Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

MARS 2022


Projekt - Onlinebokningsbar besöksnäring

Under våren har Destination Läckö-Kinnekulle startat upp ett nytt leaderprojekt vid namn ”Onlinebokningsbar besöksnäring i Destination Läckö-Kinnekulle”. Syftet med projektet är att hjälpa aktörer inom besöksnäringen att bli onlinebokningsbara genom att guida och koppla samman aktörerna med bokningssystem som på bästa sätt uppfyller de krav och behov som respektive verksamhet har. Att destinationens utbud av turistiska produkter finns tillgängliga digitalt och går att boka dygnet runt är något som besökarna i allt högre utsträckning förväntar sig. Målet är även att samla det bokningsbara utbudet i destinationen på ett och samma ställe, vilket gynnar såväl verksamheterna och besökarna.

Är du intresserad av att veta mer om hur projektet skulle kunna hjälpa din verksamhet med onlinebokning? Kontakta Maja Wellner, maja.wellner@lackokinnekulle.se , 0510-20078


Sommarfesten Lidköping

2022 går Lidköping in på sitt 576:e år som stad och nu vill Lidköpings kommun bjuda alla på Sommarfest 16-18 juni. Detta som ett avslut på firandet av Lidköping 575 år. Fokus ligger på musik, kultur, sjöfart, vatten och hållbarhet. Det kommer finnas något för alla åldrar under dagarna tre.

Har du någon idé eller något du vill göra under dessa dagar kontakta Andrea Johansson, evenemangsansvarig på andrea.johansson@lackokinnekulle.se


Busstransport till paketupplevelser

Behovet av att kunna få busstransport till vissa evenemang och upplevelser har alltid funnits där. Nu har vi påbörjat resan i att testa om det är ekonomiskt hållbart och kan bära sig själv. 

Vi har under våren erbjudit de som köpt ett Skaldjurspaket med middag på Restaurang Sjöboden och boende i Lidköping en busstransport till och från middagen. Restaurang Sjöboden och har också erbjudit sina gäster till skaldjursmiddagen att också åka med denna för att se om det finns ett intresse även från lokalbefolkningen att betala en peng för att åka buss ut. 

Vi kommer även i sommar att erbjuda busstransport till Operan på Läckö till våra paketgäster med boende i Lidköping. Vi hoppas på att detta kommer att få ett bra genomslag och att det är något vi kan fortsätta med och testa på fler saker framöver. 


Interaktiv handbok för en mer hållbar besöksnäring

Inom projektet Hållbar besöksnäring i Vänerskärgården med Kinnekulle som genomförts i samverkan mellan Destination Läckö Kinnekulle, Mariestads turism och Biosfärföreningen. Har man tagit fram en interaktiv handbok med checklistor, speciellt framtagen för att stärka besöksnäringen i Biosfärområdet. 

I handboken har man samlat konkreta verktyg som kan vara till hjälp för besöksnäringsföretag i Biosfärområdet att förflytta verksamgeten framåt för ökad ekologisk, sociala och ekonomisk hållbarhet. Handboken är interaktiv och främst tänkt att användas digitalt – den utgör ett verktyg för att tydligt se vart man befinner sig idag, och vilka hållbarhetssteg som kan vara aktuella att ta härnäst.

Ladda ner handboken här!


Hantering av dina personuppgifter

Du kan läsa om hur Destination Läckö-Kinnekulle AB hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har som registrerad här!

Vi behandlar personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss, till exempel när du väljer att prenumerera på något av våra nyhetsbrev, är medlem eller aktieägare hos oss, svarar på våra enkäter, samarbetar kring evenemang och event, kommunicerar med oss via e-post eller andra kanaler där du registrerar dig.


Destination Läckö-Kinnekulle AB
Nya stadens torg, Gamla Rådhuset 531 31 Lidköping
Tel: 0510-200 20, E-post: 
info@lackokinnekulle.se
www.lackokinnekulle.se


Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooklinkedinyoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!