Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

APRIL 2022

Platåbergens Geopark

- Sveriges första Geopark

Nu är det äntligen klart att Platåbergens Geopark har blivit utnämnd till Sveriges första Unesco globala geopark. Detta innebär att platåbergslandskapet anses vara världsunikt och av internationellt intresse, och området blir del av ett nätverk med geoparker världen över. En geopark jobbar i grunden för att kombinera bevarande av naturmiljöer med hållbar utveckling och främjande av naturturism.

- Att vi nu i destinationen är utnämnda av Unesco som både Biosfärområde och Global Geopark befäster verkligen vårt fantastiska natur- och kulturarv, det ska vi ta tillvara på och vara stolta över, säger Anna Ohlin Ek, Vd på Destination Läckö-Kinnekulle


Kinnekulleleden en av STFs signaturleder

STF, Svenska turistföreningen, har gjort ett urval av Sveriges mest spektakulära leder som de kalla signaturleder. Det gemensamma kännetecknet för lederna är den vackra naturen och att de är karaktäristiska för sin landsdel. Det är totalt 13 leder som STF har valt ut och Kinnekulleleden är en utav dessa. 


Nya Rörstrand museum har öppnat!

Efter en lång ombyggnadsperiod har nu Rörstrand museum återigen öppnat upp sina dörrar för att ta emot besökare i sitt nya fina museum. Här får man ta del av svensk porslinshistoria med tusentals föremål och lika många människoöden. 

Liksom tidigare står Rörstrands omfattande produktion med alla tusentals föremål i centrum. Men det nya museet ska också befolkas av de människor som tillverkat föremålen. Konstnärer, modellörer, dekormålare, ugnsarbetare och VD:ar ska få ta plats bredvid koppar, tallrikar, vaser och skålar som de tillbringat sina dagar med att skapa. Föremålen ska också kläs av lager för lager för att skapa förståelse kring tillverkningsprocessens mysterier och vad som krävs för att skapa keramik.


Årets magasin och karta

Nu har årets magasin och karta för Destination Läckö-Kinnekulle kommit från tryckerierna. Dessa finns att hämta hos oss i turistbyrån om ni önskar. Magasinet går också bra att beställa hos tbshopen om det passar er bättre: tbshopen.se

Magasinet finns också blädderbar och det hittar ni här om ni vill kika i det nu med en gång eller kanske länka till det på hemsida. Blädderbart magasin!


Jobbportal för Västsverige

Söker ni personal till er verksamhet och är anslutna till hållbarhetsklivet? Då har ni möjlighet att lägga upp jobb annonser på www.vastsverige.com/jobb som är en gemensam portal för besöksnäringsföretag i Västsverige som söker personal. 

Du kan skicka in din jobbannons via denna länk: https://www.vastsverige.com/jobb/skicka-in-jobbannons/


Får man ta med hunden till er?

Många vill ta med sig sin hund på semestern och vi skulle väldigt gärna vilja få in om man får ha med sig hunden till just er verksamhet och på vilket sätt i så fall. Detta för att uppdatera vår portalsida som riktar sig just till hundägare som är på semester i vårt område. Här hittar du hur sidan ser ut idag.

Skicka in uppdaterade uppgifter till info@lackokinnekulle.se

Turistrådet Västsverige hade i början på mars ett webinar med fokus på just "Semester med hund" via nedan länk får du matnyttiga tips på hur du kan lyfta på din egen hemsida om man får ha med sig hund och var i din verksamhet. Läs mer här!


Hantering av dina personuppgifter

Du kan läsa om hur Destination Läckö-Kinnekulle AB hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har som registrerad här!

Vi behandlar personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss, till exempel när du väljer att prenumerera på något av våra nyhetsbrev, är medlem eller aktieägare hos oss, svarar på våra enkäter, samarbetar kring evenemang och event, kommunicerar med oss via e-post eller andra kanaler där du registrerar dig.


Destination Läckö-Kinnekulle AB
Nya stadens torg, Gamla Rådhuset
531 31 Lidköping
Tel: 0510-200 20
E-post: info@lackokinnekulle.se
www.lackokinnekulle.se


Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooklinkedinyoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!