NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Ny information om valkonferenserna - det blir digifysiskt!

Givet att samtliga restriktioner som påverkade ett digifysiskt genomförande av våra valkonferenser tas bort från och med onsdag 9 februari så är vi väldigt glada att kunna meddela att vi återgår till ursprungsplan!

Det innebär att vi öppnar upp våra valkonferenser för digifysiskt genomförande igen. För ombuden betyder det att ni inom kort kommer att tillfrågas via mejl om ni vill delta fysiskt eller digitalt på konferenserna. Vi uppmanar alla som kan till fysiskt deltagande.

 26-27 februari fysisk lokal Clarion Sign på Norra Bantorget.

 12-13 mars fysisk lokal Clarion Stockholm vid Skanstull.

Nu finns motioner och motionssvar på hemsidan

Valkonferensernas första dag, den 26 februari, kommer behandla förslaget till regionalpolitisk plattform. Nu finns motioner uppe på hemsidan som är besvarade av distriktsstyrelsen. Ombud bör läsa dem och förbereda sig inför diskusionerna.

Dessa hittar ni HÄR tillsammans med all annan info om valkonferenserna.


Dela ut frukostpåsar på 8 mars

De partiföreningar som vill dela ut frukostpåsar under 8 mars kan få följande stöd från distriktet! Vi ordnar med innehåll och påsar som ni kan komma och packa och hämta på Kafé Marx. Innehållet kommer vara ungefär ett litet tilltugg, festis, godisbit och årets flygblad. Man kan också välja att hämta upp bara påsar att handla och fylla själva i sin partiförening. Distriktet bekostar upp till 200 påsar per förening, 10 kr per påse med innehåll, oavsett om man vill fylla dem själva eller fylla med det distriktet tillhandahåller.

Meddela oss senast 27 februari om:
- ni vill beställa frukostpåsar av distriktet
- när ni vill komma också packa, antingen torsdag 3 mars, fredag 4 mars eller måndag 7 mars

Gör detta genom att fylla i DETTA formulär.

Beställ flygblad

Vi har tagit fram två 8 mars-flygblad som också är de som kommer finnas i frukostpåsarna. En fokuserar på sjukvården i regionen, och det andra om trygga orter för alla. 
Sjukvård 8 mars
Trygghet 8 mars

Kontakt:
tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se

Demonstration och feministisk valupptakt

Vi vill flagga reda nu för att det planeras både ett större feministiskt event och ett demonstrationståg tillsammans med andra feministiska organisationer under självaste 8 mars. All info är inte på plats än men återfinns i kommande Medlemsnytt som går ut den 22 februari. Håll utkik!


Utbildning för digitala årsmöten uppskjuten!

Kvällens utbildning för digitala årsmöten (10/2) tillsammans med Freddy Grip är uppskjutet på grund av få anmälda. Nya datum under vecka 9 kommer snart för utbildningar i Suffra och digital årsmötesplanering.

Utbildningen riktar sig till dig som anordnar ett årsmöte, särskilt du som planerar att använda en digital mötesplattform som exempelvis Zoom eller ett digitalt mötesverktyg som exempelvis Suffra.


Gör er redo för valskolan!

Valskolan är tänkt att hållas i Storstockholm under april och maj och syftar till att ge grundläggande politisk argumentation och kunskap för att kunna vara aktiv i valrörelsen. Kursen blandar den viktigaste argumentationen från partiets val- och kommunikationsstrategi med praktiska övningar för att förbereda oss alla på en framgångsrik valrörelse.

Valskolan riktar sig främst till de som bär valrörelsen i partiet: kandidater till olika parlamentariska församlingar, anställda, styrelsemedlemmar och valledare. I valrörelsen kan dock alla medlemmar vara aktiva på något sätt så ju fler medlemmar som kan delta i valskolan desto bättre. Det är därför viktigt att minst tre personer i varje partiförening deltar.

Preliminära datum 10, 16 och 17 april, 14, 15, 18 (kvällstid) maj samt 6 augusti för distriktets valanställda/tjänstemän. Deltagandet är gratis. Tider, plats och anmälan hittar ni i kommande Veckobrev!


Administrativ sekreterare till Stockholms stad

Vänsterpartiet i Stockholms stad söker en administrativ sekreterare

Vänsterpartiet är det tredje största partiet i Stockholms stad. Ett aktivt oppositionsparti som arbetar för jämlikhet, jämställdhet och en snabb och rättvis klimatomställning. Vi söker nu en administratör till vårt kansli som arbetar tillsammans med 120 vänsterpartistiska politiker för att skapa ett Stockholm för alla.

Tjänsten är en valanställning som sträcker sig från 1 april 2022 till den 30 september 2022.

Denna tjänst och fler hittar ni på hemsidan Här.


Protestera utanför stadshuset 21 februari!

Vi säger nej till utförsäljning av våra gemensamma skolor och idrottshallar. Den 21 februari ses vi utanför Stadshuset för att visa vårt missnöje av utförsäljningarna som pågår i Stockholm. Just detta datum kommer kommunfullmäktige besluta om försäljningen av Gubbängens gymnasie och Gubbängshallen. Denna mass-utförsäljning slår mot våra barn, våra föreningar och kultur- och idrottslivet i Stockholm. Slut upp bakom initsiativtagarna i Vänsterpartiet Älvsjö-Hägersten och visa vart vänstern står!

DATUM: 21 februari
TID: kl 17.00
PLATS: Utanför Stadshuset, T-rådhuset el. T-centralen
EVENT: Rädda skolorna!


Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material. (Se även första inlägget om pensionerna och det politiska läget).

Kontakt: tryckeriet.storstockholm@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!