Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 10, 2022

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Digitala informationsmöten

Hallands Släktforskarförening fortsätter att erbjuda digitala informationsmöten.
Nu på onsdag den 9 mars kl 18.30 får vi träffa Lars-Gunnar Svensson. Han kommer att berätta om nyheterna på församlingssidorna, som släpps den här veckan.
Nästa tillfälle blir onsdagen den 23 mars kl 18.30 då Sven Johansson kommer att berätta om databaser och register till hjälp i din släktforskning.
Mötena är digitala via zoom – utan kostnad och utan förhandsanmälan. Klicka bara på knappen nedan när det är dags för att delta i mötet. Välkommen!


Bättre och bättre…

Hallands Släktforskarförenings nya församlingssidor har fått stor uppmärksamhet och mycket beröm. Nu blir de ännu bättre! Under veckan kommer ytterligare ett antal förbättringar att läggas till. Lyssna gärna på Lars-Gunnar Svenssons information den 9 mars (se ovan) eller besök församlingssidorna och utforska på egen hand. 


Vad vill du veta mer om?

Under pandemin har vi vant oss vid att delta i digitala möten. Smidigt och lätt! Vi fortsätter därför på den linjen och erbjuder nu även möten via zoom (se ovan). Samtidigt erbjuder vi också möjligheten att önska ämnen. Vad vill du veta mer om? De önskemål vi får in ska vi göra vad vi kan för att tillgodose.

Kontakta Gun på kansliet,

tfn 035-12 82 72 eller

e-post info@hallandsslaktforskare.se


Årsmöte 26 mars

Hallands Släktforskarförening kallar till årsmöte lördagen den 26 mars kl 13.30 i Träslövs församlingshem. Mötesförhandlingar enligt stadgarna.
Du har möjlighet att beställa handlingarna till årsmötet i förväg, du får dem då skickade via mejl. Kontakta Gun på kansliet, tfn 035-12 82 72 eller e-post info@hallandsslaktforskare.se
Årsmötet är också starten för vårt jubileumsår, under 2022 fyller Hallands Släktforskarförening 40 år. Fira med oss – hela året! Läs programmet på vår hemsida.


Det kommer Riksarkivet digitalisera under 2022

Efter att Sveriges släktforskarföreningar fått möjligheten att i ordnad form påverka Riksarkivets (RA) prioriteringar när det kommer till digitalisering har nu RA meddelat vilka handlingar som kommer att prioriteras under 2022. Bland annat brottmålsprotokoll har valts ut, något som många av föreningarna också önskade.Släktforskarhjälp i Falkenberg

Varje tisdag kl 13.15 -15 finns vi på plats i ”Kajutan”, en trappa upp, på Mötesplats Mölle. Mötesplats Mölle har varit tillfälligt stängd men har nu öppnat igen.
Vi finns också på biblioteket i Falkenberg en gång i månaden, nästa gång blir den 5/4 kl 15-19. Sedan den 3/5 och 7/6. Välkomna!Släktforskarhjälp från Varberg

Från Varberg fortsätter vi att erbjuda släktforskarhjälp på distans under februari, mars och april.

Vi erbjuder även hjälp med dataprogrammet Disgen. 


Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comKurs i Kungsbacka

Många har lång erfarenhet som släktforskare men kanske är det någon som är nästan ny, eller är lite ringrostig. Då finns möjligheten att delta i den nybörjarkurs som startar på Studieförbundet Vuxenskolan den 28 mars. Det gäller daglediga eftersom vi ses på måndagar kl 9.30–12.00 vid sex tillfällen.
Övrig information om kursen hittar du på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida.Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Tips:

Skånes Släktforskarförbund

Föreläsning: Kvinnor i arkiven

https://www.sgfm.se/aktuellt/kvinnor-i-arkiven/

 

Kullabygdens Släktforskare

Vårens program: https://www.kullabygdens.se/program


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!