NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Digitalt möte med förtroendevalda 2/3

Med bakgrund i senaste dygnens utveckling av händelserna i Ukraina håller vi ett digitalt samtal onsdagen den 2 mars kl. 18.00. Du som läser detta är inbjuden i egenskap av förtroendevald. På plats på mötet är delar av partistyrelsen som tillhör vårt distrikt och riksdagsledamöter från Storstockholmsområdet. Syftet är att skapa forum för interna diskussioner och möjligheten att ställa frågor.

Har du funderingar inför mötet så får du gärna höra av dig till ordförande Elena Karlström: elena.karlstrom@vansterpartiet.se

Mötesinfo:
Möteslänk
Mötesid: 871 9723 0265
Lösenord: 781253


Alla årsmöten bör ha könsseparatistiska träffar

Sedan ett antal år tillbaka arbetar Vänsterpartiet internfeministiskt med separata träffar inför större arrangemang. Syftet är att motverka de destruktiva maktstrukturerna som på olika sätt lyfter och förstärker männens ställning. Träffarna brukar vara kvinnor och icke-binära i en träff och männen i en annan.

På senaste kongressen beslutades att införa könsseparatistiska träffar inför samtliga årsmöten, konferenser och kongresser som en del av vår gemensamma stadga. Detta innebär att ni som partiförening behöver tänka på det inför planeringen av ert årsmöte. Att avsätta tid till dessa inledningvis, att ordna föredraganden till dessa träffar och att det är praktiskt möjligt att genomföra.

Till er hjälp finns den internfeministiska handboken och handledningen för separatistiska träffar. Ni kan även kontakta internfeministiska utskottet om ni önskar ytterligare vägledning, eller våra ombudsmän.


Alla som ställer upp i valet måste skriva under!

Du som kandiderar till kommun, region eller riksdag behöver skriva under en kandidatförklaring och kandidatförsäkring. Dessa skrivs under så att inget parti ska kunna anmäla personer som inte gett samtycke.
Hitta rätt blankett för kandidatförklaring här.
Här är blanketten för kandidatförsäkran

Skicka dessa som underskrivna orginal till:
Vänsterpartiet Storstockholm
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

Kolla även informationen om partiskatten inför att en skriver under dessa Här.


Inspelad Suffraskola inför årsmöten

Här finns en inspelad version av Suffraskolan inför partiföreningsårsmötet. Den innehåller dels en teknisk genomgång, dels vägledning kring att genomföra digitala årsmöten.

Se genomgången Här.


Gör er redo för valskolan!

Valskolan är tänkt att hållas i Storstockholm under april och maj och syftar till att ge grundläggande politisk argumentation och kunskap för att kunna vara aktiv i valrörelsen. Kursen blandar den viktigaste argumentationen från partiets val- och kommunikationsstrategi med praktiska övningar för att förbereda oss alla på en framgångsrik valrörelse.

Valskolan riktar sig främst till de som bär valrörelsen i partiet: kandidater till olika parlamentariska församlingar, anställda, styrelsemedlemmar och valledare. I valrörelsen kan dock alla medlemmar vara aktiva på något sätt så ju fler medlemmar som kan delta i valskolan desto bättre. Det är därför viktigt att minst tre personer i varje partiförening deltar.

Preliminära datum 10, 16 och 17 april, 14, 15, 18 (kvällstid) maj samt 6 augusti för distriktets valanställda/tjänstemän. Tider, plats och anmälan hittar ni i kommande Veckobrev!


Vi söker upp till 20 personer till valanställningar!

Vänsterpartiet går in i valrörelse med historiskt stort stöd. En valrörelse där vi går till val på att återta kontrollen över välfärden, slå vakt om hyresrätten och för en jämlik klimatomställning. Ansök genom att skicka in en filmad presentation på max 3 minuter där du berättar om dig själv, varför du vill jobba i valrörelsen för Vänsterpartiet och hur du ser att du kan bidra i det arbetet.

Mer om tjänsten och hur du söker Här.

Vi söker ekonomiansvarig!

Vänsterpartiet Storstockholm söker en ekonomiansvarig alternativt en ekonomiassistent med erfarenhet av lönearbete. Vårt distrikt är Vänsterpartiets största och har i dagsläget cirka 8000 medlemmar och består av strax över 50 partiföreningar.

Tjänstens omfattning är 100%, en deltidslösning kan vara möjlig på minst 75%. Du söker genom att skicka personligt brev och CV till 
ansokan.storstockholm@vansterpartiet.se

Mer om tjänsten Här.

Koordinator och administrativ sekreterare till regionen

Vill du stödja politiker och tjänstemän som arbetar för en jämlik hälso- och sjukvård? Vill du hjälpa vänsterpartisterna i Region Stockholm att göra en framgångsrik valrörelse i höstens val? 

Vänsterpartiet i region Stockholm söker nu en ny administrativ och koordinerade kraft till kansliet som ska handha kansliets administrativa arbetsuppgifter.

Är du en engagerad person och har tidigare erfarenhet av att arbeta med administration i en politisk organisation, offentlig förvaltning eller inom ideell sektor? Välkommen med din ansökan!

Mer om tjänsten Här.

Administrativ sekreterare till Stockholms stad

Vänsterpartiet i Stockholms stad söker en administrativ sekreterare

Vänsterpartiet är det tredje största partiet i Stockholms stad. Ett aktivt oppositionsparti som arbetar för jämlikhet, jämställdhet och en snabb och rättvis klimatomställning. Vi söker nu en administratör till vårt kansli som arbetar tillsammans med 120 vänsterpartistiska politiker för att skapa ett Stockholm för alla.

Tjänsten är en valanställning som sträcker sig från 1 april 2022 till den 30 september 2022.

Mer om denna tjänst Här.


Välkommen till vänsterkören!

Välkommen till Stockholms Vänsterkörs vårtermin 2022. Vi träffas på Kafe Marx och sjunger främst sånger som vi ska sjunga tillsammans med Vänsterns Blåsorkester. Körträffarna är kl 16:30 följande söndagar: 13 mars, 20 mars och 24 april. På första maj sjunger vi tillsammans med Blåsorkestern på vägen till och framför allt i Kungsträdgården. Kören är öppen för alla. Anmälan görs till koren@vansterpartiet.se


Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material. (Se även första inlägget om pensionerna och det politiska läget).

Kontakt: tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!