Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.

Återigen inleder vi ett nytt år med en pandemi och med restriktioner. Även om smittspridningen i skrivande stund skenar så kan vi ändå glädjas åt att kunna träna och mötas utomhus. Våra rekommendationer om orienteringsverksamhet finns uppdaterade på vår hemsida HÄR.  

I måndags fick Tove Alexandersson utmärkelsen Årets Kvinnliga Idrottare. Hon kom också trea i Jerringprisomröstningen, vilket innebär att väldigt många röstade på vår stora orienteringsstjärna.  

I sitt tacktal lyfte hon fram att hon är oerhört tacksam över att kunna hålla på med elitidrott under ett så tufft och utmanande år, framför allt för barn och ungdomar 

- Jag hoppas verkligen att vi elitidrottare har kunnat inspirera till att fortsätta kämpa och hålla ut. Och jag hoppas att idrotten snart kommer fungera som vanligt igen. Så avslutade hon sitt tacktal som genomfördes via länk från Alperna.

Jag kan inte annat än att hålla med, måtte idrotten snart fungera som vanligt igen!

Med vänliga hälsningar 

Susanne Maarup, förbundschef


Följ våra skidorienterare från EM i Bulgarien

I morgon, lördag, startar EM i skidorientering i Bulgarien. Du kan följa rapporteringen i våra sociala medier och via vår hemsida. Här kan du läsa mer om vilka 16 åkare som är uttagna i truppen och när tävlingarna går. 


Hyr bil med rabatt hos Mabi

Hos Mabi kan du hyra allt från mindre personbilar och större kombimodeller till minibussar och transportbilar. De erbjuder ett stort utbud av olika modeller och prisklasser, så oavsett hur dina behov ser ut har de hyrbilen som passar dig. 

Boka din bil i tid på www.mabi.se

För att ta del av Svenska Orienteringsförbundets rabatt använder du kampanjkoden sof10 


Vi söker Hittaut-samordnare

Friskvårdsprojektet Hittaut växer så det knakar! Nu söker vi en samordnare som kan fortsätta utvecklingsarbetet. Här hittar du mer om tjänsten och hur du söker. 


Anmäl dig till digital bredd- och motionsutbildning

Vill du locka fler att börja orientera? Vill du bredda din förenings verksamhet? Gå Svenska Orienteringsförbundets bredd- och motionsutbildning. Utbildningen innehåller fyra digitala träffar med start 15 mars.   

Här är länk till mer info och anmälan.


Jämställd stafettordning

Varannan dam, varannan herre. Så blir löpordningen från och med i år på SM i sprintstafett. Därefter kommer löpordningen alterneras så att damer startar jämna år och herrar udda år. Det beslutade förbundsstyrelsen på sitt senaste möte. Läs mer HÄR.


Satsning på forskning om orientering

Nu blir orientering ett forskningsprojekt! I en gemensam satsning kring idrottsforskning av Mittuniversitetet, Gymnastik och idrottshögskolan och Riksidrottsförbundet, finns orienteringen med. Läs mer om vad doktoranden Lina Nilsson ska forska om HÄR.


Ny på jobbet

Claes Forsberg har anställts som ny vd för O-Ringen. Han kommer närmast från Svenskt Sportforum, där han har haft tjänsten som vd/Projektledare de senaste 12 åren. Han har också en bakgrund inom hockeyn då han tidigare var vd för Djurgården hockey. Claes tillträder sin tjänst i början av maj. Vi hälsar honom välkommen till orienteringsvärlden! Läs mer HÄR.


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!