Nyhetsbrev med senaste nytt. Bilderna är länkade. Problem att visa det?  Se det i webbläsaren.

I Rydebäck arbetar vi tillsammans för att skapa en attraktiv livsmiljö för människor, natur, kultur och rekreation.

NYHETSBREV


Nr. 2, 3 februari 2022   
Kontakt: info@rydebacksbyalag.se Facebook: Rydebäcks Byalag

Ansvarig utgivare: Rydebäcks Byalag,
Ordf. Ingvar Pettersson – Redaktör: Malin Persson

Nyhetsbrevet når varannan vecka ca: 5.000 personer i Rydebäck och omgivningar samt ledande politiker och tjänstemän i Staden.
Byalaget arbetar ideellt och utan personliga ersättningar.


KONSERT FLYTTAD

Kyrkokonserten, som var planerad till den 13 februari, är flyttad till den 8 maj klockan 14 och 17. Köpta biljetter gäller till det nya datumet. Vill du köpa biljetter hittar du dem i förbutiken på Hemköp, Vallåkra lantmannaaffär, Ica Möllan i Gantofta eller hos valfri Lionsvän. Allt överskott går till välgörande ändamål.


I BLÅSVÄDER

I helgen som gick fick vi påhälsning av Malik som drog fram med en väldig fart. Malik är namnet på årets första storm där vindarna nådde orkanstyrka i byarna.

Trots otroliga krafter står bryggan stadigt kvar. Värre är det med strandskyddet på Fortuna strand. Havet slukade både ett pilstaket och en hel del av sanden som Staden har lagt ut. Men i en artikel i HD menar Linda Hellberg, projektledare och naturvårdare på stadsbyggnadsförvaltningen, att förarbetet ändå har gjort jobbet.

– Det är klart att det är sorgligt, men vi kan ändå se att sanddynen vi hade byggt upp som en buffert för att skydda vägen har fungerat. Branten är inte så långt bak nu som den var innan vi påbörjade projektet, säger hon till HD den31 januari 2022

Övriga Rydebäck har, vad Byalaget erfar, klarat sig relativt bra i blåsvädret. 


CAFÉ VIRA BLIR LILLA FIKET

Den 30 januari lämnar Torsten på Cafe Vira över stafettpinnen till Johanna som ska driva caféet vidare i ny tappning. Caféet kommer att hålla stängt i knappt två veckor för renovering och öppnar åter den 12 februari, då med nytt namn och lite större utbud. Vi ser fram emot Lilla Fikets öppning och tackar Torsten för att han tog cafékulturen till Rydebäck!!


NU HÄNDER DET!

Byggstart av äldreboendet kommer att ske den 15 februari och Byalaget kommer självklart att vara på plats för att dokumentera starten på en historisk utveckling av Rydebäck!

Löpande information från byggherren

Entreprenören som ska bygga boendet, Henrik Anderssons Byggnads AB, kommer att informera löpande om vad som händer i processen. Denna information kommer vi att dela med oss av här i Nyhetsbrevet.

Information från Kvarteret Furillen

- Vi vill informera vad som sker på byggarbetsplatsen under hela byggtiden. För oss är det viktigt att ni som bor och verkar i området är informerade om vad som händer. Detta för att skapa en trygghet och en säker arbetsplats och vardag för oss alla, skriver Fredrik Nelson, som är arbetsplatschef på HA Bygg, i ett informationsbrev

Projektet som byggs är alltså ett äldreboende i fem våningar med en liten del källare. Fastigheten kommer att byggas med trevliga materialval och stort miljötänk så som solceller och sedumtak. I huset kommer det att finnas 72 lägenheten och ett antal gemensamhetsområden som gym, bastu och ett solrum. Fastigheten kommer även att anpassas för eventuella framtida pandemier.

Pågående arbete

Nu pågår arbete med att ta fram handlingar för all byggnation ovan mark. Handlingar för källardelen är redan klara. Man håller på att etablera arbetsplatsen och förbereda för arbetet med allt vad det innebär.

Etablering och vägar

Under vecka 5 och 6 åker byggbodarna upp och dessa ska stå kvar under hela byggtiden. Dessa kommer, som vi tidigare har berättat om, att placeras på gräsplätten väster om Färingsögatan. Detta kommer att göra det lite bökigt i trafiken och innebära en del spärrade vägar och blockeringar under byggtiden. Bland annat kommer infarten till Färingsögatan att vara enfilig med företrädesskylt och Ängsögatan blir enkelriktad mot skolan och stationen. Parkeringarna längs Ängsövägen försvinner under byggtiden.

Frågor och funderingar

I informations materialet från HA Bygg menar Fredrik Nelson att deras ambition är att arbetet ska påverka vardagslivet i området så lite som möjligt men att hoppas på förståelse att det kan väsnas och vara lite trångt under processen. 

- Vi skall och kommer att föra vårt bästa för att påverka boende, skolor mm så lite som möjligt. Men vi hoppas förstås att ni har förståelse för att vi kommer att synas och väsnas mellan varven.

Boendet beräknas att vara inflyttningsklart under hösten 2023.

- Om det dyker upp tankar eller frågor om vad som händer eller kommer att handa på eller i anslutningen till arbetsplatsen är ni välkomna att höra av er, hälsar Fredirik.

Fredrik når man lättast på mail på adressen fredrik.nelson@habygg.com.

Vi ser fram emot slutresultatet och kommer att följa bygget med stort intresse. Välkomna till Rydebäck säger vi i Byalagets styrelse.


INVÅNARRÅD

Inför den stundande folkfesten H22 vill Staden hitta nya sätt att förbättra livskvaliteten och skapa en mer hållbar stad. För att göra det behöver man input från invånarna. Därför har man fått i uppdrag att anordna invånarråd för olika målgrupper, en av målgrupperna är äldre personer. Vid varje invånarråd deltar någon eller några av stadens politiker.

Den 17 februari mellan 9 och 11.30 kommer det att hållas invånarråd för målgrupopen 70+. Det riktar sig till dig som är runt 70 år gammal och vill vara med och berätta hur du ser på en innovativ stad och vad du vill se på H22.

Du hittar mer information på webben: https://vardochomsorg.helsingborg.se 

Klicka på bilden för att komma till hemsidan för mer info

RYDEBÄCK VÄXER

Rydebäck växer så det knakar och det innebär ju att alla officiella kartor också blir uppdaterade.

TA-DA, tillåt oss presentera Helsingborgs största stadsdel på en karta! Kartan kommer att publiceras på hemsidan så snart vi är klara med sidan. Där kommer man kunna se den i större storlek.

Kartan kommer att publiceras på hemsidan så snart som möjligt.

TRÄFFPUNKTEN

Program för februari 2022


VAD HÄNDER HÄR?

Här spelas det fotboll för glatta livet. Den 31 januari började uteträningen för pojkar födda 2012. Och som vi alla vet är uteträning förknippat med våren så nu kan vi alla vara överens om att är den på väg!


KONSTNÄRSKURS VÅRTERMIN


HANDLINGSPLAN

Klicka på bilden för att komma till hemsidan

UTGIVNINGSDATUM AV NYHETSBREVET

3 FEBRUARI

17 FEBRUARI

3 MARS

17 MARS

31 MARS

14 APRIL

28 APRIL

12 MAJ

26 MAJ

2 JUNI

Deadline för föreningar och näringsidkare som önskar innehåll publicerat är fredagen före varje utgivning. Vi förbehåller oss rätten att avgöra vilket material som blir publicerat samt rätten att ändra i inskickat material.

Vad vill du läsa om i nyhetsbrevet? Har du frågor som du vill ha besvarade, har vi missat något vi bör uppmärksamma eller har du något att berätta som kan intressera rydebäcksborna?

Du når mig på redaktor@rydebacksbyalag.se

Jag ser fram emot era bidrag!

/Malin, redaktör.

Observera att genom att maila oss godkänner du att vi sparar dina kontaktuppgifter. Läs mer om vår hantering av personuppgifter genom att klicka här!

Läs tidigare Nyhetsbrev
Kontakta Styrelsen - klicka
Styrelseprotokoll

Medlemsrabatter

Som medlem i Byalaget får du rabatter när Du handlar i vissa butiker. Klicka här för detaljerad information

5% medlemsrabatt gäller ej kampanj- och nettoprissatta varor
20-30% medlemsrabatt
10% rabatt
10% medlemsrabatt
10% medlemsrabatt
10-27% medlemsrabatt
10% rabatt på skjortor och andra varor.
10% medlemsrabatt på ord. priser
10% rabatt i butiken och 10% på arbetskostnad i verkstad
20% rabatt på arbetskostnad i verkstaden
10% rabatt på biltvätt
10% rabatt på tavlor
10% medlemsrabatt
10% rabatt till medlemmar
10% rabatt till medlemmar.
10% medlemsrabatt på böcker
10% på konditorivaror och kaffetår.
Medlemsrabatt på elavtal, ange kampanjkod ”byalaget”
Hyr täckt släp 250kr/dygn
10% medlemsrabatt
15 % på material vid elinstallationer
15 % på material

Läsarservice

Klicka för hemsidorna

Träffpunkten
Rydebäcks Bibliotek
Rydebäcks IF
Rya Golfklubb
Varje onsdag på Torget kl. 18
Fortuna FF
Rydebäcks Scoutkår
Boule - klubben
Lions Club
Lions Club
Apoteket
Museiförening och Historia
Skulptör Mikael Liljeqvist
Sv. Pensionärsförbund
Vårdcentralen
Tel 073-146 46 68
Servicebutiken
tel: 0733-363347
Klicka för mer info.
Stefan Kjernholm Byggkonsult 0760-87 47 02
SÄRÖGATAN 12, RYDEBÄCK

info@rydebacksbyalag.se.  redaktor@rydebacksbyalag.se
Följ oss på Facebook: Rydebäcks Byalag
Rydebäcks Byalag, Ordf. Ingvar Pettersson – Redaktör:  Malin Persson
 © Rydebäcks Byalag 2013-2019

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.

Vill du ändra din E-mail adress så klicka här.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!