Nyhetsbrev om VIOL 3. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 18
4 februari 2022

Ord från programchefen

Så här mitt i den vackraste vintern har programmet precis släppt releasen från PI 20. Vi är enligt planen och det känns mycket bra. Ny tillverkningschef har precis börjat i programmet och det är Petter Widén. Ni kommer att kunna läsa mer om honom snart på biometria.se.

Det finns nu publicerat ett antal e-utbildningar för VIOL 3 på Biometria Utbildning, använd dem och bli mästare på VIOL 3. Föredrar du i stället demofilmer som stöd i ditt arbete så finns det hela 32 stycken publicerade på biometria.se.
Framåt så blir det en sammanslagen release i maj för både PI 21 och PI 22 till kundtestmiljön. Anledningen till det beslutet är att det blir förändringar som bryter bakåtkompatibiliteten, samtidigt passar vi på att modernisera testmiljöfloran och lägga in fräschare testdata.

Passa på att njuta av snö och skidåkning!

Med vänliga hälsningar,

Per Johansson,

Programchef VIOL 3


Tillverkning VIOL 3

Tillverkningen i VIOL 3 pågår enligt plan för PI 21. Releasen kommer i maj då det blir en dubbel release för både PI 21 och PI 22. Detta beror på att det beslutade gapet: ”Byte av köparekontrakt ingående i aktiv kontraktskedja” kommer att implementeras. Detta bryter bakåtkompatibiliteten i VIOL 3. Gapet är viktigt för er kunder och efterfrågat sedan länge (beslutat till 1.0 planen). Förändringen påverkar hela VIOL 3 och tar mycket tid i anspråk att implementera, detta sker i PI 21.

Förändringen innebär också att stora delar av befintligt testdata blir korrupt och inte längre kan användas vilket kommer kräva nytt testdata och stora testinsatser i PI 22 (regressionstester bland annat.) Samtidigt genomförs en kvalitetshöjande infrastrukturell åtgärd – att ersätta befintlig testmiljö med ny standardiserad miljö vilket ger goda förutsättningar för högre kvalitet i kommande tester.

Uppsättning av nytt testdata sker i den nya testmiljön AT1 (Acceptanstest1). Miljön kommer vara tillgänglig innan release av PI 22. Samordning sker med Forest Storm. Tester i nuvarande kundtestmiljö (SDCBeta) kommer kunna ske fram till release PI 21 + PI 22 som sker den 13/5 2022 därefter kommer den miljön att avvecklas.

De 13 verksamhetsutredningarna för de beslutade gapen är inplanerade för att genomföras under PI 23 och PI 24 vilket innebär sommaren 2022.

Den 1 februari, kom Petter Widén ombord som Tillverkningschef VIOL 3 och det finns en kort intervju med Petter på biometria.se.

Läs intervjun här


Forest Storm

Forest Storm förbereder inför uppstart av kundgrupp Gul. Det kommer att ske från april till juni och det är sexton nya kunder som ska startas (segmenten är: Omfattande mottagande industri, Tidiga projektkunder och Omfattande virkeshandlare).

Gröna kundgruppen, som startades upp i höstas, bestående främst av ett antal transportorganisationer, men även en del större råvarukunder, har klarat av sina första milstolpar enligt Forest Storms Go Live-plan (milstolparna är:  1. Projektplan med Biometria. 2. Plan för IT-leverantör och egna system.). Nästa aktuella milstolpe för kundgrupp Grön är Affärsflöden Fastställda, som handlar om att kartlägga sina affärsflöden.

Forest Storm har levererat samtliga e-utbildningar inom transportområdet till Biometria Utbildning. Fokus första halvåret 2022 är att leverera utbildningar inom råvaruaffären.

Piloterna kommer successivt under 2022 presentera deras sätt att tillämpa VIOL 3. Olika piloter kommer under olika tillfällen presentera sitt sätt att jobba med delar av VIOL 3. Håll utkik efter detta!


Avveckling äldre webbplatser

Webbprojektet Göta Kanaler arbetar med att avveckla ett flertal äldre webbplatser. Mer information om detta kommer på kundmötet den 8/2, se nedan.

Redan avvecklade webbplatser:

  • Partner.Biometria.se
  • Primasekunda.se

 Webbplatser som kommer avvecklas framåt:

  • sdc.se
  • viol3.se
  • porten.beta.sdc.se
  • vmfqbera.se

Kvalitetssäkrad tillredning

Kvalitetssäkring skördare

Arbetet som görs genom Biometrias Fältverksamhet digitaliseras genom det nya fältstöd som nu har driftsatts. Under 2021 har förbättringsprojektet Kvalitetssäkrad tillredning inom området Produktion, pågått. Resultatet är ett möjliggörande av en modern bearbetning, analys och förädling av produktionsfiler i fält och standardiserad kommunikation till Biometrias kunder.

Läs mer här.

 

Släpp av delkomponenter i VIOL 3

Med VIOL 3 som nav läggs den tekniska grunden mot en fullt digitaliserad skogsnäring. Teknologin är skalbar, driftssäker och flexibel när det gäller viktiga framtidsaspekter såsom IT-säkerhet och möjligheten att effektivt och säkert dela data. Nu släpper Biometria delar av den nya teknologin till en produktionsmiljö, något som skapar värde för våra kunder.

Läs mer här.


Nästa nyhetsbrev VIOL 3

Kommer till din inkorg i början av mars månad om du är prenumerant. Det går även att läsa på Biometrias webb.

Lev och må!

Kundmöte PI 20 release

Tisdagen den 8/2 kl 13:00 – 14:30

Preliminär agenda:

- Inledning
- Release PI 20
- Övrigt
- Frågor
- Avslutning

Du ansluter till kundmötet via denna länk

Varmt välkomna!


Besök oss på viol3.se

Följ Biometria i våra sociala kanaler

facebooklinkedinyoutube

Redaktör: Pia Sundkvist de Beau, pia.debeau@biometria.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du sedan tidigare, har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!