Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"Hur kommer jag igång med träning genom mikrovanor?

Då är vi här igen! Många av oss har som nyårslöfte att ändra livsstilen, kanske börja träna, läsa mer eller se över vardagens rutiner.

Oavsett löfte så tenderar man efter ett par veckor att falla tillbaka i gamla rutiner och helt plötslligt är det som om löftet inte längre finns kvar. Känner du igen dig?

Men varför blir det så? Ja, ofta för att vi sätter på tok för höga mål. Men det finns ett sätt som gör att du faktiskt kommer att klara av det du föresatt dig - jobba med mikrovanor. Detta har varit inne på det förut, vi vet, men det är så viktigt.

Att jobba med mikrovanor innebär att få till små förändringar i vardagen. Tidningen Chef förklarade det såhär: "Du lägger till enkla, nya vanor som du kopplar till något du redan gör. När du väl lyckas blir du stärkt och känner att du kan mer. Det handlar också om att fira alla små segrar så att din hjärna vill ha mer."

Beteendegurun BJ Fogg menar att om du t.ex. vill börja träna,  börja minimalt med t.ex. tåhävningar när du borstar tänderna, gör tre knäböj varje gång du sätter på en kopp kaffe, gå upp och ner en extra gång för din trappa varje gång du ska hämta något eller kanske gå runt ditt hus i rask takt varje gång du kommer hem med bilen. Och direkt när du är klar ger du dig själv en klapp på axeln eller säger något bra till dig själv. När det blivit en vana så utökar du vanan genom att lägga till ytterligare en övning som du kopplar till någon vardagsrutin som du gör varje dag. 

Lycka till!

//Annika!


Vi vill bjuda er alla på två bra träningspass med effektiva övningar som du kan göra hemma. 

Högintensiv Intervallträning

Under högintensiv intervallträning gör du av med mycket energi på kort tid. Och ju högre intensitet desto mer bränner du såklart. Tanken är att du ska upp i hög puls, nära maxpuls, för att sedan vila, hög puls igen och sedan vila. Det är väldigt jobbigt men ofta ganska roligt! Dessutom är förbränningen ökad även ett tag efter träningspasset. Vill du träna högintensiva intervaller ska du ägna dig åt ex. Tabata, EFIT, intervallträning i löpspåret e.dyl. Hemma är trappan ett bra redskap; upp snabbt och långsamt ner.

Passet hittar du här via länken här.

Styrketräning

Att träna styrketräning är långsiktigt väldigt bra, dock gör du oftast inte av med lika mycket energi under styrketräningen som under ett  högintensivt pass eller konditionspass. Men styrketräningen bygger upp dina muskler och ju mer muskelmassa du har, desto mer ökar din förbränning, i vila och i allt annat du gör. I länken här hittar du ett bra träningspass för hela kroppen som du kan göra hemma. 


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebook

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!