Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2022-01 för Namn åt de döda


Bästa forskarvänner!

Förra året kom resultatet av våra gemensamma strävanden ut i form av Sveriges Dödbok 8. Mottagandet har varit gott, och dödboken sålde slut fortare än väntat. Nu är den åter i lager.

Jag vill åter tacka alla inblandade för era insatser, och hoppas att ni haft nytta och nöje av det gratisexemplar alla som deltagit med minst en församling fått hemskickad. Som vanligt dyker det upp små problem, som bortfallna  adresslappar, ändrade adresser och några tomma USB. Allt sådant fixar vi efterhand. Är det fortfarande någon som saknar en väntad julklapp, så hör av er.

Jag vill också hälsa välkomna de ganska många nya volontärer som anslutit sig till vårt arbete med nästa utgåva, och börjat jobba med registreringen av 1815-1829. Många av er har nog noterat den stående annons vi har på Rötters hemsida. Ni kan alltså se fram emot en motsvarande julklapp 2023.

Arbetet med 1815-1829 och i vissa fall även 1800-1814 löper på i god fart. Här nedan ser ni som vanligt läget i form av ett tårtdiagram. Jag har också åter tagit med kartan över läget i de olika länen. Län som halkat lite efter är som synes främst Kalmar och Södermanland. Börjar församlingarna ta slut i era egna favoritområden så behövs alltså hjälp där.

När nu SDB8 är utgiven, så finns snart också möjlighet att komplettera vissa församlingar som av olika anledningar, oftast tidsbrist, inte blev tillräckligt fullständiga för perioden 1830- 1900. Den som redan nu känner till någon församling som ni vill förbättra kan höra av er. Inför SDB8 gjorde vi ett liknande stort kompletteringsarbete för 1900-talet, som ni minns.

Därmed önskar jag alla lycka till med era pågående arbeten och så syns vi i mejlboxen och Facebook-gruppen.

Bästa hälsningar och God fortsättning på det nya året!

1 107 församlingar/delar och 348 000 poster är klara per 2022-01-14. Dessa har registrerats av ca 350 volontärer (enskilda och föreningar).

Till höger ser vi vilka län som kommit längst och vilka där vi behöver jobba på. Ju mörkare färg desto större procent av församlingarna är klara i det länet.

Alla siffror i detalj finns på

https://www.rotter.se/data/dodbok/statistik%202023.html


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!