Nyhetsbrev från Film i Väst. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Joachim Triers Trollhätteinspelade långfilm Världens värsta människa har nominerats till två Academy Awards: Bästa internationella film och Bästa manus. 

Dubbel Oscarsnominering för Världens värsta människa

Joachim Triers Trollhätteinspelade Världens värsta människa har nominerats till en Oscar för Bästa internationella långfilm samt för Bästa manus som Trier skrivit tillsammans med Eskil Vogt. Filmen är samproducerad med Film i Väst. Oscarsgalan hålls den 27 mars.

Det är den nionde Oscarsnomineringen för Film i Västs samproduktioner sedan 2018. I fjol vann Thomas Vinterbergs Trollhätte- och Vänersborgsinspelade En runda till.

– Vi gratulerar Joachim Trier och Eskil Vogt till Oscarsnomineringarna. Världens värsta människa är en gripande, rolig och smart romantisk komedi som redan har tagit festivalvärlden och biopubliken med storm. Vi är omåttligt stolta som samproducenter och extra nöjda med att den spelats in i Film i Västs Studio Fares i Trollhättan. Nu håller vi alla tummar på Oscarsgalan den 27 mars, säger KristinaBörjeson, produktionschef på Film i Väst. LÄS MER HÄR


Välkommen Jenny!

Jenny Gilbertsson blir ny Senior Executive för Film i Västs svenska samproduktioner för långfilm och dramaserier. Hon kommer närmast från Svenska Filminstitutet där hon varit filmkonsulent för barn och unga. Jenny Gilbertsson tillträder sin tjänst hos Film i Väst den 15 augusti. 
LÄS MER HÄR

Jenny Gilbertsson blir ny Senior Executive för svensk långfilm hos Film i Väst

Glada mottagare av Svenska kyrkans filmpris 2022. Från vänster: Tomas von Brömssen, Martina Haag, Anna Anthony (producent), och William Spetz. Till höger prisutdelaren biskop Susanne Rappmann. Foto: Mikael Ringlander.

Festivalnytt

I lördags vann Eskil Vogt och Sturla Brandth Grøvlen Publikens pris samt pris för Bästa foto för filmen De oskyldiga vid Göteborg Film Festival. Dessutom belönades Felix HerngrensDag för dag med Svenska kyrkans filmpris. I Danmark delade Danska Filmakademin ut sin motsvarighet till Guldbaggen, Robert. Film i Västs samproduktioner vann fyra Robert.
LÄS MER HÄR


Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-draman, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på filmfestivaler som Berlin, Cannes, Venedig och Toronto har Film i Västs samproduktioner varit framträdande.  Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Skandinaviens ledande filmregion.

youtubefacebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev som samarbetspartner eller vän till i Film i Väst.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!