Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"

Välkommen april, men visst är det spännade med vädret? Ena dagen sitter vi ute med kaffekoppen och näsan i vädret och andra dagen skottar vi snö igen. Men vi vet att våren är på ingång och snart är detta ett minne blott. 

Denna vecka vill vi fokusera på både fötter och klimakteriet. En konstig blandning kanske men så är det när det finns så ofantligt mycket viktigt att skriva om!

Längre ner kan du även läsa om vårt erbjudande där du och en vän/partner kan träna tillsammans för en ganska liten peng.

Men först fötter...


I fötterna finns otroligt många små ben, ligament (ledband) och muskler. Och många strävar efter att gå 10 000 steg om dagen. Enligt uträkning så utsätts våra fötter för cirka 700 ton, varje dag. Det är inte lite vikt det! Då förstår du kanske hur viktigt det är att träna fötterna så dom kan fortsätta bära oss i livet, dag efter dag.

Men hur tränar man fötterna då??


Fotträning

Balansera på ett ben

Stå med fötterna höftbrett isär och lägg över tyngden på den ena foten. Spänn magen och hitta balansen för att sedan lyfta ett ben. Känner du dig stabil kan du lyfta det lite högre för att till slut ta tag om knäet. Träningen ligger i att låta vristen och foten jobba för att hitta balansen och hålla kvar den.

Gå på tårna, hälarna, utsidan och insidan av fötterna

Som rubriken anger, gå först på tårna, sedan på hälarna. Gå på utsidan av dina fötter genom att lyfta upp insidan/hålfoten för att till sist gå på insidan genom att lyfta fötternas utsidor. Dock belastas knäna snett ffa när du går på fötternas insidor, så gör det ont i knäna när du går på detta sätt, sluta med det :-)

Plocka med tårna

Lägg några prylar, tex handduk eller nycklar, på golvet framför dig. Ställ dig höftbrett isär med tyngden på hälarna. Med anspänning i magen, plocka upp en sak i taget med en fot och flytta sakerna från ett ställe till ett annat. Jobba med att aktivera tårna.

Spreta med tårna

Sitt på en stol och spreta med tårna. Håll i ngn sekund innan du för ihop dem för att sedan upprepa övningen.


3 fakta om foten
1. Foten har 33 leder, 107 ligament (ledband) och 19 muskler.

2. Cirka 75 procent av alla svenskar kommer någon gång under sin livstid att få något problem med fötterna. Allt från svamp till stukningar.

3. Kvinnor har cirka fyra gånger mer problem med sina fötter än vad män har. En av orsakerna till problemen är högklackade skor.


Klimakteriet

Det finns många historier om klimakteriet och det kan vara ett stort bekymmer för många kvinnor i övergångsåldern. Man kan uppleva trötthet, irritation, vallningar, sämre sömn och viktuppgång. Inte så kul! Forskning från Liu.se visar att minst 75% av alla kvinnor har mer eller mindre känningar av detta.

Forskning har gjorts på flera håll och man kan nu se att styrketräning påverkar ovanstående besvär väldigt positivit. En av studierna, som gjorts på 58 kvinnor där medelåldern var 55 år, visar att de som styrketränade minskade sina vallningar med i genomsnitt 44 procent! Läs mer här

Studiens slutsats är att styrketräning två till tre gånger i veckan kan få bort närmare hälften av alla vallningar och svettningar. Vi vet att träning är bra för mycket men att det skulle visa så bra resultat mot vallningar under klimakteriet... ja, då kan det vara bra att hitta ett sätt att få till den där styrketräningen!

Vi kommer att komma tillbaka med klimakteriet och andra åldersbesvär framöver, så stanna kvar och missa inget nyhetsbrev ;-) 


Träna med en kompis, under hela april månad har vi ett erbjudande;

träna 2 - betala för en!

För er som är befintliga kunder - ta med din kompis, eller varför inte din partner, på ett träningspass och träna tillsammans! Meddela bara din PT i förväg så att passet kan förberedas.

För dig som är ny kund; prova på ett pass med en kompis för bara 500 kr! Det blir endast 250 kr per person för ett roligt, inspirerande och individanpassat pass för er båda. Dessutom får ni passet mailat till er efteråt så att ni kan fortsätta träna tillsammans. Är du intresserad av ett kompis-/partnerpass, maila till info@pthemma.se.


Visste du att du kan hitta gamla nyhetsbrev på hemsidan
Fulla av tips och trix för din hälsa och fysiska aktivitet.


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebookinstagram

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!