Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 6, 2022

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Till dig som vill engagera dig

Hallands Släktforskarförening strävar efter att utvecklas framåt och vi har ständigt många projekt på gång. I takt med att föreningen växer vill vi nu komplettera vår organisation och söker därför fler medhjälpare. I vår förening förenas vi som har släktforskning som ett gemensamt intresse och tillsammans driver vi föreningen framåt. Genom ett engagemang i vår förening knyter du många trevliga sociala kontakter.
Vi presenterar här ett utbud med aktiviteter där det säkert finns något som just du vill engagera dig i. Vi vill betona att många av uppgifterna inte är platsbundna och att allt sker på ideell basis.
De tio första som anmäler sig till ett nytt uppdrag får en Sverigelott. Först till kvarn!


Filmsidan i ny kostym

Samlingssidan för Hallands Släktforskarförenings filmer har ändrat utseende – nu är den mer strukturerad och överskådlig. Missa inte alla handledningsfilmerna om Medlemsportalen – de är till mycket god hjälp!
Det senaste tillskottet på sidan är ett bildspel med en tillbakablick på föreningens 40 år. Du vet väl att födelsedagsfirandet snart kör igång! Inom kort presenterar vi ett omfattande firarprogram som sträcker sig från Kungsbacka i norr till Laholm i söder och pågår under mars till oktober. Fira med oss!


Efterlysning vigda hallänningar!

Vi söker hallänningar som har gift sig utanför Halland. Kan vi komplettera vår Medlemsportal med sådana uppgifter skulle det vara till stor hjälp för andra släktforskare. Vi vill gärna ha uppgifter om vilka som har gift sig samt när och var vigseln ägde rum.
Har du sådana uppgifter i din släktforskning och vill dela med dig av dem? Kontakta Gun på kansliet så förmedlar hon vidare.

Tfn 035-12 82 72 eller

e-post info@hallandsslaktforskare.seDet finns platser kvar - nu kör vi!

Nu börjar vi äntligen se ljuset i tunneln! Hallands Släktforskarförening erbjuder flera olika kurser. De ursprungliga startdatumen på våra kurser har flyttats fram på grund av pandemin, men nu kommer de att starta och det finns fortfarande platser kvar. Kansliet har mer information om vad som gäller. Välkommen att anmäla dig till kansliet, tfn 035-12 82 72 eller

e-post info@hallandsslaktforskare.se.


Danmarks-hjälpen, med Erik

Varje måndag finns "vår dansk" Erik Andersen i lokalen. För er som har släkt och anor i Danmark och har problem kan Erik vara behjälplig. Att leta släktingar i Danmark skiljer sig mycket från att leta släkt i Sverige.


DIS-träff 26 februari

Dags för årets första DIS-träff, i samarbete med DIS Syd.
Den 26 februari kommer Torgny Larsson och Anders Lindberg från DIS Syd för att berätta om nyheter i Disgen 2021. Torgny och Anders guidar och svarar på frågor.
Plats: Föreningslokalen Ryttarevägen 4, Halmstad. Tid: 13.30-16.00. Obligatorisk föranmälan antingen till Anders Lindberg, anders.lindberg@dis-syd.se 0708-39 79 08 eller till info@hallandsslaktforskare.se alt. tfn 035-12 82 72.
50 kr/person, fika ingår.Släktforskarhjälp i Falkenberg

Varje tisdag kl 13.15-15 finns vi normalt på plats i ”Kajutan”, en trappa upp, på Mötesplats Mölle. Mötesplats Mölle har varit tillfälligt stängd men öppnar igen den 16 februari.
Vi finns också på biblioteket i Falkenberg en gång i månaden, nästa gång blir den 1 mars kl 15-19. Välkomna!Släktforskarhjälp från Varberg

Från Varberg fortsätter vi att erbjuda släktforskarhjälp på distans under februari, mars och april.

Vi erbjuder även hjälp med dataprogrammet Disgen. 


Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comInformation från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!