheter för den svenska marknaden. Besök oss och du kommer att få se innovativa lösningar som bidrar till mervärde för dig och ditt företag.

Vid vår monter kommer du att träffa representanter från några av våra europeiska partners. Där bl. a. Athmer, Facchinette, Formani, Hawa sliding solutions och Securystyle är del av vår monter.

För att vara lite mer specifik, utöver övriga produkter kommer du att se:

ATHMER – Klämskydd och automatiska tätningströsklar

FACCHINETTI – Lås och cylindrar

FORMANI – Designhandtag och beslag

HAWA SLIDING SOLUTIONS - Skjutdörrslösningar

SECURISTYLE – Fönstergångjärn och beslag


Henrik Östlund, Affärskoordinator

 • Ålder: 38 år
 • Familj: Fru och 2 barn
 • Bor: Hus i Falun
 • Utbildning: Ekonom

Fritidsintressen: Familj, vänner, resa, friluftsliv, idrott.  Favorithobby: Ishockey Leksands IF / Fotboll (Favoritlag är Roma och Arsenal).  Oanad talang: Lätt för språk.  Äter & dricker helst: Italienskt och rött vin.  Favoritprylen: Mina vandringskängor.  Tre goda egenskaper: Ödmjuk, omtänksam och positiv.   Drömresa: Gorillasafari i östra Afrika.


Tillsammans kan vi göra skillnad

Det är hemskt att se lidandet i Ukraina. Vi och ni kan hjälpa till genom Childhood att visa mänskligheten stöd när den behövs som mest.

Göthes Industribeslag AB bidrar till krigets behövande genom bidrag till Childhood. Gör oss gärna sällskap.


Ta del av Göthes multifunktionskalender 2022!

Vår multifunktionskalender passar perfekt att hänga upp på väggen så väl som att använda som skrivbordsunderlägg för att hålla reda på viktiga dagar och händelser under 2022. Årets upplaga är också uppdaterad med tydligare markerade helgdagar.

Önskar ni ta del av denna så tveka inte att kontakta Josef Strandin med önskat antal kalendrar via mejl: josef.strandin@gothes.se

Observera att vi har ett begränsat antal och "först till kvarn" principen gäller..


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


Följ oss på Social Media

facebooklinkedininstagramyoutubepinterest

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!