Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 8, 2022

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Nyhet! Digitala informationsmöten – start 24 februari kl 18.30

Hallands Släktforskarförening startar nu upp digitala informationsmöten. Först ut är vår ordförande Majléne Westerlund Panke som redan nu på torsdag 24/2 kl 18.30 kommer att berätta några spännande historier om sin släkt.

Nästa tillfälle blir onsdagen den 9 mars kl 18.30 då Lars-Gunnar Svensson kommer att berätta om nyheterna på församlingssidorna, som släpps samma vecka.

Mötena kommer att vara digitala via zoom – utan kostnad och utan förhandsanmälan. Vi börjar med Majléne, klicka bara på knappen nedan när det är dags för att delta i mötet. Välkommen!


Vad vill du veta mer om?

Under pandemin har vi vant oss vid att delta i digitala möten. Smidigt och lätt! Vi fortsätter därför på den linjen och erbjuder nu även möten via zoom (se ovan). Samtidigt erbjuder vi också möjligheten att önska ämnen. Vad vill du veta mer om? De önskemål vi får in ska vi göra vad vi kan för att tillgodose.

Kontakta Gun på kansliet,

tfn 035-12 82 72 eller

e-post info@hallandsslaktforskare.se


Från oss till er

Marsnumret av Hallandsfarares Information är på väg att lämna föreningslokalen för att snart hamna i brevlådorna (antingen fysiskt eller digitalt). Som vanligt erbjuder vi ett fullmatat nummer med nyheter, artiklar, tips och mycket annat som ingen vill missa!

Du vet väl att alla nummer av Hallandsfarares Information finns att läsa i Medlemsportalen i god tid innan pappersversionen skickas ut. Ett miljövänligt alternativ är att välja bort pappersversionen helt och enbart läsa den digitalt. Kontakta kansliet om du vill ändra till det senare alternativet. Tfn 035-12 82 72 eller e-post info@hallandsslaktforskare.se


Fira med oss – något för alla!

Ingen har väl missat att Hallands Släktforskarförening fyller 40 år i år och det firar vi stort! Nu har vi publicerat programmet med alla de lokala arrangemangen. Pricka genast in datumen i kalendern så att du inte missar något. Firandet avslutar vi med en stor mässa i Halmstad Arena 1–2 oktober, men det programmet avslöjar vi inte riktigt ännu.


Gå kurs och bli kursledare

Sveriges Släktforskarförbund anordnar kursledarkurser under våren 2022. Två tillfällen finns att välja mellan: 7–8/5 i Karlstad eller 14–15/5 i Hässleholm. Båda kurserna varar lördag kl 12.00 till söndag kl 12.00. Hallands Släktforskarförening står för kurskostnaderna (resa/logi bokas av den enskilde). Efter genomgången kurs förväntas du ställa upp som kursledare/biträdande kursledare.
Anmälan sker till Gun på vårt kansli senast två veckor före kursstart med angivande av vilken kurs som avses. Tfn 035-12 82 72 eller e-post info@hallandsslaktforskare.seDIS-träff 26 februari

Dags för årets första DIS-träff, i samarbete med DIS Syd.
Den 26 februari kommer Torgny Larsson och Anders Lindberg från DIS Syd för att berätta om nyheter i Disgen 2021. Torgny och Anders guidar och svarar på frågor.
Plats: Föreningslokalen Ryttarevägen 4, Halmstad. Tid: 13.30-16.00. Obligatorisk föranmälan antingen till Anders Lindberg, anders.lindberg@dis-syd.se 0708-39 79 08 eller till info@hallandsslaktforskare.se alt. tfn 035-12 82 72.
50 kr/person, fika ingår.


Forska och fika igen!

Äntligen har alla restriktioner släppts och det är fritt fram att samlas i föreningslokalen på måndagar igen. Måndagsvärdarna är på plats för att hjälpa till vid behov och fikastunden tillsammans med likasinnade ser vi fram emot. Glöm inte att boka dator!


DNA-workshop (tidigare DNA-café)

Nu när vi kan träffas igen, kom igång med din DNA forskning. 

Torsdagen den 3 mars kl 18-20. Kostar 50 kr, fika ingår.

FamilyTreeDNA har ett nytt utseende och nya funktioner för Family Finder Matches.

Vi kommer att gå igenom detta och ni kommer ges möjlighet att testa.

Vi kommer också att titta på DNA Painter och ett par av deras verktyg ”Shared cM Tool” och ”What are the Odds (WATO)”. Ni kommer att få testa båda dessa verktyg.

Det är därför bra om ni tar med egen dator både för att testa FamilyTreeDNAs nya funktioner samt verktygen vi kommer att gå igenom i DNA Painter.Släktforskarhjälp i Falkenberg

Varje tisdag kl 13.15 -15 finns vi normalt på plats i ”Kajutan”, en trappa upp, på Mötesplats Mölle. Mötesplats Mölle har varit tillfälligt stängd men har nu öppnat igen.
Vi finns också på biblioteket i Falkenberg en gång i månaden, nästa gång blir den 1 mars kl 15-19. Välkomna!Släktforskarhjälp från Varberg

Från Varberg fortsätter vi att erbjuda släktforskarhjälp på distans under februari, mars och april.

Vi erbjuder även hjälp med dataprogrammet Disgen. 


Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comInformation från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!