NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM


Kongressen blir helt digital

I helgen meddelade partikansliet att kongressen 4-6 februari ska genomföras helt digital. På grund av pandemiläget och den ökande smittspridningen landade bedömningen i att vi inte kan, på ett ansvarsfullt sätt, samla hundratals personer från hela landet just nu. Beslutet är taget av partistyrelsen och informationen har skickats ut till alla ombud och distrikt.

Distriktet har sett fram emot att vara värdstad för årets kongress och det kan kännas tråkigt för alla deltagare, ombud och funktionärer att inte kunna genomföra en kongress så som vi brukar. Givet pandemiläget, så är det ett fullt rimligt beslut.

Distriktsstyrelsen i Vänsterpartiet Storstockholm har behandlat frågan om vad detta innebär för vårt distrikt. Vi ska göra allt vi kan för att bistå distriktets ombud i att ställa om och förbereda sig inför en digital kongress. De behov som finns i form av exempelvis teknisk support eller hjälp med barnpassning, kommer vi efter bästa förmåga att försöka tillgodose.

Tänk på att dessa omständigheter är utom vår kontroll och låt inte besvikelsen gå ut över dem människor som arbetar med att bereda en så demokratisk och lyckad kongress som det bara går. Vi agerar kamratligt och bidrar till en konstruktiv debatt i partiet.

Frågor om kongressen hänvisas till partikansliet
martin.hedlund@vansterpartiet.se
Frågor om distriktets förberedelser och deltagande på kongressen:
amanda.moller@vansterpartiet.se

Utbildingstillfällen för kongressombud

Utbildning i såväl Zoom som Suffra kommer att hållas vid följande tillfällen:

➤ Tisdag 1 februari kl 19.00-20.30
➤ Onsdag 2 februari kl 19.00-20.30

Båda utbildningstillfällena har samma innehåll och du väljer den som passar bäst. Om du känner dig osäker kan det vara en god idé att välja utbildningen 1 februari för då har du möjlighet att få en repetition genom att även vara med 2 februari. Möteslänk skickas ut till alla ombud längre fram.

Valkonferenserna blir helt digital

Av samma anledning som att kongressen ställer om till digitalt genomförande, så gör även våra valkonferenser det. Detta rör helgerna 26-27 februari och 12-13 mars, då vi sätter vallistorna för riks, region och Stockholm stad. Den första helgen planeras också den regionalpolitiska valplattformen att behandlas. Detta innebär för tillfället inga ändringar i tider eller dagordning. Vi kommer att skicka ut kompletterande information om hur vi rent praktiskt ska genomföra valkonferenserna digitalt, samt vilka förberedande möten som ombuden kommer att bli inbjudna till.

Anmäl era ombud!
Partiföreningarna representeras med 1 ombud på varje påbörjat 40-tal medlemmar. Vi har gjort en färdig ombudsfördelning så ni lätt ser hur många ombud er förening kan välja, se detta i kallelserna länkade nedan.

Till valkonferenserna är samtliga föreningsmedlemmar valbara som ombud, även de som sitter i distriktsstyrelsen, valberedningarna eller innehar parlamentariska uppdrag. Ombudsavgiften står föreningen för på 125 kronor per ombud och dag.

Ni väljer ombud för er förening antingen på ert årsmöte eller på et medlemsmöte.

Länk till kallelsen (ombudsfördelning på sista sidorna)
26-27 februari
HÄR
12-13 mars
HÄR
Anmäl ombud och ersättare, senast 30 januari, via formuläret
HÄR

Skicka frågor till Amanda Möller på amanda.moller@vansterpartiet.se


Separatistisk retorikutbilding för kongressombud

Vi bjuder in till retorikkurs lördagen den 29 januari för kvinnor och icke-binära inför Vänsterpartiets kongress 2022.

Syftet är att stärka interdemokratin genom att sänka trösklar för de som överlag har svårare att höras och få plats på kongressen. Vi kommer att dela med oss av praktiska tips och trix samt att öva retorik tillsammans. Tipsa era ombud som är kvinna eller icke-binär att delta!

Vi är osäkra på om detta kommer genomföras fysiskt på Kafé Marx eller bli helt digital (även om infon i formuläret just nu säger att det blir fysiskt). Den som anmäler sig kommer få återkoppling om plats på mejlen.

➤ DATUM: Lördag 29 januari
➤ TID: kl 10:00 - 15:00
➤ PLATS: Ej spikat!
➤ ANMÄLAN: Här.


Påminnelse om era årsmöten :)

Vi laddar för valrörelse och våren är fullspäckad med spännande aktiviteter och möten och vi längtar efter att få prata politik tillsammans.

Vi saknar fortfarande information om en del av era årsmöten, se till att fylla i detta formulär så fort som möjligt.

Fyll i detta formulär om ert partiföreningsårsmöte!


Över 100 organisatörer i distriktet är i full gång!

Vilken enormt positiv respons vi fått och vad roligt det har varit att träffa alla engagerade organisatörer. Nu är 25 föreningar med i satsningen och dessutom många av branschföreningarna under ledning av Fackliga Utskottet. Över 100 organisatörer är med och vi är snart klara med den utbildningsmodulen för Medlemsinventeringens ABC.

Vad händer nu?
Varje organisatörsgrupp kommer att:

  • Ta fram egna enkäter för medlemsinventering
  • Lägga en plan för enkätinsamling
  • Lägga en plan för Lyft Luren i föreningen

Varje grupp ska ta fram ett utkast på enkät som vi på distriktet ser över senast 20 januari. Därefter lägga en plan för enkätinsamlingen och Lyft Luren arbetet i föreningen, detta ska göras innan 26 januari.

I detta dokument finns all viktig information för er som deltar i projektet
Instruktioner Organisera Storstockholm 2022

Arvoderade ringare sökes till Lyft Luren!

I satsningen Organisera Storstockholm 2022 ska vi tillsammans kontakta distriktets 9 000+ medlemmar. Arbetet genomförs av föreningarna i samarbete med distriktet.  

Vi kommer att ringa många tusen av våra medlemmar från en telefoncentral på Kafé Marx under några veckor i februari-mars. Telefoncentralen bemannas bland annat av en grupp arvoderade aktivister som kan tänka sig att lägga cirka 15-20 timmar i veckan. 

Tipsa era medlemmar om detta! De ansöker via ansokan.storstockholm@vansterpartiet.se.

Har ni frågor om Zetkin-projektet så kan ni kontakta ansvarig projektledare.
Daniel Sestrajcic
0768-51 91 10
daniel.sestrajcic@vansterpartiet.se


Inbjudan till minnesstund för Jörn Svensson

En inbjudan från Jörn Svenssons fru Margareta Winberg om att delta i hans minnesstund.

När min man, er partikamrat, Jörn Svensson gick bort den 12 november hade vi varit ett par i nästan 40 år. Under så många år hinner man prata om det mesta. Döden till exempel. Väl medvetna om att detta fenomen, drabbar oss alla. Förr eller senare. I Jörns fall får man kanske säga ”senare” eftersom han fick ett långt och mycket innehållsrikt liv. Men sorgen, priset på kärlek och vänskap, är ändå stor och svår att fatta.

Det är så många från Vänsterpartiet, som på olika sätt hört av sig efter Jörns död och jag vill tacka för all värme och omtanke.

Och jag vet, ganska bestämt, hur Jörn ville ha det med ”det efterföljande” när han lämnat jordelivet. Borgerlig begravning med Lars Ohly, som officiant var självklart. Början i moll för att sluta i dur likaså. Lite högstämt och en del kamp skulle han också ha föreslagit. Så blev det.

Men Jörns nätverk var inte främst i Östersund utan i andra delar av landet. Därför planerar familjen (jag och alla våra sex barn) en minnesstund i Stockholm. Datumet blir den 23 januari mellan 15.30-17.30 och platsen – troligen – ABF-huset. Det blir en tillställning som är Jörns, både när det gäller personer och innehåll. Med detta vill jag säga att den som vill komma är välkommen. Vill ni säga något går det bra – om inte så får ni lyssna.

Ta vara på livet medan ni har det. När det inte finns är det väldigt saknat!

Margareta Winberg

Anmälan till minnesstunden görs till John Hörnquist  john.hornquist@vansterpartiet.se, ange också om du är intresserad av att tala. Man behöver Vaccinpass för att delta.


Vad behöver ni i partiföreningen för att göra en bra valrörelse? Alla föreningar ska svara!

Nu är alla partiföreningar i full gång med att förbereda inför ett intensivt 2022 - kongress, valkonferenser, årsmöten och inte minst valrörelsen! Vi skulle vilja veta hur det går för er, vad ni behöver hjälp med, vad ni behöver samordna med oss och om ni har frågor och funderingar.

Vi som parti och distrikt har vuxit storartat under senaste åren. Många som är förtroendevalda lokalt gör därför kanske sin första valrörelse. Då vill vi på distriktet finnas här och kunna stötta på bästa sätt.

Enkäten hittar ni Här.


Alla frågor kring valet ska skickas till distriktets valsamordnare och organisationsutvecklare:
Erika Murga
erika.murga@vansterpartiet.se


Valombudsperson till Huddinge

Vänsterpartiet är fjärde största parti i Huddinge och siktar på att gå ännu mer framåt i valet 2022. Vi har drygt 260 medlemmar och 20 förtroendevalda med olika bakgrunder och erfarenheter som möts i vårt gemensamma engagemang. Vi söker en valombudsperson som kommer ha huvudansvar för att praktiskt organisera valarbetet i Huddinge.

Omfattning 60-100%
Tidsperiod: 1 mars - 31 oktober

Läs annonsen Här.


Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material. (Se även första inlägget om pensionerna och det politiska läget).

Kontakt: tryckeriet@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!