Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Extra nyhetsbrev 16 mars 2022

Uppstart för Before work!

Nu kör Företagarna Strömstad ingång Before work med hybridmöten! Första datumet är spikat till den 25 mars på Kulturhuset Skagerack. 

Företagarna med Ulf Qvicklund och Michael Espinoza Johansson i spetsen håller på att förbereda Before Work den 25 mars på kulturhuset Skagerack.

De Before Work som planeras för de närmaste 12 månaderna kommer att vara hybridmöten och utgångspunkten är att samtliga ska vara på kulturhuset Skagerack. Michael Skärström, Nöjesskräddarn kommer att sända på Företagarna Strömstads Facebooksida.

Upplägget blir som följande:

07.30 Samling och mingel med kaffe och macka till de som anmält fysisk närvaro.

08.00 Sändning startar. Separat körschema kommer. 

09.00 Sändning avslutas och presentatörerna ombeds vara kvar för att skriftligt kommentera och svara på de frågor som kommit in via FB.

09.30 Hejdå, och vi önskar en trevlig fortsättning på fredagen.

Vi vill att du förbereder en presentation på 15 minuter, vilket är din maximala tid under sändningen. Du bestämmer själv vad du väljer att sätta fingret på. Vi tror att deltagarna uppskattar att höra om hur du och ditt företag ser på utvecklingen av vår stad, och hur ni man bidra till att Strömstad fortsätter att utvecklas med puls och idyll hela året.

Eventuella frågor som kommer in under din presentation besvaras antingen under din tid eller skriftligt i efterhand. Vi är måna om att få igång en dialog med deltagarna, och våra moderatorer kommer aktivt att uppmuntra det.

Vi kommer inför BW gå ut med information om dig och det företag du representerar och skulle därför behöva hjälp av dig att besvara följande frågor:

  • Namn:
  • Titel:
  • Namn på företaget:
  • Vilka tidigare erfarenheter har du nytta av i din roll som //titel// på //företaget//?
  • Vilka är, enligt dig, de tre viktigaste framgångsfaktorerna för att utveckla staden Strömstad?

Strömstad & Co bjuder in till möte

Spara datumet den 6 april klockan 18.00 till 20.00. Då bjuder Strömstad & Co in till en träff på Kulturhuset Skagerack. 

Strömstad & co (stromstadco.se)


Ta hjälp att lösa rekryteringsfrågan!

Västsvenska Turistrådet samordnar flera satsningar för besöksnäringen

Turistrådet Västsverige gör under våren flera insatser för att hjälpa besöksnäringen, som i nuläget har brist på personal. 

Ett viktigt datum att hålla koll på är 29 mars då rekryteringsmässan i Uddevalla äger rum. Men det finns också annat att ta del av. Läs mer om rekryteringsträffen här.

Annonsera på webbplatsen

Västsvenska Turistrådet har skapat en webbplats avsedd för jobbannonser, där man länkar till företagens egna jobbanonser.  Det är kostnadsfritt att ha med en annons, men samtliga arbetsgivare som deltar ska vara anslutna till Hållbarhetsklivet, Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Gå in på hemsidan och läs mer: www.vastsverige.com/jobb

Introduktionsutbildning för servering

För att öka möjligheterna till rekrytering anordnar turistrådet även en utbildning där personer utan tidigare erfarenhet av servering får en introduktion till yrket. Personer utan tidigare erfarenheter av servering erbjuds en månads introduktionsutbildning med 70 % subventionerad lön.

Ett steg in på arbetsmarknaden för unga

I utbildningen varvas teori med praktik och restaurangernas agerar handledare och erbjuder praktikplats.

- Målet med utbildningen är att personen ska vara fortsatt anställd efter avslutad introduktionsutbildning. Vi tror att detta kan vara ett bra sätt att skapa ett steg in på arbetsmarknaden för unga, samtidigt som vi förhoppningsvis bidrar till att lösa bemanningsproblemet inom restaurangbranschen, säger projektledaren Linda Sturk.

Samlad information om de olika satsningarna och möjligheterna finns på Västsvenska turistrådets hemsida: Kompetensförsörjning (vastsverige.com)

Kurs i gruppcoachning

Inom projektet Hållbar turism i Väst finns möjlighet att under vecka 11 och 12 spetsa kunskaperna kring upplevelsepaketering. Tanken är att du som företagare uppgraderar dina kunskaper och får inspiration för att utveckla din verksamhet och bli riktigt bra på att paketera upplevelser i attraktiva erbjudanden. Med i satsningen är Turistrådet Västsverige som kommer att hjälpa till att marknadsföra dina paketerbjudanden.

Läs mer om erbjudandet och om hur du anmäler dig.

Ta reda på mer om Hållbar besöksnäring i väst.

Lokal kontakt för projektet är turistchef Åsa Massleberg. Se kontaktinformation längst ner i nyhetsbrevet.


Lyssna på Turistrådet online - spännande nyheter inom turismutbildning avslöjas

Västsvenska Turistrådet sänder vårens andra webbianrium 23 mars med fokus på rekryteringsfrågan som just nu är högaktuell. Vi får bland annat höra Ewa Svensson, marknadschef på Tanumstrand hotell och konferens. Hon berättar om ett nytt spännande samarbete mellan besöksnäringen i Norra Bohuslän och den kommunala vuxenskolan.

Ewa Svensson har själv varit delaktig i samarbetet och berättar om de två nya utbildningarna som blir sökbara till hösten 2022.

Flera företag verksamma inom besöksnäringen i Norra Bohuslän och den kommunala vuxenutbildningen har gemensamt tagit fram utbildningarna "Spa och Wellnes" samt "Gästvärd" som ska matcha kompetensbehoven för besöksnäringen. Utbildningarna är fria för alla att söka som är folklbokförda i Lysekil, Munkedal, Sotenäs, Strömstad och Tanum.

Webbinariet kommer även ta upp andra inspirerande och informativa inslag som berör rekryteringen.

Läs mer om webbinariet: Turistrådet Online den 23 mars (bwz.se)


Företagsbesöket: 452 Vintage satsar stort med e-handel och skotvätt

Han är ung, han är modig och hans satsning på återbruk och second hand ligger helt rätt i dagens hållbarhetstänk. I butiken 452 Vintage säljer Lucas Salomonsson begagnade märkeskläder och skor. Han har också en av Sveriges tre skotvättar. Butiken har bara varit i gång i ett par månader men Lucas har redan siktet inställt på Europamarknaden.

Läs hela reportaget på Strömstads kommuns hemsida: Skotvätt och second hand på 452 Vintage - Strömstad (stromstad.se)


Almi bjuder in till seminarieserie

Är du på väg att starta, nyligen har startat företag eller känner du dig fortfarande som en nybliven företagare?
Passa på att delta i Almis digitala seminarier som ger dig kunskap, inspiration och möjlighet att utveckla ditt nätverk. 
Nedan webbinarier hålls återkommande under våren, nya datum uppdateras hela tiden i Almis kalendarium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ämnena är bland annat:
Starta företag
Säkra affären med rätt kompetens
Digital strategi i marknadsföring och försäljning
Utveckla dig genom mer kunskap

Dessutom har Almi startseminarier online som går att se när det passar dig. Dessa hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Information till medlemsföretag angående kriget i Ukraina

Samlad information till medlemsföretag med anledning av kriget i Ukraina finns samlat på Svenskt Näringslivs hemsida. 

På denna sida samlas egen information samt länkar till information från relevanta externa aktörer med anledning av kriget i Ukraina. 

Information till medlemsföretag med anledning av kriget i Ukraina (svensktnaringsliv.se)Näringslivsfunktionen Strömstads kommun

Richard Holm
Näringslivsansvarig
0526-191 69
richard.holm@stromstad.se

Åsa Massleberg
Turistchef
0526-190 30
asa.massleberg@stromstad.se

Anja Sonerud
Projektledare - Utvecklingsarena Strömstad
0526-194 49
anja.sonerud@stromstad.se

Ingela Skärström
Maritim näringslivsutveckling
0705-815723
ingela.skarstrom@stromstad.se

Leon Eriksson
Näringslivsutvecklare
0766-977641 
leon.eriksson@stromstad.se

Linda Smith
Kommunikatör - Utvecklingsarena Strömstad
0526-19047 
linda.smith@stromstad.se


facebookinstagramlinkedinhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!