Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 5 2022


Hej på er

Idag är vi en stor stab som är på plats i Malmö för att ställa ordning för DM Södra.

En sista påminnelse inför DM Södra är att om ni ännu inte kikat igenom era pensumlistor är det nu god tid att ha stämt av varje pensumlista, markerat T på tränare och skrivit lagets namn etc

Idagens Cheerinfo tipsar vi om en podd. En Podd för tränare. I denna diskuteras och reflektarar man olika begrepp, metodiker och dilemman inom idrotten. Ta och lyssna på väg till träningen eller samla alla tränare i föreningen och lyssna tillsammans, registrera det som en lärgrupp och ha en studiecirkel med diskussioner om innehållet. Prata med din RF-SISU konsulent om du vill göra något kring detta.

Ni är många som vittnar om att ni möter ungdomar som har det svårt och mår dåligt. Det händer mycket i deras liv men också runt om i världen. Att våra fråga om hu rnågon mår är temat på en föreläsning från Suicide Zero 23 mars. Våga Fråga – är en föreläsning på 1 timme med efterföljande frågestund där vi går igenom fakta och myter om självmord.
Även detta är något ni kan kan registrera som en lärgrupp och göra lärtimmar kring. Antingen med hella tränartruppen eller per lag.

Solen skiner här i Malmö idag och nu åker vi mot hallen för att börja förbereda. Jag önskar alla tävlande lag LYCKA TILL i morgon! 

High Five

Kia


Tips om en Podd

I en podd för tränare diskuterar och reflekterar John och Carin om olika begrepp, metodiker och dilemman inom idrotten. Det blir samtal om allt från barn och ungdomsidrott till elitidrott. Hela tiden med en tränares perspektiv. Podcasten är ett samarbete mellan Göteborgs universitet och RF-SISU Västra Götaland.
John Dohlsten är doktor inom idrottsvetenskap och har många års erfarenhet inom tränarutveckling, ledarskap och föreningsidrott. Han är programansvarig på Göteborgs universitet och undervisar på Sports Coaching programmet och Specialidrottslärarprogrammet. John har forskat inom både lag och individuell idrott och hans avhandling, som publicerades 2020, handlar om hållbar elitidrott och elittränares utveckling. Förutom sina akademiska meriter har John under hela sitt liv varit aktiv i idrottsrörelsen både ideellt och professionellt, främst inom fotboll.
Carin Hamnlund Fritzell är tidigare mångfaldig SM-mästare i Judo. Hon har efter sin aktiva karriär varit tränare och sportchef inom judo på alla nivåer inklusive landslag, Riksidrottsgymnasiet och på förbundsnivå, både nationellt och internationellt. Idag jobbar Carin på RF-SISU Västra Götaland och är projektledare för kompetenscentrum för elitidrotten i Göteborg (High Performance Göteborg).
www.gu.se
www.rfsisu.se


Digital föreläsning: Våga Fråga - Suicide Zero den 23 mars

Hur kan du upptäcka varningstecken på psykisk ohälsa? Och vad kan du göra om du misstänker att någon har det svårt?

Våga Fråga – är en föreläsning på 1 timme med efterföljande frågestund där vi går igenom fakta och myter om självmord.

Vi lär dig känna igen varningstecken på psykisk ohälsa och vi går igenom hur du kan stötta personer i din närhet. Du får lära dig om motiverande samtal och konkreta råd och tips på hur du kan följa upp och hur du lotsar rätt. 

Du behöver vara 18 år för att delta.

Våga Fråga är en föreläsning som är framtagen och granskad i samråd med ledande expertis inom området suicidprevention.

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige. Cirka 1 600 personer tar sitt liv varje år, 4 människor varje dag i vårt land. De allra flesta kan vi rädda. Suicide Zeros vision är ett samhälle utan självmord. Föreläsningen arrangeras i ett samarbete mellan Medborgarskolan, Suicide Zero och RF-SISU Västra Götaland.


Biljetter DM Södra, Mellersta och Stockholm

Det finns fortfarande möjlighet att köpa biljetter till DM Södra, Mellersta och Stockholm. 

Biljetterna säljs via Billetto och går att köpa även på tävlingsdagen. 

Hjälp till och sprid informationen och bjud in vänner och familj! Självklart ska vi se till att ha fulla läktare!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!