Färska nyheter från Finfo! Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nytt år av nyheter

Vi blickar framåt inför ett händelserikt år inom vår bransch. Med nya lagkrav inom hållbarhet har vi skapat två nya tjänster för kedjor att lättare kunna tillmötesgå de nya reglerna. För leverantörer kommer en stor del fokus ligga på nedstängningarna av tidigare Vilmareleaser

Som vanligt kommer vi att berätta om detta och mycket mer under vårt årliga event- Finfodagen som går av stapeln den 30 mars i ett digitalt format. 

För att hålla er uppdaterade på allt som sker under året- följ oss genom vår LinkedIn och våra nyhetsbrev. Vi ser fram emot att fortsätta hjälpa er bli framgångsrika i arbetet med artikelinformation.


Ny tjänst- Finfo Hållbarhet

Vissa kemikalier och produkter som innehåller kemikalier som används och säljs i handeln kan påverka vår hälsa negativt vid kontakt eller hantering. Enligt lagkrav måste handlaren tillhandahålla säkerhetsdatablad med information kring hur kemiska produkter ska hanteras. I marknadsföring och försäljning online måste handlaren även kunna visa delar av produkternas farliga egenskaper.

Med Finfos nya tjänst Finfo Hållbarhet görs det nu möjligt för kedjor och handlare att bland annat kunna bryta ut specifik information ur elektroniska säkerhetsdatablad för att kunna använda datan på ett enkelt och strukturerat sätt.


Kontroll av Vilmafil

Nya kontroller och ny design

För tydlighet har vi lagt till nya kontroller på de olika förpackningarnas mått och volym samt förbättrat designen på svarsmejlet. Vi kommer framöver länka från svarsmailet till relevanta sidor hos Byggmaterialhandlarna (keynet). Vi kommer också visa värdet i de fält som avviker från det förväntade. De nya svarsmejlen kommer att skickas ut under vecka 6.


Tack för er medverkan i Finfos kundundersökning

I slutet av 2021 skickade vi ut vår årliga kundundersökning till alla anslutna leverantörer. Som tack för er medverkan kommer ni som deltagit att få en digital skraplott skickat till er mailadress. Vi kommer även att dra 10 vinnare av Delicards. 

Med er hjälp kan Finfo utvecklas och bli en så bra partner till er som möjligt. 


Finfodagen- 30 mars 2022

Finfodagen är vårt årliga evenemang för att samla vår bransch, förmedla nya kunskaper och utbyta erfarenheter. I år, likt förra årets succé kommer vi att anordna eventet digitalt. 

Spara datumet i din kalender- detta vill ni inte missa! 
Anmälan kommer att skickas ut inom en snar framtid. 


Nedstängning av Vilmareleaser

Byggbranschen är en marknad med stor miljöpåverkan. I ett globalt perspektiv har bakgrundsbehovet för information ökat genom hållbarhetskrav, global tillväxt och digitalisering.

För att hålla sig uppdaterad med marknads- och lagkrav samt minska risken för kostsamma fel har Byggmaterialhandlarnas styrelse beslutat att Vilma release 2.1 och 2.3 ska stängas ner redan 2022-04-30. Därefter stängs release 2.4 och 2.5 ner och den enda godkända Vilmanivån kommer att vara 2.6.


ETIM- optimerat för framgångsrik e-handel


Boka en Finfoexpert

Har ni gått en av Finfos grundutbildningar men känner att ni fortfarande har specifika frågor kring grundkonceptet? Vill ni vidareutbilda er eller få en mer personlig utbildning utifrån er organisations önskemål?

Hör av er till oss så skräddarsyr vi en utbildning åt er. Ni berättar för oss vilka utmaningar ni har och vad ni vill lära er mer om. Vi ser till att ni får träffa rätt person som hjälper er att räta ut era frågetecken. 

Kommande webbutbildningar

Oavsett om du och dina kollegor är nya eller behöver vässa kunskaperna kan våra skräddarsydda utbildningar spara tid och göra arbetet med artikelinformation smidigare.

Våra utbildningar blir snabbt fullbokade- se till att säkra din plats inför vintern.

Media Central
Grundutbildning

30 Mars

11 Maj

Artikelinformation på rätt sätt

9 Februari

16 Mars

ETIM Grundutbildning

24 Mars

12 Maj

ETIM Informationsmöte

3 Mars

Boka en Finfoexpert

Har du och dina kollegor specifika frågor och behov av att dyka ner djupare i era frågeställningar kan ni boka en Finfoexpert som hjälper er. 


Nya leverantörer Vilma 2.6

BE Group Sverige AB V

Byggera AB V

EHL Prolist AB V

Ejendals AB V

Hestra JOB/
Martin Magnusson&Co AB V

Norgips Svenska AB V

SP FÖNSTER AB V

Traryd Fönster V

Nya leverantörer MediaCentral

Herdins Färgverk AB

M&P Paint & Coatings AB

Bitus AB

Kärnsund Wood Link AB

TEBO Byggtillbehör AB

Tremco CPG Sweden AB

DAW Nordic AB / Caparol

IMEX AB

Nya leverantörer (ej klara)

AB Willwood

Nya leverantörer ETIM

Hunton Fiber AS

Thomée Gruppen AB


100% Digitala fakturaflöden

Logiq har hjälpt företag inom byggbranschen att effektivisera sina order- och fakturaflöden i över 20 år. Med vårt stora formatbibliotek kan vi snabbt implementera flexibla lösningar som automatiserar dina elektroniska handelsdokument.

Som kund hos Finfo erbjuder vi er en kostnadsfri analys av era order- och fakturaflöden. Vi går tillsammans igenom era flöden och ger er tips på hur ni kan digitalisera verksamheten för att möta framtidens krav och utmaningar på ett effektivare sätt.


Missa aldrig något viktigt!

Har du kollegor som är intresserade av att ta del av Finfos nyheter och information? Det går att anmäla sig direkt på vår hemsida. Här finns även tidigare nyhetsbrev att läsa. 


Kundsupport Kontakt

Ring oss på telefon +46 (0)8-402 41 30, eller skicka ett mail till info@finfo.se

Ordinarie öppettider

Måndag-fredag: 08.00-16.00

Dag före röd dag: 08.00- 12.00


facebooklinkedinyoutube

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!