NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Ordförande- och gruppledarträff 10/2

➤ DATUM: 10 februari
➤ TID: 18.30 - 20.30
➤ Anmälan görs: Här.

Vi ses för årets första ordförande- och gruppledarträff. Vi kommer prata om kommunikationsstrategier inför valet, våra kommande valkonferenser och era föreningsårsmöten. Inbjudan sträcker sig även till politiska sekreterare och valledare i föreningarna!


Träff om valanställningar

Träff om valanställningar och arbetsgivarrollen/arbetsledarrollen. För er som planerar att valanställa, antingen själva eller med hjälp av distriktet. Vi pratar kollektivavtalet, lönenivåer, annonsering, introduktion och arbetsledning.

➤ DATUM: Tisdag 8 februari
➤ TID: kl 18:30-19:30
➤ PLATS: Zoom-länk
➤ ANMÄLAN: Här.


Utbilding inför era digitala årsmöten!

Freddy Grip, känd bland annat från Suffra och Vänsterpartiet Västra Södermalm, deltar under två kvällar i februari för att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper för hur ett bra årsmöte genomförs i det hybrida/digitala möteslandskapet.

Utbildningen riktar sig till dig som anordnar ett årsmöte, särskilt du som planerar att använda en digital mötesplattform som exempelvis Zoom eller ett digitalt mötesverktyg som exempelvis Suffra.

Det finns två dagar och tider att välja mellan, och vi kommer köra på Zoom. Anmäl dig, och påminn dina föreningskamrater som är med och genomför årsmötet att anmäla sig de också.

➤ DATUM & TID 1: 9 februari kl 18.00-19.00
➤ DATUM & TID 2: 10 februari kl 20.00-22.00
➤ PLATS: Zoom-länk
➤ ANMÄLAN: Här.


Var med och lyft luren!

I storsatsningen Organisera Stockholm 2022 ska vi kontakta alla distriktets 9000+ medlemmar. Då ska vi se hur våra medlemmar vill vara aktiv, vilka frågor som intresserar dem och vad de vill bidra med i valrörelsen.

Vi kommer vara många idella ringare som bidrar till detta. Kan du vara med en dag, eller fler, spelar ingen roll. Alla behövs!

Ringcentralen drar igång vecka 9 och kommer löpa över hela mars. Vill du vara med? Kontakta Daniel så får du veta mer:

Daniel Sestrajcic
0768-51 91 10
daniel.sestrajcic@vansterpartiet.se


Meddelande från Erik i lagret!

Postnord höjer sina priser. Från och med 2022-01-01 kostar postala utskick för försändelser upp till:

50g 8,75 kr
50 – 100g 17,50 kr
100 – 250g 35,63 kr
250 – 500g 75 kr.

Så ha det å åtanke!


Vänsterpartiet Nacka bjuder in till bokscirkel!

Vänsterpartiet Nacka håller bokcirkel med Pelle Dragsteds bok Nordisk socialism - På väg mot en demokratisk ekonomi. I Nordisk socialism argumenterar Pelle Dragsted, tidigare ledamot av danska Folketinget, för att framtidens socialism måste inspireras av de nordiska ländernas erfarenheter av demokrati och välfärdsbygge, snarare än utopiska visioner om ett totalt systemskifte. Bokcirkeln hålls via Zoom med en första träff torsdag 10 februari.

➤ DATUM: 10 februari
➤ TID: kl 18.00-20.00
➤ PLATS: via Zoom
➤ ANMÄLAN: arnold.jeppsson@gmail.com


Studiecirkel: Klass, konflikt och samhällsförändring

Varför återskapar moderna samhällen bestående ojämlikheter? Hur inverkar ekonomin på kampen för ökad jämlikhet? Under vilka omständigheter åstadkommer politiska organisationer djupgående samhällsförändringar? I denna studiecirkel försöker vi besvara dessa frågor utifrån en modern marxistisk klassanalys.

Cirkeln har fem tillfällen och kursmaterialet är skrivet på svenska. Cirkelledaren David Zachariah har skrivit flera artiklar inom politisk
ekonomi och undervisar till vardags.

ABF Stockholm arrangerar studiecirkeln i samarbete med Centrum för marxistiska samhällsstudier.

➤ STARTDATUM: 21:a april
➤ TID: kl.18.00-20.30.
➤ PLATS: ABF-huset, Sveavägen 41
➤ ANMÄLAN: Här.


Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material. (Se även första inlägget om pensionerna och det politiska läget).

Kontakt: tryckeriet@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!