Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

April, april?

Nej, Oceanhamnens nyhetsbrev är inget aprilskämt. Dessutom är det ju inte den första längre heller. Nu blickar vi fram emot vår och sommar istället.

Sedan förra nyhetsbrevet har det hänt flera saker i området. Bland annat träffade Helsingborgs stad representanter för bostadsrättsföreningarnas styrelser i Oceanhamnen. På agendan stod bland annat arbetet med H22 och hur det påverkar området både före och under expot. En viktig del av mötet var att bostadsrättsföreningarna fick en chans att utbyta erfarenheter med varandra och att staden fick höra vad som är viktigt i området just nu.

Nästa nyhetsbrev om vad som är aktuellt i Oceanhamnen kommer ut i maj. Då är det snart dags för H22 City Expo. Vad ska du ut och uppleva då?

Som vanligt hittar du mer information på hplus.helsingborg.se och helsingborg.se

Vi ses!

Redaktionen


Vill du jobba på H22 City Expo?

Flera boende i Oceanhamnen är redan involverade i H22 på olika sätt, men än är det inte för sent att vara med. Det behövs både guider och volontärer till olika aktiviteter.

Vill du också vara med och visa upp Helsingborg för stadens invånare och omvärlden så kan du läsa mer här och anmäla dig.


Ånglok återvänder till Oceanhamnen efter 92 år

Ångloket Fölet förbereds inför flytten till Oceanhamnen. Foto, Anna Bank.

Inför stadsmässan H22 City Expo kommer Oceanpiren att få en ny attraktion: ångloket ”Fölet” återvänder efter 92 år på Fredriksdal.

Redan 1873 tillverkades det lilla ångloket i Skottland och hamnade senare i Helsingborg där det transporterade vagnar i Oceanhamnen ända fram till juli 1930. Då köptes ett modernare lok in och ”Fölet” pensionerades.

Sedan dess har det lilla ångloket stått på Fredriksdals museer och trädgårdar, på senare år magasinerat. Men nu dammar man av ”Fölet” och skapar en utställningsmonter på dess ursprungliga arbetsplats.

Den 5:e april flyttades loket från Fredriksdal till Oceanhamnen. De kommande veckorna byggs montern och när H22 öppnar den 30 maj kan du se ”Fölet” på Oceanpiren. Flytten är en del av ett projekt med att placera museiföremål i stadsmiljön för att göra dem mer synliga genom att exponera dem på den plats där de en gång använts.

Läs mer om utställningen och tider för guidade visningar under H22.


Home4Life - Ett hem för hela livet

Besök en inspirerande visningslägenhet under H22 City Expo! Du öppnar dörren som en av tre fiktiva personas för att under ditt besök få samma perspektiv som en av hyresgästerna. Du väljer att gå in i lägenheten som Nadia, Milo eller David, hyresgästerna med olika personas och livssituationer.

De flesta lösningar, tjänster och produkter som inreder lägenheten har tagits fram efter behov från kunder, medarbetare och invånare i Helsingborgs stad. Lösningarna är anpassade för en framtid där fler personer ska tas hand om av färre och där kommunens resurser är mer begränsade.

Se resultatet av innovationsarbete och samarbete mellan vård- och omsorgsförvaltningen, Tunstall, Helsingborgshem och Pingday. Upplev visningslägenheten med dina sinnen och dela med dig av dina tankar på vägen ut. Boka ditt besök till Home4Life via H22 - Home4Life: Deltagare (trippus.se)


Har du något du vill berätta om Oceanhamnen?

Just nu byggs en ny stadsdel i Helsingborg, Oceanhamnen. Den gamla hamnen, med utsikt mot Helsingör ger nu ge plats åt nya bostäder, restauranger och kontor och ändrar Helsingborgs ansikte.

Kulturmagasinet, i samarbete med Masterprogrammet inom applicerad kulturanalys (MACA) på Lunds Universitet har som huvudsyfte att undersöka platsens identitet och berättelser.

Vem flyttar hit? Vad är Oceanhamnens identitet? Vems historia är det som får höras?

Vi söker nu efter människor som har någonting att berätta om Oceanhamnen. Bor du kanske där? Eller vill du flytta dit? Är du kanske påverkad av byggnadskonstruktionen på andra sätt?

Vi letar främst efter dig som har någonting att säga om Oceanhamnen och bor eller jobbar i Helsingborg. Hör av dig OceanhamnenMACA@gmail.com om du är intresserad av att delta i projektet eller vill veta mer.

Tag chansen att dela din historia. Din berättelse är viktig för forskningen.


RecoLab är nominerat till globalt pris

Oceanhamnens unika förutsättningar med Tre rör ut och återvinningsmöjligheterna av näringsämnen, vatten, biogas och värme i RecoLabs anläggning har lett till att RecoLab är nominerat till Global Water Awards 2022 för ”Wastewater Project of the Year”.

Trots RecoLabs lilla storlek ger fokuset på cirkuläret verksamheten möjlighet att mäta sig med stora internationella projekt. Andra nominerade inkluderar gigantiska anläggningar för vattenåtervinning till jordbruk i Egypten, slambehandling i Kina och biogasproduktion i USA.

Vinnaren utses på Global Water Summit den 17 maj. Global Water Summit är en världsledande konferens för vattenindustrin.
Läs mer här.


Dags för inflyttning i World Trade Center Oceanhamnen!

Byggnationen av Oceanhamnens nya landmärke World Trade Center fortskrider och Scandic Oceanhamnens våningsplan färdigställs i detta nu. Hotellet kommer att öppna den 23 maj och du kan läsa mer om dess utbud här.

Under våren hälsar World Trade Center sina första hyresgäster välkomna; Scandic Oceanhamnen, Melitta Nordic AB, Nerle Jonsson Lindeblad Advokatbyrå, Lyckos och Granitor Properties.

I augusti ansluter Danske Bank och 1 september slår portarna upp till ett nytt Business Center på plan 6. Där erbjuds inte bara vackra moderna kontorsmiljöer med fantastisk utsikt, utan också möjlighet att hyra eget kontorsrum från 1-6 personer eller att nyttja World Trade Centers coworkingyta som coworking-hyresgäst.

För mer information kontakta Camilla Bohnsack 070-2127108.

Läs mer om World Trade Center Oceanhamnen här.


Kvarteret Havsbrisen – nya hem med utsikt och livskvalitet

Nu är det snart dags att sjösätta nästa bostadsprojekt i Oceanhamnen. I maj har Peab Bostad säljpremiär för 57 bostadsrätter om 1-5 rum och kök. Kvarteret är beläget precis intill kajpromenad, kanal och hav.

I Kvarteret Havsbrisen finns många valmöjligheter när det gäller lägenhetsstorlek, rumsindelning och planlösning. De minsta lägenheterna är 27 kvm och den största våningen är 139 kvm. Gemensamt för alla lägenheter, stora som små, är att de är ljusa och genomtänkta.

Interiören är i skandinavisk stil med en ljus och neutral bas. Materialen är av hög kvalitet och är väl genomtänkta redan från start. Samtliga lägenheter har uteplats, fransk balkong, balkong eller terrass.

Innergården kommer att bli en oas för de boende med fina umgängesytor, orangeri och lummig grönska. Kvarterer Havsbrisen certifieras enligt miljömärkningen Svanen.

Få förtur – anmäl ditt intresse här.


Kontakta oss

Om du har frågor om H+, Oceanhamnen eller det här nyhetsbrevet så är du välkommen att kontakta oss:

Dennis Kerkhof, H+ projektledare: dennis.kerkhof@helsingborg.se

Johan Persson, H+ kommunikationsansvarig och ansvarig för Oceanhamnens nyhetsbrev: johan.persson3@helsingborg.se 


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Pingday logo

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Riksbyggens logotyp


Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!