Almedalsveckans nyhetsbrev 3, 2022.
Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

14 februari 2022

Idag pratar vi hjärtefrågor!

På Alla hjärtans dag tycker vi det är ytterst lämpligt att prata om just hjärtefrågor. Almedalsveckan bygger på att engagerade arrangörer och besökare kommer till Visby för att under ett par dagar prata om det som de brinner för mest. Deras hjärtefrågor. 

I det ramverk som är framtaget och som gäller för medverkan under Almedalsveckan framgår det tydligt att det är samhällsfrågorna som ska vara i fokus.

Det framgår också att vi alla har ett ansvar för att värna om vår demokratiska mötesplats, därför ställs det krav på arrangörer och deltagare att vi alla ska bidra till att främja samhällets demokratiska värden.

Däremot finns det inga krav eller villkor kopplade till vilka frågor som ska tas upp under Almedalsveckan, alla samhällsfrågor är lika viktiga oavsett om de berör få eller flera.

Så vad är din hjärtefråga?
Vad vill du ta upp under Almedalsveckan? Vi märker av att intresset är stort, men det finns lediga lokaler, mer mark att upplåta och absolut mer plats i det officiella programmet.

Varmt välkomna till Almedalsveckan 2022 - en plats för hjärtefrågor!

Ramverk och kriterier

Almedalsveckan är en demokratisk mötesplats. Alla kan delta. Du som arrangör i officiella sammanhang är med och stärker bilden av Almedalsveckan och då är ett av kriterierna för medverkan att man står bakom de demokratiska värderingarna. 

Här finns ramverket och kriterierna >>

Låt alla röster höras!

Representerar du en ideell organisation som brinner för en hjärtefråga? Har du tänkt att Almedalsveckan skulle vara en bra plats att lyfta din fråga, men inte haft möjlighet att göra det? Nu kan möjligheten finnas genom årets tema i parken i Almedalen - Låt alla röster höras!

Läs mer om vad det innebär här >>

Fokus på politik och demokrati!

Region Gotland har i sin roll som värd och arrangör av evenemang i parken i Almedalen ett ansvar för att Almedalsveckans roll som demokratisk och politisk mötesplats stärks.

För att uppfylla detta så planeras inför 2022 följande:

* Partitorget i Almedalen, här möts politiker från våra åtta huvudarrangörer och besökarna.

* Alla röster ska höras är en uppmaning till ideella organisationer att vara med och skapa evenemang om sina hjärtefrågor i parken i Almedalen.

* Öppen talarplats för alla som vill föra ut sitt budskap via vårt "Speakers Corner" på Donners plats.

* Fånga viktiga frågor för ungdomar genom att bjuda in partiernas ungdomsförbund att medverka i parken i Almedalen under inledningsdagen.

Almedagen 2022

Vi bjuder in till årets Almedag! Den 16 mars klockan 13.30-16.30 äger Almedagen 2022 rum i Visby eller digitalt, valet är ditt. Anmäl dig redan idag och passa på att ge oss tips om vad du vill att vi ska ta upp.

Anmälan till Almedagen 2022 >>

Almedalen Just Nu 2022

Inför årets Almedalsvecka så vill vi tipsa om den officiella appen Almedalen Just Nu. Här hittar du alla evenemang som finns i det officiella programmet, karta som hjälper dig att hitta rätt samt möjlighet att göra ditt eget program genom att välja ut favoriterna. Appen uppdateras och nylanseras i mars.

Ansök till det officiella programmet

Fram till och med 12 april är det kostnadsfritt att skicka in ansökan om att medverka med evenemang. Allt behöver inte vara klart, det går att komplettera i publicerade evenemang. När evenemanget är godkänt så blir det också sökbart i appen och på programsidan.

Klicka för att komma till play

2021 års hjärtefrågor finns kvar!

Är du intresserad av att se och höra vilka hjärtefrågor som togs upp under Almedalsveckan 2021? Då går du till Almedalsveckan Play! Där finns mer än 500 evenemang kvar från sommarens digitala demokrativecka, evenemang som fortfarande är lika aktuella.  

Länk till Almedalsveckan Play >>

Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.

Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepagelinkedin

Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Du når oss på telefon vardagar klockan 09-12 och klockan 13-15.  
Det går också bra att kontakta oss via e-post: almedalsveckan@gotland.se

www.almedalsveckan.info

www.almedalsveckanplay.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer och kontaktpersoner som medverkat i det officiella programmet under de två senaste Almedalsveckorna (2019 och 2021), journalister samt de som fick tillstånd om markupplåtelse under Almedalsveckan 2019. Det går också till deltagare på Almedagen 2020 och 2021, på uppstartsmötet inför Almedalsveckan 2022 samt de som själva har registrerat sig via hemsidan.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!