Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 1 2022

Mission gör skillnad!

Ibland bekräftas detta pampigt och officiellt, som när Irma och Göran Janzon häromdagen fick ta emot hedersbetygelser från presidenten i Centralafrikanska republiken för sina och EFKs insatser. Andra gånger uppmärksammas det på betydligt blygsammare sätt, som när ett barn ler ända upp till öronen efter en fotbollsträning i Peru – ett första steg bort från det hårda livet på gatan. Och i vissa fall märks det kanske inte alls, på ytan, när frukten av hårt arbete och ihärdiga böner inte visar sig under den tid då en missionär är ute på fältet.

Men Gud ser! Som Paulus skriver: ”Varken den som planterar eller den som vattnar betyder något, bara Gud, han som ger växten. Den som planterar och den som vattnar är ett, men var och en skall få sin lön efter sitt arbete.” (1 Kor 3:7-8)

Vi har var och en en uppgift i Guds rike. Det gäller även år 2022, då världen fortsätter präglas av oro och ovisshet. Flexibilitet förblir ett ledord, men framför allt trohet – trohet mot Gud, han som ger växten.

Välkommen att ta del av årets första nummer av Utblick! Vi hoppas att det både ska uppmuntra och utmana dig inför det missionsår som ligger framför.

Tack för ditt engagemang och dina förböner för EFKs internationella arbete.

Stefan Östman,

projekthandläggare, EFKs Internationella Program


Vi söker dig/er som vill bo och arbeta som EFKs utsända i Egypten!

I Egypten arbetar vi tillsammans med våra lokala partners inom EFKs alla fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och för Hållbar försörjning. Både vi och våra partners har behov av att vi har långsiktiga medarbetare på plats för att samarbeta, stötta upp och utveckla

Vi söker nu medarbetare till följande tjänster:

 • Vi söker dig som vill arbeta nära våra lokala partners och stötta dom i arbetet med att utveckla både organisation och insatser.
 • Vi söker också dig som vill leda vårt arbete för barns rättigheter i regionen. Tjänsten innebär resande.

Är du rätt person, eller känner du någon - hör av dig! Skicka mejl till eumena@efk.se


Nepal: Nu finns rent vatten i byn!

- Människorna i byn mår redan bättre och slipper bära vatten under långa vandringar, berättar She.

För några månader sedan besökte Linnea Åberg och Maria Finnevidsson, regionledare för EFKs arbete i Asien, Nepal. Där träffade de kvinnan på bilden, She, och hennes man, som kunde berätta att livet i byn förbättrats avsevärt sedan en vattentank installerades förra året. 

Möt She här!

Eswatini: Varför ska vi starta församlingar i storstäderna?

- I lördags hade vi vår första workshop med ledningsgruppen för vår församlingsplantering i Manzini Eswatini. Vi har påbörjat en resa där vi tillsammans ska söka svaren på frågorna Varför, Vem, Vad och Hur. Församlingsplanteringen i Manzini - Matsapha är den första i någon stad för Holiness Union Church och vi är här för att tillsammans med dem hitta en väg framåt, skriver Andreas Palm. 

Förra året reste Andreas och Sandra Palm till Eswatini. Läs en hälsning från Andreas här!


Bön under senaste mötet med styrelsen för EFKs partner MASUR i Peru.

Teologisk utbildning i Peru får nytt liv från Spanien

De senaste åren har EFKs partner i Peru, MASUR, gått igenom en förändringsprocess där EFK tillsammans med lokala ledare stärkt administrationen, breddat beslutsfattandet och skapat möjligheten att visionera.

Nu planerar man bland annat för att pastorsskolan i Peru ska få nytt liv, genom ett utbyte med det teologiska seminariet i Valencia i Spanien.

- Lektionerna ges online och eftersom man talar samma språk kommer vi att utnyttja lektionerna även i Peru. Detta gläder oss mycket för vi vet att en rörelse behöver teologisk utbildning för att kunna växa, säger Anna-Maria Jonsson, regionledare för EFKs arbete i Latinamerika och Iberiska halvön.

Läs mer om satsningen i Peru här!


Aktuella böne- och tacksägelseämnen

Be för:

 • Församlingsplanteringen i Eswatini:
  • För visionsarbetet för att bygga en församlingsplanterande missionell församling
  • Be gärna att Gud får verka i teamet och de får se klart vad som de behöver omforma i deras tänkande för att nå städerna och inte minst de unga i städerna.
  • Lokal att mötas på kortsiktigt och långsiktigt i vårt arbete.
 • Be för vår partner MASUR i Peru som är hårt drabbad av pandemin
 • Be gärna att vårt center i Exarchia, Aten, ska få sin registrering godkänd så att man kan öppna på riktigt.

Tacka för:

 • Församlingsplanteringen i Eswatini:
  • Att Andreas och Sandra Palm nu båda har uppehållstillstånd fram till november 2023.
  • Alla underbara människor som finns i arbetet
 • Tacka för individer, församlingar och organisationer som är med och stödjer vårt gemensamma arbete som gör stor skillnad i världen - till och med på så avlägsna platser som en bergsby i Nepal.

Nytt studiematerial för dig som har frågor om barnhem

Har du haft ett fadderbarn i många år, men undrar om han eller hon får bäst tänkbara stöd? Funderar du kanske på att åka ut som volontär för att göra en insats för barn som lever i utsatthet? Eller är du med i en församling som stödjer ett barnhem i ett annat land?

Då finns det ett nytt studiematerial som är perfekt för dig! Det har tagits fram av EFK, Alliansmissionen och Erikshjälpen, just för att ge goda råd till församlingar och enskilda som funderar på hur de bäst engagerar sig för barns rättigheter i andra delar av världen.

Ladda ner studiematerialet här!


Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!