Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

JANUARI 2022


Vänerleden blir nationell cykelled

Nu är det formella beslutet taget och Trafikverket har godkänt Vänerleden som ny nationell cykelled, den sjätte i ordningen. Cykelleden som går runt Vänern blir cirka 64 mil lång och ska stå färdig inför säsongen 2022. Själva invigningen sker under tidig sommar. 

Vänerleden kommer att byggas upp kring fyra etapper där varje etapp blir mellan 14 mil och 18 mil lång. Med många sevärdheter och besöksmål längs vägen är uppskattningen att en etapp passar för en 3-4 dagars tur. Några av sträckorna används redan idag som cykelled medan andra blir nya för ändamålet. Under våren kommer Trafikverkets officiella cykelledsskyltar att sättas upp så att leden är redo inför sommarsemestrarna. Arbetet med att koppla samman leden görs av Vänersamarbetet tillsammans med samtliga 13 kommuner runt Vänern och i tätt samarbete med Visit Värmland och Turistrådet Västsverige.

Läs mer här!


Paketeringsträff Vänerleden 1 februari

Den 1 februari anordnas en digital träff där paketering av Vänerleden är i fokus. Det blir informations om arbetet och goda exempel från företag och researrangörer längs med Kattegattleden. 

Läs mer och anmäl dig här!


Få hjälp med din digitala närvaro

Vi på Destination Läckö-Kinnekulle kan hjälpa dig som företagare att förbättra hur ditt företag uppfattas online. 

  • Ni får fylla i ett formulär där ni får definiera ert nuläge. Vilka målgrupper ni har idag, vilka ni skulle vilja ha, vilka digitala kanaler ni använder och hur mycket ni lägger på det.
  • Vi genomför en digital analys av alla era digitala kanaler där vi bland annat kollar på hemsida, bildspråk, facebook, instagram, google my business och tripadvisor. Vi använder oss av både mobil och dator för att bilda oss en helhetsuppfattning,
  • Tillsammans går vi igenom den digitala analysen och skapar en att-göra lista och en realistisk tidsplan för när allt ska vara klart.
  • Vi har uppföljningsmöten och stämmer av regelbundet på mejl för att se till att ni har bästa förutsättningarna för att lyckas. 

Se filmen om hur andra har fått hjälp med sin digital resa här!


Hållbarhetssträvande nätverk

Ett 30-tal aktörer från besöksnäringen, lokala organisationer och kommunernas representanter för SMaRT träffades i en digital workshop måndag den 24 januari. Syftet med mötet var att ge inspiration och öppna för nya samarbeten för att utveckla hållbart resande i Västra Skaraborg. Vi ville också hitta varje aktörs roll för att kunna skapa bra erbjudanden tillsammans.

Kaj Török, hållbarhetschef för Max, berättade om hamburgerkedjans resa till att få den identitet som många resenärer efterfrågar idag. Därefter möttes deltagarna i grupprum. Många är intresserade av att tillsammans skapa paket som är enkla för besökaren att boka. Man vill också veta mer om hur man på bästa sätt kan vara en del i det hållbara resandet.

En aktör sa ”det här är bara början” och en annan ”När man tar sig tid känns det alltid värt”

Under våren kommer vi att fortsätta erbjuda webbinarier och fysiska möten – vill du bli en del av ett hållbarhetssträvande nätverk? Maila dina uppgifter till info@lackokinnekulle.se


Slutträff biosfärprojektet 7 februari

Den 7 februari är det en digital träff för besöksnäringsföretag runtom i Biosfärområdet för att summera projektet som nu går mot sitt slut.  Genom träffen fåt du tips om hur du kan marknadsföra att ni är en del i Biosfärområdet, inblick i den nya kommunkationsstrategin och presentation av spin-off-effekter från projektet som innebär nya möjligheter framöver. 

Läs mer här!


Hantering av dina personuppgifter

Du kan läsa om hur Destination Läckö-Kinnekulle AB hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har som registrerad här!

Vi behandlar personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss, till exempel när du väljer att prenumerera på något av våra nyhetsbrev, är medlem eller aktieägare hos oss, svarar på våra enkäter, samarbetar kring evenemang och event, kommunicerar med oss via e-post eller andra kanaler där du registrerar dig.


Destination Läckö-Kinnekulle AB
Nya stadens torg, Gamla Rådhuset 531 31 Lidköping
Tel: 0510-200 20, E-post: 
info@lackokinnekulle.se
www.lackokinnekulle.se


Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooklinkedinyoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!