Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 2 2022

Trohet och förnyelse!

Vi lever i en tid som gillar snabba lösningar men längtar efter verklig och autentisk förändring. Forskning från den amerikanska organisationen US-AID visar på att en sådan förändring tar tid. I en undersökning av föräldrars syn på skola krävdes tio år av intensiva insatser för att föräldrar som var tveksamma att skicka barn till skolan skulle ändra sig till att frivilligt skicka barn till skolan. En verklig förändring kräver trohet, en trohet mot det uppdrag Gud gett oss och en trohet mot de människor Gud har anförtrott oss och våra samarbetspartners. I detta nummer av Utblick får vi se flera fina exempel på vad en sådan trohet får för konsekvenser.

Men långsiktighet och trohet behöver också en förnyelse. I angreppsätt, vision men även att nya människor börjar bära visionen vilket detta nyhetsbrev förmedlar. Jag hoppas att du ska utmanas till fortsatt trohet och inspireras till förnyelse.

Tack för ditt engagemang och dina förböner för EFKs internationella arbete.

Daniel Råsberg

Missionsideolog och utvecklingsledare
EFKs Internationella Program

Hör gärna av dig till mig med frågor och tankar.


Be för situationen i Ukraina

Vi följer utvecklingen i Ukraina, och vi vill uppmana er att be med oss för läget som råder. Vi ber om Guds frid och beskydd!

Erik Alnemo, pastor i Söderportkyrkan i Tingsryd, har tagit initiativ till en digital bönesamling, med anledning av situationen. Välkommen med imorgon, fredag, 25/2 kl 12.30-13 via Microsoft teams. Herre förbarma dig!


EFKs partner i Nordafrika firar 40 år av Guds trofasthet

För 40 år sedan var EFK med och fattade beslut att starta en kristen utvecklingsorganisation i Nordafrika tillsammans med flera andra organisationer. Många från vår rörelse har sedan dess varit utsända till organisationen under årens lopp. I mars kan du få möta organisationen på en teamsträff och i augusti arrangeras ett firande på Götabro.

Läs mer om organisationens utmaningar och de två tillfällena här!


Utbildning ökar rättigheter för minoritetsbefolkning

"Vid ett besök i Kanza i januari mötte jag barnen, deras lärare och föräldragruppen. Jag frågade vilken betydelse skolan har för barnen. Då reste sig en pappa nere i lokalen och sa: 'Se på mig. Jag är sekreterare i föräldrakommittén, hur hade jag kunnat vara det om jag inte hade lärt mig läsa och skriva i skolan!?'"

Det berättar Andreas Dagernäs, regionledare för EFKs arbete i Afrika.

Läs mer om hur EFKs stöd till grundskolor för utsatt och utnyttjad minoritetsbefolkningen bidrar till att öka deras möjligher att ta vara på sina rättigheter och att bli en aktiv del av civilsamhället.

Linnea: Vikten av unga i mission

EFKs långa tradition av att sända ut unga i mission har fått betyda mycket för många människor. Just nu är bibelskoleelever på väg ut i missionsfältet för att ta del av olika partnerorganisationers arbete och få nya perspektiv på vad mission kan innebära. 

Läs mer om vad Linnea Åberg, regionledare för EFKs arbete i Asien, skriver om sändande av unga ut i mission.


Ny missionärsfamilj till Brasilien

Efter sommaren är planen att Marcus och Andréa Holmgren ska bege sig till Brasilien som missionärer för EFK där de kommer att arbeta bland annat med socialt arbete, anti-korruptionsprojekt och att stödja den brasilianska missionsrörelsen.

Läs mer om familjen och deras kommande arbete i Brasilien här.


Aktuella böne- och tacksägelseämnen

Be för:

 • Be gärna för att rätt ledare och medarbetare ska hittas för det fortsatta arbetet i Nordafrika med mänskliga rättigheter.
 • Be gärna för att rättigheter för minoritetsbefolkningen Bayakas ska respekteras i Centralafrikanska republiken. 
 • Be gärna för att alla ungdomar som just nu är på väg ut i missionsfältet ska få en givande tid och att det ska bli ett gott utbyte mellan våra partners och praktikanterna.
 • Be gärna för att Holmgrens underhålla ska komma på plats så att de kan komma ut efter sommaren.

Tacka för:

 • Guds trofasthet
 • Ökat självförtroende bland minoritetsbefolkningen Bayakas. 
 • Ungdomar som är hängivna för mission
 • Nytt missionärspar till Brasilien.

Det går fortfarande att hoppa på missionsakademin 2021

Vi tar oss an frågorna: 

 • Vad är bra mission och hur gör man när det går fel?
 • Samtidsanalys: Hela världens utmaningar och vår respons.
 • Partnerskap i mission: Långa relationer vs. Omedelbar reaktion på nöd.
 • Barns rättigheter i olika kontext.
 • Människohandel: Det moderna slaveriet.
 • Församlingsbyggande: Vad gör våra partnerkyrkor bäst och vad gör vi då?
 • Hållbar försörjning: Rädda sälar eller själar och finns det ett val?

Här hittar du kontaktuppgifter till Rune Jonsson, projektledare, som du hör av dig till om du vill haka på!


Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!