Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.

Äntligen är vi igång igen!

Även om vi till viss del har smittspridning kvar i samhället så är restriktionerna släppta och vi kan arrangera som vanligt igen! Inom kort kommer vi med mer information om återstartsstöd, både vad föreningar kan ansöka om och vad SOFT centralt kommer att satsa på.

Närmast har vi ett VM i skidorientering i Finland och SM-veckan i Piteå, följ våra skidorienterares framfart i spåren på vår hemsida och i våra sociala medier.

Den första helgen i april är det dags för förbundsmöte. All information om förundsmötet finns HÄR.

Sprid gärna nyhetsbrevet till era klubbkamrater!

Med vänliga hälsningar

Susanne Maarup, förbundschef


Ansök om LOK-stöd senast 25 februari!

Ansökan om LOK-stöd för hösten 2021 ska vara inskickad senast den 25 februari. Ansökan görs via föreningens IdrottOnline-sida. De i föreningen som kan skicka in ansökan är ordförande, kassör och LOK-stödsansvarig firmatecknare. Mer information om LOK-stödet och vilka regler som gäller finns HÄR.


Exportverktyg för hemsidor i Episerver på plats

Nu går det att använda verktyget som RF låtit ta fram för att ge föreningar och förbund möjlighet att exportera innehåll från sina hemsidor i Episerver. Verktyget möjliggör export av nyheter, nyhetslistor samt det innehåll som ligger i mediehanteraren.
Här hittar du mer information om verktyget och instruktioner hur du använder det.

I länken hittar du också ett 

Förbundets arbete med att ta fram en ny hemsida går vidare. Vi har nu bestämt oss för att använda plattformen Umbraco. Det som ligger närmast i tid för förbundet är att jobba vidare med en kravlista till leverantören samt begära in offerter från ett antal byråer. Parallellt kommer ett arbete med att ta fram en design för sidan att inledas.


Ny möjlighet ansöka om kompensationsstöd

Nu finns återigen möjlighet för föreningar att söka kompensationsstöd för effekter av coronaviruset. Sista ansökningsdag är den 28 februari och det gäller evenemang under perioden 29 september 2021 till 16 januari 2022.
Här hittar du information om hur du ansöker.


Digital bredd- och motionsutbildning

Vill ni locka fler att börja orientera? Vill ni bredda föreningens verksamhet? Gå Svenska Orienteringsförbundets bredd- och motionsutbildning. Utbildningen innehåller fyra digitala träffar med start 15 mars. Mer info och anmälan HÄR.


Glöm inte att ranka dig

Påminn gärna dem i din förening som tävlar i någon av klasserna D21, D20, D18, H21, H20 eller H18 att ranka sig. Förutom möjligheten till utlandsranking och att kvalificera dig till de viktigaste tävlingarna under året, är det också ett krav att vara rankad till SM med individuell start (natt, sprint, lång och medel).


Rankingavgiften ligger på 250 kronor per år. För att minska administrationen - och koncentrera den till innan vårsäsongen är igång mer frekvent - kommer en extra avgift om 100 kronor att tas ut för beställningar som är gjorda efter den 15 marsHär finns mer information.


Sugen på att arrangera nationella tävlingar?

Nu är det dags att ansöka om nationella tävlingar 2023, Swedish League 2024, samt SM 2025 och 2026. Senast den 31 mars 2022 ska ansökan vara inne till samtliga tävlingar. Läs mer om hur din förening ansöker och vad man ska tänka på.


Riksläger Sommar

Kom till Idre Fjäll den 26 juni - 1 juli då vi arrangerar årets roligaste läger för alla ungdomar mellan 13-16 år. Inbjudan och anmälan hittar ni HÄR.


U25-camp tillbaka i sommar

I somras lanseras U25-camp, ett nytt läger för 17-25-åringar, där deltagarna själva skapar sitt individuella program utifrån ett smörgåsbord av träningar, tävlingar, utbildningar och sociala aktiviteter. Lägret arrangeras även i år på Idre fjäll 26 juni-1 juli. Anmälan kommer längre fram.


Beställ material!

2022 års tävlingssäsong är igång, i en del av landet är det på snö och i andra delar är det på barmark.

Arrangemangsmaterial till både tävling och Naturpasset finns att beställa i vår egen butik HÄR.

Hos SISU Förlag (tidigare SISU Idrottsböcker) finns våra böcker att beställa.


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!