Bobrev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

MARS 2022


Bobrevet för mars handlar om...

... arbetet med fusionsplanen, vad som händer med ventilationen samt ansvar för ogränsrensning. Vi berättar också om hur cykelrummen har blivit enklare att öppna och hur du förenklar betalningen av månadsavgiften. Hur är bästa sättet att förvara kläder/textil och böcker/papper i källarförrådet - vi har tipsen. Och så annonserar vi ut felkastade sopor som söker sin ägare - trist att ens behöva skriva om detta.  


Intensivt arbete med fusionsplanen

Dom sista veckorna har vi i fusionsgruppen jobbat intensivt med fusionsplanen tillsammans med Jurideko - och nu är den i stort sett klar. Nästa steg är att föreningarnas revisorer ska yttra sig över planen. 

I förra bobrevet skrev vi att vi skulle presentera fusionsplanen på extra stämmor i slutet av mars/början av april, för att få godkännande från medlemmarna att gå vidare och registrera planen hos Bolagsverket. 

När fusionsplanen registreras hos Bolagsverket så måste årsredovisningen för 2021 bifogas - och Nabo kommer inte vara klara med den förrän i slutet av maj månad. Därför har vi valt att att skippa dom extra stämmorna och kommer att presentera planen på den ordinarie stämman den 16 juni.  

Under tiden jobbar fusionsgruppen vidare med att gå igenom avtal med våra leverantörer, kartlägga hur vi hanterar olika frågor i resp förening och identifiera alla de praktiska frågor som måste hanteras i samband med en fusion. 


Den sega ventilationsfrågan

Tyvärr har det inte hänt något nytt kring garantifrågorna sedan förra bobrevet. Det planerade mötet med besiktningsmannen i februari blev inställt och vi har ännu inte hittat något nytt mötesdatum.

Även om man inte ska tro på under, så kan vi ju ändå hysa en stilla förhoppning om att lite av dofterna kommer att försvinna när vi nu i dagarna får några slitna borstlister i ventilationsaggregaten utbytta mot nya. 

När borstlisterna är slitna så uppstår en liten glipa där den illaluktande frånluften kan smita igenom och hamna i tilluften.  

Bytet görs på förmiddagen på tisdag den 8 mars och ventilationen kommer att stängas av under tiden.


Med handen på hjärtat...

...vem älskar att rensa ogräs? Kanske inte så många av oss, men det måste ändå göras. 

När vintergäcken och snödropparna säger farväl och ogräset dyker upp i rabatter och mellan plattor, så tar vår trädgårdsfirma hand om det som gror på våra gemensamma gårdar.

Men det som frodas på uteplatserna är inte deras ansvar - det måste du som har en uteplats själv ta hand om. Snart är det alltså dags kavla upp ärmarna och ta fram ogräsverktygen...


Lättare med cykeln

Har du också tyckt att det varit meckigt att komma in och ut genom dörrarna till cykelrummen medan du balanserar en fullastad cykel? Nu har det blivit enklare.

Från utsidan kan du nu använda den lilla haken under låset för att dra upp dörren (samma lösning som på miljöhuset). Och från insidan är det bara att trycka ner handtaget - du behöver inte längre använda låsvredet.


Smidigare betalning av avgiften

Varje månad är det alltid ett antal månadsavgifter som inte blir betalda i tid och då brukar styrelsen skicka en påminnelse via mail till eftersläntrarna.

Är du en av dem som fortfarande har kvar inställningen i Nabo-portalen att din avi bara skickas via mail eller snigelposten? I så fall är det kanske läge att ändra till autogiro eller e-faktura.

Det är i alla fall ett säkert sätt att slippa den tråkiga påminnelsen från styrelsen...

Så här ändrar du betalningssätt till Autogiro

1. Logga in på din internetbank och ansök om att betala med autogiro.

2. Sök upp föreningens namn i listan av autogiroanslutna företag. Obs! Föreningens namn, inte Nabo.

3. Ange ditt kundnummer som betalarnummer i din bank, ditt kundnummer finner du på din avi.

4. Kom ihåg att också välja om du vill ha dina avier till din e-postadress (gratis) eller till din brevlåda (29 kr i aviseringskostnad), i annat fall så skickas inga avier ut.

Så här ändrar du betalningssätt till E-faktura

1. Logga in på din internetbank och ansök om att betala med e-faktura

2. Sök upp "Nabo" eller prova att söa på bara bokstaven "N" som leverantör av e-fakturor i din internetbank (OBS! Inte föreningens namn för e-faktura!)

3. Fyll i ditt kundnummer samt föreningens bankgironummer. Uppgifterna står på din avi.

4. Tänk på att om du vill betala med e-faktura och inte vill att en pappersavi skickas ut vid varje avisering (29 kr i aviseringskostnad) så ändrar du aviseringssätt till e-post. 

Så här ändrar du aviseringssätt till e-post

1. Logga in i Nabo-portalen och gå in på din personliga aviseringssida.

2. För att aktivera avisering till din e-postadress så klickar du på e-postadress och skriver in din e-postadress. Därefter får du din avi till din mail varje gång som vi aviserar dig

Tänk bara på att autogirot resp e-fakturan gäller först från och med nästa avi som skickas ut från Nabo. Om avin redan är utskickad, så biter inte dina nya inställningar på den.


Har du objudna gäster?

Förvarar du också kläder och textilier i ditt källarförråd? Då är du inte ensam. Risken finns dock att kläderna får sällskap av mal, pälsänger eller andra skadedjur.

Både mal och pälsänger trivs bäst där det finns ylle, päls, dun och fjäder. Men även blandmaterial – och allra mest gillar dom om det finns matfläckar och smuts på tyget.

Bästa sättet att undvika att få kläderna uppätna är att förvara dom i helt tätslutande emballage, t ex plastlådor eller vacuumpåsar. Men så klart lika viktigt – att det bara är rena kläder och textilier som åker ner i källaren.

Det är förresten inte bara kläder/textilier som lockar objudna gäster. Det finns en ny typ av silverfisk – större och glupskare – som trivs i torrare utrymmen där den äter böcker och papper. Även här är rådet att förvara i väl förslutna plastlådor.


Sopor söker sin ägare

Nej, detta hör inte hemma i miljöhuset. Så:

  • Du som dumpat dina inlines...
  • Du som slängt din trasiga lampa...
  • Du som kastat din gamla cykelsadel...
  • Och du som försökt bli av med din metallkorg...

... är välkomen att   SNARASThämta ditt skräp och köra och lämna det på en av Sysavs återvinningscentraler.


Till sist...

... bara en bild som kändes helt nödvändig att ha med i detta bobrev.

Ta hand om varandra!


Summary in English

- The fusion plan is close to be finished. We will present it to all members on our ordinary "stämma" 16th of June (no 2extra stämma" in March/April).

- Some worn parts in the ventilation will be replaced this coming Tuesday morning 8th of March. The ventilation will be shut off during this repair. We hope the repair will have a positive effect on our bad smells.

- If you live on first floor and have a patio - it is your own responsibility to keep it clean from weed.

- We have upgraded all locks to our bicycle rooms to make it easier to enter and exit.

- Do you still get your fee invoice by mail or "snail mail"? Then it is a good idea to change to autogiro or "e-faktura" so you don´t miss to pay before due date.

- If you keep clothes or textiles in your basement storage, be sure to put them in plastic boxes or vacuum bags in order to avoid moth or other pests. Books and paper also should be stored in plastic boxes - otherwise they might attract the new ugly type of silverfish.

- Did you try to get rid of your old inlines, lamp, bicycle saddle or metal basket by putting it in the "garbage house"? They don´t belong there so you better hurry and pick them up - and then throw them at one of "Sysavs återvinningscentraler".


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar?

Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!