Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 11, 2022

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Beröm till våra ideella krafter

En klädsam rodnad har spridits på några av våra mycket aktiva medlemmar i Hallands Släktforskarförening. Från Håkan i Glommen har vi fått så mycket beröm att vi gärna vill låta alla våra medlemmar ta del av det. Tack Håkan!


Digitala informationsmöten

Hallands Släktforskarförening fortsätter att erbjuda digitala informationsmöten.

Nästa tillfälle blir onsdagen den 23 mars kl 18.30 då Sven Johansson kommer att berätta om databaser och register till hjälp i din släktforskning.

Mötena är digitala via zoom – utan kostnad och utan förhandsanmälan. Klicka bara på knappen nedan när det är dags för att delta i mötet. Välkommen!


Årsmöte 26 mars

Hallands Släktforskarförening kallar till årsmöte lördagen den 26 mars kl 13.30 i Träslövs församlingsgård. Mötesförhandlingar enligt stadgarna.

Vi ska alltså till Träslövs Församlingsgård som har adressen Erlandsgatan 2, Varberg.

Du har möjlighet att beställa handlingarna till årsmötet i förväg, du får dem då skickade via mejl. Kontakta Gun på kansliet, tfn 035-12 82 72 eller e-post info@hallandsslaktforskare.se

Årsmötet är också starten för vårt jubileumsår, under 2022 fyller Hallands Släktforskarförening 40 år. Fira med oss – hela året! Läs programmet på vår hemsida.


Föreläsning och nyheter om församlingssidorna

Den 9 mars höll Lars-Gunnar Svensson ett mycket uppskattat digitalt föredrag om Hallands Släktforskarförenings församlingssidor, där han framför allt visade på nyheterna i uppdateringen som gjordes samma dag. Missade du den? Ingen fara – föredraget spelades in och finns nu att se via vår filmsida.
Vill du ta läsa mer specifikt om nyheterna hittar du dem enkelt via knappen nedan.


Danskmaterial m.m. på CD

I vårt förråd har vi en del CD-skivor med bl.a. danskmaterial. Vi säljer nu ut dem för endast 50 kr/st. Passa på! Kontakta Gun på kansliet e-post info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-12 82 72.


Namninsamling för rösträtt

Riksarkivet har i samverkan med Demokrati100 digitaliserat cirka 350 000 underskrifter från kvinnor som genom en namninsamling 1913–1914 alla önskade en och samma sak: rösträtt! 

Nu söker vi fler avskrivare till detta projekt, då Halland står i tur att digitaliseras.

Anmäl ditt intresse till kansliet: info@hallandsslaktforskare.se eller 035-12 82 72.Boutredningar 17 mars

Boutredningar är ett ämne som engagerar oss släktforskare. Missa inte föreläsningen med Ann-Marie Lindström, jurist, på torsdag 17 mars kl 18.30, när hon guidar oss i ämnet. Föreningslokalen. 50 kr/person, fika ingår.
Begränsat antal. Obligatorisk föranmälan via e-post till info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-128272.


Temakväll om riksarkivet 31 mars

Riksarkivet erbjuder många möjligheter för oss släktforskare. Under kvällen guidar Gert Edbertsson oss bland det omfattande materialet.
Temakväll kl 18.30. Föreningslokalen. 50 kr/person, fika ingår.

Begränsat antal. Obligatorisk föranmälan via e-post till info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-128272.Släktforskarhjälp i Falkenberg

Varje tisdag kl 13.15 -15 finns vi på plats i ”Kajutan”, en trappa upp, på Mötesplats Mölle. Mötesplats Mölle har varit tillfälligt stängd men har nu öppnat igen.
Vi finns också på biblioteket i Falkenberg en gång i månaden, nästa gång blir den 5/4 kl 15-19. Sedan den 3/5 och 7/6. Välkomna!Släktforskarhjälp från Varberg

Från Varberg fortsätter vi att erbjuda släktforskarhjälp på distans under februari, mars och april.

Vi erbjuder även hjälp med dataprogrammet Disgen. 


Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.com


Gratisbiljetter till föreläsningen med Ted Rosvall 7 maj

Som en av många föreläsningar i samband med Hallands Släktforskarförenings 40-årsjubileum kommer Ted Rosvall att hålla ett föredrag den 7 maj om ”Emigrantforskning” på Varbergs teater. Till föreläsningen krävs biljett, men utan kostnad. Klicka på knappen nedan för att hämta din biljett. Gratisbiljetterna finns också på Kulturhuset Komedianten.se eller på Stadsbiblioteket telefon 0340-88600. Släktforskarcafé i Kungsbacka 25 mars

Släktforskarcafé på ABF kl 14-16. Vi går igenom några av de databaser som finns på AD och SVAR samt söker i ”Sveriges dödbok 1860–2016” samt några DVD-skivor med ”Befolkning i Sverige 1880” m.fl. Det kan också vara möjligt att visa någon av deltagarnas släkttavla. Välkomna!Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!