Almedalsveckans nyhetsbrev 2, 2022.
Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

1 februari 2022

Bidra med evenemang till årets Almedalsvecka!

Nu går det att ansöka med evenemang för att bli en del av det officiella programmet under årets Almedalsvecka. Vi har samlat vad som kan vara bra att ha koll på när du ansöker. Har du frågor kan du alltid höra av dig till oss!

Välkommen att bli en del av vår demokratiska mötesplats!

Vi skapar detta tillsammans

Vi skapar Almedalsveckans officiella program tillsammans. Alla som uppfyller våra kriterier för arrangör och evenemang kan vara medskapare.

Läs igenom vår guide så får du en vägledning hur du ska göra och vad som krävs för att bli en del av det officiella programmet.

 Läs mer i vår guide >>

Skicka in ansökan idag

Fram till och med 12 april är det kostnadsfritt att skicka in ansökan om att medverka med evenemang. Allt behöver inte vara klart, utan det går att komplettera i publicerade evenemang. 

När evenemanget är godkänt så blir det också sökbart i appen och på programsidan.

Länk till ansökningssidan >>

Godkänna villkor och samordningsavtal

Inför årets Almedalsvecka har vi lagt till en e-tjänst för godkännande av användarvillkor och samordningsavtal för hantering av personuppgifter. 

Du som är ansvarig för ditt evenemang måste fylla i och skicka in godkännandet innan det går att skicka in ansökan om medverkan i det officiella programmet.

Mer information om detta finns när du har loggat in på program.almedalsveckan.info

Varför ska man vara med?

Under Almedalsveckan hålls samtal som bidrar till att utveckla vårt samhälle. Samtal och möten mellan personer från olika delar av samhället. Vill du delta i dessa samtal? Då är Almedalen platsen att vara på!

Tips till alla som vill vara medskapare av programmet

Definiera din samhällsfråga

Allra först behöver du definiera din samhällsfråga och kontakta de du önskar ska medverka i ditt evenemang.

Plats för ditt evenemang

Sedan behöver du ha en lokal. Det kan vara i form av markplats, plats i privata trädgårdar eller hos någon av våra konferenscenter eller lokaluthyrare.

Vi har samlat de serviceleverantörer vi känner till och som vi tror att du kan ha nytta av på vår hemsida almedalsveckan.info under fliken arrangör.

Skapa ett arrangörskonto

Därefter skapar du ett arrangörskonto på vår administrationssida för det officiella programmet; program.almedalsveckan.info

Godkänna villkor

Tänk på att du eller den som är ansvarig för evenemanget ska godkänna användarvillkor och samordningsavtal innan det går att skicka in en ansökan.

Skicka in ansökan

Allt behöver inte vara klart innan du skickar in din ansökan, det går att ändra och komplettera.

Ändra i inskickad ansökan

Vänta med att göra ändringar till dess vi har hunnit gå igenom din ansökan. Gör du ändringar innan vi har hunnit hantera den, så försvinner din plats i kön och du hamnar sist. Detta är speciellt viktigt att komma ihåg när vi går in i kostnadsperioderna.

Rubriken är viktig

Almedalsveckan bygger på samtal kring samhällsfrågor. Därför vill vi poängtera att du tänker till ordentligt på din rubrik. Det är nämligen rubriken som speglar din samhällsfråga.

Beskrivning av evenemang

Du beskriver ditt evenemang i korta ordalag för att skapa förståelse för vad som kommer att tas upp. Se det som en fördjupning av rubriken.

Kriterier och guide för medverkan

Vi har samlat det vi ser kan vara bra att ha koll på när du ansöker om att vara med och skapa årets officiella program på almedalsveckan.info.  

Saknar du något så hör av dig. 

Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.

Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepagelinkedin

Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Du når oss på telefon vardagar klockan 09-12 och klockan 13-15.  
Det går också bra att kontakta oss via e-post: almedalsveckan@gotland.se

www.almedalsveckan.info

www.almedalsveckanplay.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer och kontaktpersoner som medverkat i det officiella programmet under de två senaste Almedalsveckorna (2019 och 2021), journalister samt de som fick tillstånd om markupplåtelse under Almedalsveckan 2019. Det går också till deltagare på Almedagen 2020 och 2021, på uppstartsmötet inför Almedalsveckan 2022 samt de som själva har registrerat sig via hemsidan.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!