Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 3 2022


Hej på er

Det är spänning i luften, något är på gång som inte är som vanligt! Eller är det så att vi är på väg tillbaka till det som var vanligt!

Nästan alla restriktionerna försvann förra veckan och äntligen kan vi börja planera och se ljuset i tunneln för en värld med Cheerleading som vi är vana vid. Tanken på att det i helgen är DM Norra och att vi ska få träffas, tävla som förr är hisnande och magpirrande! Vi är äntligen tillbaka!

Inför årsmötet är där många som anmält en digital medverkan, vill ni som ombud komma och närvara fysiskt är ni självklart välkomna men vi behöver veta detta så mejla gärna till oss och meddela detta. Valberedningen har också uppdaterat sitt förslag till Förbundsstyrelsen och deras nya förslag ligger på vår hemsida. Jag vet att valsamordningsgruppen fortfarande söker efter en medlem till valberedningen så har ni något förslag eller vill anmäla er själva hör gärna av er till dem.

Vi säger stort tack till Safecon-Scaffolding för deras sponsring av Team Sweden Pom i detta Cheerinfo.

VI tipsar om några fler digitala utbildningar idag, både en grundkurs i jämställd och inkluderande idrott samt en kostföreläsning för idrottare. Kanske kan ni som lag samlas och delta digitalt tillsammans.

Vi tipsar även om Träna med Kroppen, Fysisk grundträning för ungdomar, denna finns att köpa hos SISU Idrottsböcker. Innan ni köper in böcker, kolla med era RF-SISU kontakter hur ni kan få hjälp med kostnader för inköp av böcker, de kan hjälpa till på många olika sätt.

Sist men inte minst vill jag självklart önska alla tävlande på DM Norra i morgon ett STORT LYCKA TILL!

High Five

Kia


Årsmötet 2022

Valberedningen har nu inkommit med ett uppdaterat förslag till förbundsstyrelsen och den vaktanta platsen är nu fylld.

Deras nya förslag hittar ni på vår hemsida.

Vi vill även påminna alla som är anmälda som ombud att inkomma med en fullmakt för rätten att rösta på årsmötet.


TACK till Safecon-Scaffolding

Vi vill rikta ett stort tack till Team Sweden Poms sponsor Safecon-Scaffolding Division för att ni vill vara med och förverkliga deras VM-resa.


Digital utbildning - 5 steg mot en jämställd och inkluderande idrott - en grundkurs

LOK-Stöd - 25 februari 2022

5 steg mot en jämställd och inkluderande idrott är en grundkurs i jämställdhet och inkludering som berör alla diskrimineringsgrunder: kön, sexuell läggning, könsidentitet och uttryck, ålder, etnisk bakgrund, funktionsförmåga, religion och annan trosuppfattning samt social bakgrund/klass.

Kursen kopplar ihop utvecklingsresorna i Strategi 2025, Jämställdhet för en framgångsrik idrott och En inkluderande idrott för alla, med de tre andra utvecklingsresorna och med den idrottsliga vardagen.

Målgrupp
Organisationsledare, tränare och föräldrar

Syfte
Att ge inspiration och exempel på hur andra jobbat med att få syn på egna normer och ta modiga och nödvändiga steg framåt. En introduktion av den nya plattformen Inkluderande idrott - normer, kunskap, inspiration ingår.


Digital föreläsning - Kost för idrottare

En inspirerande föreläsning om att göra det komplicerade enkelt och att göra bra och smarta matval.

- Vad ska man äta för att må så bra som möjligt och kunna prestera på topp?
- Vad är egentligen bra mat?

För att kunna göra sunda val och sålla bland alla myter som florerar i media så krävs det en grundläggande förståelse och kunskap om mat och hur den påverkar vårt mående och prestation. Föreläsningen ger en fördjupad teoretisk kunskap om hur våra kroppar fungerar och vårt behov av olika energi och näringsämnen.

Målgrupp
Föreläsningen vänder sig till aktiva från 15 år och uppåt samt tränare/ledare och föräldrar.

Föreläsare
Tommy Gabrielsson, RF-SISU Dalarna


BOKTIPS - Träna med kroppen – Fysisk grundträning för ungdomar, häfte & webbplats

När barn och ungdomar idrottar är det ett flertal olika färdigheter som behöver tränas och utvecklas. Detta material bygger på en ordningsföljd där tillräcklig rörlighet är en förutsättning för att kunna träna övriga kvaliteter på ett bra sätt osv. 

Alla kvaliteterna ingår i ett system, där alla delar är lika viktiga. Beroende på vilken idrott man senare satsar på som äldre blir kvaliteterna olika betydelsefulla, men som ung idrottare är det viktigt att man inte hoppar över att träna de grundläggande kvaliteterna rörlighet, bålstabilitet, balans, koordination och styrka.


Den 25 februari är sista dagen för att söka LOK-stöd för er som idrottsförening.

LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.

Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd, och avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7-25 år samt personer med funktionsnedsättningar (ingen övre åldersgräns)

Ni som medlemsförening har en fantastisk möjlighet att söka detta bidrag för alla era träningstillfällen. 

Tänk på att alla timmar ni registrerar i er förening som genomförs med idrotten Cheerleading ska rapporteras på Cheerleading i IdrottOnline. Är ni en flersektions förning är det viktigt att ni rapporterar rätt timmar på rätt idrott. 

Era rapporterade timmar kommer även oss som förbund till gagn. Medel och möjlighet för oss som vi på olika sätt kan ge tillbaka till er, våra föreningar!

Har ni några frågor kring rapportering se till och kontakta LOK stöds gruppen för hjälp i god tid innan den 25 februari. Eller kontakta någon hos oss på förbundet så ska vi se om vi kan hjälpa till. Både Kia och Elin kan svara på en hel del frågor så tveka inte och hör av er om frågor skulle uppstå.

Många väntar tyvärr med att rapportera precis i sista stund, viket medför att vid problem blir tex svarstiderna hos IOL längre. Så väntar inte tills sista skälvande minuten, sätter er redan nu och gör er rapportering. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!