Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 4 2022


Hej på er

Vi lever just nu i en väldigt orolig tid och många känner rädsla och ångest inför vad som händer ute i Europa. Svenska Cheerleadingförbundet fördömer den ryska invasionen och kriget i Ukraina och vill uttrycka vårt stöd för alla de som drabbas. 

Prata gärna med era aktiva om de känner oro, men se också till att ha fortlöpande träning. Träningen i oroliga tider är ofta en fristad där de aktiva ges möjlighet att rensa hjärnans alla tankar, får umgås med vänner och nära och kära, den andra familjen.

Vi har släppt nyheten med Cheerleading i skolan. Ni hittar material, film mm på vår hemsida. Sprid gärna informationen och ni kanske kan se om ni som förening kan samarbeta med någon skola eller fritids i er närhet. 

Ett DM är avklarat och tre återstår. Det finns fortfarande biljetter kvar och de säljs på Billetto.se 

Jag tipsar även om en föreläsning, Världens bästa idrottsförälder. Sprid gärna informationen till aktiva i er förening. 

Vi har tidigare tagit upp med er alla att IdrottOnline kommer stänga ner sitt hemsides verktyg och den gratistjänst de erbjudit alla föreningar. Är ni osäkra på hur ni påverkas som förening eller har någon annan fråga kontakta Carin H hos oss så hjälper hon er gärna. 

Ni vet väl att Cheerinfo även är er kanal, är det något ni vill förmedla till övriga föreningar runt om i landet så skicka gärna in till oss så tar vi med det. Det kan vara vad som, stort som smått. En nyhet, en fråga eller så kanske ni bara vill delge något extra roligt som skett i er förening.

Önskar er alla en fin helg, var rädda om er alla.

High Five

Kia


Svensk cheerleading står i solidaritet med Ukraina

Svenska Cheerleadingförbundet fördömer den ryska invasionen och kriget i Ukraina och vill uttrycka vårt stöd för alla de som drabbas. 

Det innebär att:
- Varken Ryssland eller Belarus får delta på kommande VM i USA i april eller i sommarens EM i Grekland.

- Inga tävlingar kommer att förläggas i Ryssland eller Belarus.

På politisk nivå har också Sveriges idrottsminister Anders Ygeman (S) lagt ett förslag till EU om att Ryssland och Belarus inte ska få arrangera eller delta i internationella idrottstävlingar och evenemang.

Sammantaget betyder detta även att Svenska Cheerleadingförbundet inte kommer att sanktionera ryskt eller belarusiskt deltagande i internationellt öppna tävlingar, läger eller utbildningar i Sverige.

Svenska Cheerleadingförbundet fortsätter att tillsammans med Riksidrottsförbundet, den övriga idrottsrörelsen och våra internationella förbund följa händelseutvecklingen.

Våra tankar är med det ukrainska folket och alla närstående runt om i världen.


Cheerleading i skolan

Vi har sedan en tid tillbaka arbetat med ett projekt kopplat till Rörelsesatsning i skolan. Projektet syftar till att öka rörelse i skolan och såklart genom att inspirera till att utöva cheerleading. 

Med Cheerleading i skolan vill vi inspirera skolelever till att själva testa på samt lära sig grunderna för hur sporten enkelt kan utövas som en rastaktivitet i skolan eller på fritids. 


Biljetter DM Södra, Mellersta och Stockholm

Det finns fortfarande möjlighet att köpa biljetter till DM Södra, Mellersta och Stockholm. 

Biljetterna säljs via Billetto och går att köpa även på tävlingsdagen. 

Hjälp till och sprid informationen och bjud in vänner och familj! Självklart ska vi se till att ha fulla läktare!


Digital föreläsning - Världens bästa idrottsförälder

Hur kan ni som föräldrar stödja era barn att bli vinnare i livet genom idrott? Idrott kan vara en fantastisk upplevelse men ibland uppstår utmaningar som kan vara svåra att hantera, både för barn och föräldrar. Föreläsningen handlar om idrottsförälderns roll och om vanliga dilemman som kan uppstå.

Målgrupp
Föräldrar till idrottande barn.

Föreläsare
Hanna Nooni, RF-SISU Dalarna


Använder er förening hemsidesfunktionen i IdrottOnline?  

Då behöver ni flytta er hemsida till ett annat verktyg – senast årsskiftet 2022/2023. 

Gäller detta min förening? 

De flesta av SCF:s medlemsföreningar använder inte denna funktion idag och kommer inte påverkas av denna förändring. 

Varför? 

Riksidrottsförbundet vill fokusera sitt digitala erbjudande och kommer att ta bort en del funktioner i IdrottOnline. I första läget gäller det endast funktionen för att skapa en hemsida. 

Hjälp och frågor?

Ni som är osäkra på om ni påverkas av denna förändring, eller har andra frågor, kan kontakta carin.herrmannbrander@cheerleading.se.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!