Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 4, 2022

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Till dig som vill engagera dig

Hallands Släktforskarförening strävar efter att utvecklas framåt och vi har ständigt många projekt på gång. I takt med att föreningen växer vill vi nu komplettera vår organisation och söker därför fler medhjälpare. I vår förening förenas vi som har släktforskning som ett gemensamt intresse och tillsammans driver vi föreningen framåt. Genom ett engagemang i vår förening knyter du många trevliga sociala kontakter.
Vi presenterar här ett utbud med aktiviteter där det säkert finns något som just du vill engagera dig i. Vi vill betona att många av uppgifterna inte är platsbundna och att allt sker på ideell basis.
De tio första som anmäler sig till ett nytt uppdrag får en Sverigelott. Först till kvarn!


Domstolshandlingar

Samtliga domstolshandlingar för Himle häradsrätt, åren 1667-1670, 1672 och 1714 finns nu avskrivna och sökbara i Medlemsportalen.

Lennart Larsson från Torpa har svarat för den bedriften och dessutom lämnat över materialet till Hallands Släktforskarförening, vilket vi är mycket tacksamma för.

Himle häradsrätt omfattar socknarna Grimeton, Gödestad, Hunnestad, Lindberg, Nösslinge, Rolfstorp, Skällinge, Spannarp, Stamnared, Torpa, Träslöv, Tvååker samt Valinge.DNA-workshop och föredrag inställt

Nu är det mer regel än undantag att aktiviteter ställs in. Så gäller också för vårt planerade DNA-workshop på torsdag 27 januari och temakvällen den 3 februari. Det är alltså inställt på grund av pandemin. Nya tider för workshopen och temakvällen kommer så fort det är läge att träffas igen.


Det finns platser kvar

Hallands Släktforskarförening erbjuder flera kurser och det finns fortfarande platser kvar. MEN – på grund av pandemin har styrelsen bestämt att vi flyttar fram startdatum på våra kurser. Kansliet har mer information om vad som gäller. Välkommen att preliminärt anmäla dig till kansliet, tfn 035-12 82 72 eller e-post info@hallandsslaktforskare.se.Släktforskarhjälp i Falkenberg

Varje tisdag kl 13.15-15 finns vi normalt på plats i ”Kajutan”, en trappa upp, på Mötesplats Mölle. MEN – tyvärr är Mötesplats Mölle tillfälligt stängd 18/1–28/2.

Vi finns också på biblioteket i Falkenberg en gång i månaden, nästa gång blir den 1 februari kl 15-19. Välkomna!Släktforskarhjälp från Varberg

Från Varberg fortsätter vi att erbjuda släktforskarhjälp på distans under januari och februari.

Vi erbjuder även hjälp med dataprogrammet Disgen. 


Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comInställt kafé

Släktforskarkafé på ABF i Kungsbacka den 28 jan är inställt.Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!