NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Mottagare av detta utskick är förtroendevalda och anställd i distriktet

Ordförande- och gruppledarträff!

Den 31 mars är det dags för Ordförande- och gruppledarträff. Vi bjuder fortsatt in både politiska sekreterare och valledare under detta valår. Har ni någon annan i er förening som ni anser bör delta är är det också okej. Vi kommer ses digifysiskt så är man fler än två från sin partiförening som vill delta så behöver en del delta digitalt för att ska kunna få plats på Kafé Marx. Distriktsstyrelsen och Stockholms riksdagsledamöterna är också inbjudna.

Vi kommer prata om den nationella protestdagen för en social bostadspolitik 9 april och hur vi ligger till inför valet med genomgång av era lokala vallpattformar eller reformförslag. Förbered er på att kort diskutera er lokala valstrategi eller plattform.

➤ Obligatorisk anmälan via DENNA länk.

➤ DATUM: 31 mars

➤ TID: 18.00, fika till föranmälda från kl 17.30.

➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84, grindkod 1973 eller digitalt via denna zoom-länk

Kommande träffar under våren blir 21 april, 19 maj samt 14 juni.


Bidra till vår blixtinsamling

Med anledning av att många människor kommer nya till vårt land i hopp om en fristad har vi kontaktat Refugees Welcome för att se vad vi kan bidra med. Så kom vi överens om denna insamlng!

Dela gärna vårt inlägg om insamlingen för att fler ska nås av uppmaningen. På facebook och på Instagram.

  • Du sorterar sakerna i rätt låda själv på plats, vi tar inte emot osorterade kassar.
  • Vi tar endast emot det som efterfrågas, inget annat.
  • Allt ska vara rent och helt och hygienprodukter ska vara i obrutna förpackningar.

➤ Porten, Kungsgatan 84
➤ Mån-tors - 28, 29, 31 mars - 09:00-16:00
➤ Onsdag - 30 mars - 09:00-19:00.


1 MAJ 2022 - Allas välfärd!

En dag för att samlas kring vår vision om ett jämlikt samhälle, fira vunna segrar och ta sats inför en historisk valrörelse. 1 maj är och kommer alltid vara vår dag att visa att vi är en stor folkrörelse att räkna med. Vänsterpartiet har det gångna året vunnit förtroende genom politisk handling som stoppat marknadshyror och höjt pensionerna. Denna 1 maj går vi sida vid sida under parollen "Allas välfärd". Det är dags att ta tillbaka kontrollen över välfärden från en oansvarig marknad. Vi demonstrerar för trygga orter, grön omställning och välfärd utan vinst.

Hålltider inför vår stora demonstration:
09.30 La Mano minnesdemonstration
12.00 Samling Medborgarplatsen 
13.00 Avmarsch demonstrationståget
13.30-16.15 Scenprogram Kungsträdgården

Alla frågor om 1 maj kan tas med Giglia Becerra som projektleder arrangemanget: giglia.becerra@vansterpartiet.se

Funktionärs- & megafonistträff

Under en och samma helg samlas vi för funktionärsgenomgång samtidigt som plakatverkstad sker. Ett tillfälle för 1 maj-funktionärer att träffas och få mer info om vad det innebär att vara funktionär, få koll på demonstrations-vägen, testa megafonerna, med mer. Viktigt tillfälle för att vi ska vara effektiva på självaste 1 maj!

➤ DATUM: 23 & 24 mars
➤ TID: 14.00 (lör) 14.00 (sön)
➤ PLATS: Porten, Kungsgatan 84

Hjälp oss värva fler funktionärer!
Vi behöver er hjälp i föreningarna att få in fler funktionärer till våra jättearrangemang på 1 maj. Dela denna korta enkät till de ni tror kan tänkas ställa upp - HÄR.

Plakatverkstad & banderollmålning

Behöver ni fixa en ny banderoll till föreningen, eller vill fixa plakat till dig själv och till massorna att ha i demonstrationen? Vi har plakat och banderoll-material på plats, folk som kan hjälpa till och en massa tyg, färg och glitter om ni behöver. Ni kan självklart ta med eget material också om ni vill ha någon särskild färg. Meddela gärna Giglia om när ni ämnar komma för att göra banderoll för att minska köbilding: giglia.becerra@vansterpartiet.se

➤ DATUM: 23 & 24 mars
➤ TID: 11.00-17.00 (lör)
11.00-16.00 (sön)
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84
➤ EVENT: Plakatverkstad

Vi bjuder på vegokorv!

Tack för en härlig inspirationsträff!

Tack till er som deltog på inspirationsträffen den 21 mars inför 1 maj. Det var väldigt roligt och inspirerande att höra vad ni i föreningar bukar göra på 1 maj och såklart era planer inför årets firande! Vi har sammanställt era idéer här så att även ni som inte hade möjlighet att delta kan ta del av dom. Här skickar vi även med den presentation vi använde så att fler kan ta del av distriktets 1 maj-planer.   

Inspirationsträff samanställning

Inspirationsträff presentation


Nytt flygblad om kollektivtrafiken!

Tack vare en fråga från Vänsterpartiet Farsta så har vi snabbt tagit fram ett flygblad om halverade biljettpriser i kollektivtrafiken. Detta rör ett förslag som Vänsterpartiet centralt gick ut med häromdagen. Läs mer om reformförslaget HÄR. Bifogat finns flygbladet för de som vill skriva ut, de som vill beställa av expen hör av sig till tryckeriet.storstockholm@vansterpaertiet.se som alltid.

Bifogat flygblad HÄR.


Nu öppnar anmälan till valskolan!

Valskolan blandar den viktigaste argumentationen från partiets val- och kommunikationsstrategi med praktiska övningar för att förbereda oss alla på en framgångsrik valrörelse. Vi arrangerar dessa tillfällen i samarbete med partiet centralt och förtroendevalda i partistyrelsen.

Alla som har tänkt att aktivt bidra under valrörelsen är välkomna att anmäla sig. Alltså både valanställda, valledare, styrelseledamöter och andra engagerade medlemmar. Se det som en målsättning att minst tre personer från er parti- eller branchförening är anmälda till valskolan! Vi kan ordna barnpassning för den som föranmäler det minst en vecka innan tillfället.

Datum och tider! Vi kommer återkoppla om platser till de som anmält sig och i kommande veckobrrev:

10 april 10.00-14.00
16 april 10.00-14.00 
17 april 10.00-14.00
14 maj 10.00-14.00
15 maj 10.00-14.00
18 maj 18.00-21.00

Anmäl er HÄR!

 


Träffa Nooshi i Visättra - Hur skapar vi trygghet tillsammans?

På sin turné genom Sverige kommer Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar till Huddinge och Visättra. Ta med vänner, grannar och familj och ta chansen att träffa henne! Temat för kvällen är hur politik kan skapa trygga orter. Vi lyssnar till lokalt engagerade och forskare i samtal om investeringar och reformer för trygghet och jämlikhet i förorten.

➤ DATUM: 7 april
➤ TID: 18.00-21.00
➤ PLATS: Visättraskolan, Visättravägen 61
➤ EVENT: Träffa Nooshi


Tugg med politiken i Rinkeby - Trygga orter

Hur tänker Vänsterpartiet om bostad, skola och trygghet i ditt område? Fika och snacka med dina lokala politiker från Vänsterpartiet. Tillsammans kan vi driva en politik för orten.

➤ DATUM: 27 mars
➤ TID: 16.00
➤ PLATS: Rinkeby folkets hus
➤ EVENT: Tugg med politiken


Trygga orter i Södertälje med Ali Esbati

Välkommen på samtal om "trygga orter" i Södertälje. På plats finna både representanter från Vänsterpartiet och personer med olika lokala perspektiv. Tillsammans kan vi skapa framtidstro för våra unga och ett tryggare Södertälje! Utanför stadshuset bjuds det på  "soppa innan barnbidraget", med start en halvtimme innan samtalet börjar.

➤ DATUM: 6 april
➤ TID: 18.30
➤ PLATS: Stadshuset i Södertälje, salen "demokraten"
➤ EVENT: Trygghet i Södertälje


Rond 2 - Bostad som social rättighet!

Förra året stoppades högerns och regeringens planer på marknadshyra av en stark rörelse tillsamans med och Vänsterpartiets rakryggade ställning i riksdagen. Nu inför valet 2022 inleds "rond 2". Borgarna har inte övergivit projektet om marknadshyra och vi ser en fortsatt katastrofal bostads- och hyressituationen. Därför tar opinionsrörelsen ny fart med sikte på landsomfattande manifestationer den 9 april. Nu samlas vi för en rättvis och social bostadspolitik. De politiska partierna ska inte kunna ducka för bostadskampens krav. Vilka är våra viktigaste frågor och förslag? Hur aktiverar vi oss och mobiliserar för genomslag i bostadsfrågan?

➤ DATUM: 28 mars
➤ TID: 18.30
➤ PLATS: Porten, Kungsgatan 84
➤ EVENT: Rond 2

Panel:
- Momodou Malcolm Jallow, riksdagsledamot Vänsterpartiet
- Clara Lindblom, oppositionsborgarråd Vänsterpartiet Stockholms stad
- Ann-Margarethe Livh, Hyresgästföreningens regionstyrelse
- Eva Fee, Hyresgästföreningen  Södermalm och närverket "Nej till marknadshyra - ja till social bostadspolitik"

Arrangör: Vänsterpartiet Storstockholms bostadsutskottet

Bostad som social rättighet - nationell protestdag!
Rörelsen för rätten till en bostad tar kampen in i 2022 och utlyser också en nationell protestdag den 9 april. Det är nätverket "Nej til marknadshyra" som samordnar protesterna, och har bestämt att nätverkets namn framöver kommer vara "Nej till marknadshyra - ja till en social bostadspolitik".

Vi uppmanar er att planera in lokala aktioner för att kräva bostad som en social rättighet den 9 april. Om ni som Vänsterpartister i Storstockholmsdistriktet gör detta så kontakta distriktets bostadsutskott för stöd och samordning. Mejla utskottets sammankallande Håkan Blomqvist - blomqvist.hakan@gmail.com


Upp till 20 valanställningar! (nytt sista ansökningsdatum)

Vänsterpartiet går in i valrörelse med historiskt stort stöd. En valrörelse där vi går till val på att återta kontrollen över välfärden, slå vakt om hyresrätten och för en jämlik klimatomställning. Ansök genom att skicka in en filmad presentation på max 3 minuter där du berättar om dig själv, varför du vill jobba i valrörelsen för Vänsterpartiet och hur du ser att du kan bidra i det arbetet. Sista ansökningsdag 3 april!

Mer om tjänsten och hur du söker Här.


Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material. (Se även första inlägget om pensionerna och det politiska läget).

Kontakt: tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!