Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"


Hur många känner igen sig i detta? Du sitter och jobbar, läser eller gör något annat och inser att det är träningsdax. Så kommer känslan, åååå nej... jag har ingen lust... alltför ofta händer det för flera av oss.

Detta nyhetsbrev handlar om just motivation. Vad är motivation? Vad motiverar mig att träna och hur kan jag öka motivationen?


Vad är motivation? Enligt litteraturen är motivation ”det psykologiska kännetecken som ger en organism drivkraft, det vill säga väcker den till handling mot ett önskat mål och lockar fram, kontrollerar och upprätthåller vissa målinriktade handlingar”. 

Men vad motiverar mig att vara fysiskt aktiv?


Motivationen är olika hos oss alla. För många finns inte motivationen för träning naturligt inom oss och ursäkterna är många. Att säga eller tänka “jag har inte tid”, “jag känner inte för det” eller “jag hinner inte/jag har annat att göra” är egentligen inte godkända ursäkter. Om du inte har tar hand om din hälsa idag, måste du öronmärka tid senare för att hantera sjukdom, smärta och svårigheter som orsakas av en stillasittande livsstil.


Motivationen för fysisk aktivitet tryter ibland hos oss alla. Och då finns det ett litet knep att ta till som vi gärna delar med oss av denna vecka.

Mina fem varför…

Detta är ett sätt att påminna mig om varför jag tränar och förhoppningsvis motivera mig till att vara fysiskt aktiv. Här nedan kommer ett exempel på mina ”fem varför"


Varför tränar jag?
För att jag ska känna mig stark och rörlig
Varför då?
Att vara stark och rörlig är viktigt för mig
Varför då ?
För att då känner jag mig även mentalt starkare
Varfär då?
När jag känner mig stark, rörlig och mentalt starkare så blir min vardag lättare
Varför då?
För mig är vardagen viktigast, att känna mig stark i allt jag tar mig för gör mig lycklig. Jag vill vara självständig och inte be om hjälp så fort jag ska byta gardiner eller tvätta bilen. Jag stiger upp lättare på morgonen och är piggare hela dagen. Därför vill jag vara fysiskt aktiv.


Hur skulle dina 5 varför se ut?

Skriv gärna ner dessa och sätt upp någonstans, t.ex. på kylskåpsdörren eller badrumsspegeln :-)

Lycka till //Annika!


Vårutmaningen fortsätter

Hur går det? Nu är 1:a veckan klar. Om du inte startat än så häng med från idag, 2 övningar á 10 repitioner varje dag till 1 juni. På Instagram och Facebook kan du följa vår utmaning när vi under perioden lägger ut vilka övningar vi på PThemma valt.

"Det är aldrig försent att börja träna men det är alltid för tidigt att sluta träna"


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebook

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!