NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Vi måste ta tillbaka förlossningsvården

Vi vet alla att personalen går på knäna och att arbetsvillkoren är urusla, inte minst fick vi kvitto på det genom massuppsägningarna på flera stora sjukhus. För att inte tala om att de som föder har rätt att känna sig trygga. Att stå utanför Landstingshuset vid kommunfullmäktige i höstas för att backa förlossningspersonalen berörde mig. Jag såg skyltarna om kraven som framfördes och jag tänkte att det här är ju inget som är orimligt, det måste gå att genomföra det!

Läs hela ordförandekrönikan Här.


Demonstrera - tillsammans mot våldet!

Efter flera år av restriktioner så kan vi äntligen samlas igen för att demonstrera! Den internationella kvinnodagen är en av de finaste högtidsdagarna vi har som feminister och i år bjuds det på brandtal, demonstrationståg och syskonskap. Vi marscherar mot mäns våld mot kvinnor och under parollen ”Inte en kvinna till - tillsammans mot våldet”. Ta gärna med barnvagn eller kompisar, varma kläder och en knuten näve. Ses där!

➤ DATUM: 8 mars
➤ TID: Samling 17.00, avmarsch 18.00
➤ PLATS: Medborgarplatsen till Mynttorget
➤ EVENT: Här

Vi behöver DIG som funktionär

Du som vill bidra till en fet demonstration på 8 mars kan ställa upp som funktionär. Vi behöver många personer med olika ansvar, som att dela ut information, ropa slagord i megafon och gå brevid demonstrationståget i gul väst. Det finns nått som passar alla!

Anmäl dig som funktionär Här.

Nachos för nya en del av 8-mars-veckan!

På onsdag den 9 mars så bjuder vi in till ett separatistiskt "Nachos för nya". Detta är för dig som definierar dig som kvinna, tjej eller icke-binär och som är ny i partiet eller intresserad av att gå med. Vi går igenom lite grundläggande om Vänsterpartiet och vad som är aktuellt i politiken just nu. Detta är ett fysiskt event på Kafé Marx och vi bjuder på veganska nachos blandad med politik och häng. Vi kommer ha en inbjuden supricegäst också - välkomna!
➤ DATUM: 9 mars
➤ TID: 18.30
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84
➤ ANMÄLAN: Här.


Feministisk förlossningsvårds-fest!

Välkommen på feministisk fest för förlossningsvården på internationella kvinnodagen! Paloma Leal och Julia Frej sjunger med gitarristen David Björkén från bandet Immunförsvaret. Jonas Lindberg håller ett brandtal om förlossningsvården. Vi bjuder på småkäk och det finns bar. Välkomna!

➤ DATUM: 8 mars
➤ TID: 19.00
➤ PLATS: Louie Louie, Bondegatan 13
➤ ARRANGÖR: Vänsterpartiet Södermalm
➤ EVENT: Här.


Vi söker upp till 20 personer till valanställningar!

Vänsterpartiet går in i valrörelse med historiskt stort stöd. En valrörelse där vi går till val på att återta kontrollen över välfärden, slå vakt om hyresrätten och för en jämlik klimatomställning. Ansök genom att skicka in en filmad presentation på max 3 minuter där du berättar om dig själv, varför du vill jobba i valrörelsen för Vänsterpartiet och hur du ser att du kan bidra i det arbetet.

Mer om tjänsten och hur du söker Här.

Vi söker ekonomiansvarig!

Vänsterpartiet Storstockholm söker en ekonomiansvarig alternativt en ekonomiassistent med erfarenhet av lönearbete. Vårt distrikt är Vänsterpartiets största och har i dagsläget cirka 8000 medlemmar och består av strax över 50 partiföreningar.

Tjänstens omfattning är 100%, en deltidslösning kan vara möjlig på minst 75%. Du söker genom att skicka personligt brev och CV till 
ansokan.storstockholm@vansterpartiet.se

Mer om tjänsten Här.


Vill du göra en insats och Lyfta Luren för vänstern?

Vi storsatsar på att engagera och mobilisera våra medlemmar inför en grym valrörelse. Det innebär att vi kommer ringa exakt alla våra 8000+ medlemmar i distriktet tillsammans och se vad de brinner för och kan tänkas bidra med. För att detta ska bli möjligt sätter vi upp en ring-central på Kafé Marx under under vecka 11-13. Skulle du kunna komma förbi och hjälpa till att ringa? Någon timme här eller där räcker gott och väl, och alla får en introduktion på plats. Skriv upp dig så berättar vi mer! Anmäl dig Här.

Är du pepp på detta och vill ha en lite mer gedigen genomgång inför att börja ringa? Då kan du anmäla dig till en av de kurser vi ordnar för ringare kommande veckor. Hitta datum och anmälan via länken Här.


Sälj inte våra skolor!

Den 21 februari demonstrerade vi utanför Stadshuset mot utförsäljningarna som pågår i Stockholm. Kommunfullmäktige hade sammanträde och på dagordningen stod utförsäljningar av skolor. Miljöpartiet svek sina väljare och röstade för försäljningarna. Gubbängens gymnasium och Gubbängshallen ska säljas till Internationella Engelska skolan (IES) och Tensta gymnasium till Hemsö. Men än är inte sista ordet sagt. Vi kommer pröva att överklaga beslutet gällande Gubbängen till kammarrätten. Försäljningen av de 7 övriga skolfastigheterna återremitterades efter krav från V, S och Fi. Vi lyckades därmed att skapa lite andrum och kommer nu att mobilisera på nytt!

Låt oss folkomrösta om skolan

Låt folket få avgöra – ska bolag som har skyldighet att göra vinster få bedriva skolor eller ska vi ha ett jämlikt och demokratiskt utbildningssystem? Vänsterpartiet föreslår att en folkomröstning äger rum på valdagen den 11 september.

Den svenska skolan har förändrats. På ytan verkar mycket sig kanske likt, barn går fortfarande med magarna fulla av fjärilar till sin första skoldag, de tragglar fortfarande med läseböcker och multiplikationstabellen, de spelar fortfarande fotboll och leker på rasterna.  

Men under ytan är något annorlunda. Det skolsystem som ska ge alla barn samma chans att lyckas i livet har förvandlats till en marknadsplats där barn ses och behandlas som kunder.

Läs hela debattartikeln Här.


Bidra till en intern antirasistisk handbok

Vi kommer att ta fram en handbok i internt antirasistiskt arbete. Detta är ett sätt att skapa ett bredare och öppnare parti utifrån medvetenheten av att den strukturella rasismen finns även inom vår gemenskap.

Som grund för det arbetet så samlar vi erfarenheter genom en enkätundersökning och genomför djupintervjuer. Detta för att kartlägga var det finns hinder och brister för rasifierade inom vår egen organisation. Denna uppmaning om att dela erfarenheter riktar sig till dig som identifierar dig som icke-vit.

Vill du svara på enkäten?
Det gör du helt anonymt genom att klicka på länken - Här.

Vill du ställa upp på en djupintervju?
Det gör du genom att kontakta en av dessa samordnare för projektet och uttrycker intresse för en djupintervju.

Kontaktuppgifter
Lorena Delgado Varas: lorena.delgado@riksdagen.se
Elena Karlström: elena.karlstrom@vansterpartiet.se
Daniel Perez Wenger: daniel.perez.wenger@vansterpartiet.se


Välkommen in i Vänsterkören

Välkommen till Stockholms Vänsterkörs vårtermin 2022. Vi träffas på Kafe Marx och sjunger främst sånger som vi ska sjunga tillsammans med Vänsterns Blåsorkester. Körträffarna är kl 16:30 följande söndagar: 13 mars, 20 mars och 24 april. På första maj sjunger vi tillsammans med Blåsorkestern på vägen till och framför allt i Kungsträdgården. Kören är öppen för alla. Anmälan görs till koren@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!