Nyhetsbrev med senaste nytt. Bilderna är länkade. Problem att visa det?  Se det i webbläsaren.

I Rydebäck arbetar vi tillsammans för att skapa en attraktiv livsmiljö för människor, natur, kultur och rekreation.

NYHETSBREV


Nr. 1, 20 januari 2022   
Kontakt: info@rydebacksbyalag.se Facebook: Rydebäcks Byalag

Ansvarig utgivare: Rydebäcks Byalag,
Ordf. Ingvar Pettersson – Redaktör: Malin Persson

Nyhetsbrevet når varannan vecka ca: 5.000 personer i Rydebäck och omgivningar samt ledande politiker och tjänstemän i Staden.
Byalaget arbetar ideellt och utan personliga ersättningar.


ÄNTLIGEN TILLBAKA

Det är med glädje vi välkomnar såväl nya som återkommande medlemmar till ett nytt år med Rydebäcks Byalag! Efter en välbehövlig julledighet för styrelsens medlemmar är vi nu tillbaka med full kraft. Vi ser fram emot ett år fullt av spännande projekt. Till exempel har vi inlett ett arbete där vi kommer att ge hemsidan en rejäl uppfräschning, vi planerar för en trevlig tillställning till våren och vi fortsätter bevaka Rydebäcks intressen i Staden.

Nu åker vi!!


HEMSIDA UNDER RENOVERING

Just nu är Rydebäcks Byalags hemsida under renovering och kommer inte att uppdateras förrän vi är klara med den nya lay-outen. Detta beror på att vår leverantör har uppdaterat systemet och det kräver lite förändringar i utseendet.

Vi ber om lite tålamod och återkommer så fort den nya sidan är öppnad!


MIDVINTERKONSERT

Den 13 februari är det dags för konsert i Fjärestad kyrka. I vanlig ordning är det Lions som håller i taktpinnen och allt överskott går till välgörenhet. Biljetter hittar man i förbutiken på Hemköp, Vallåkra lantmannaaffär, Ica Möllan i Gantofta eller hos valfri Lionsvän.


FÖRLÅT!!

I år har vi haft det tufft med att få ut alla Välkomstbreven med 2022-etiketter och nya medlemskort i tid till er medlemmar.

Detta beror främst på tre saker:

  • Ny medlemsansvarig
  • Ny digitaliserad rutin för avstämning av inbetalningar ger en bättre process framöver 
  • Fakturorna delas ut för hand av ideella krafter och i år har vi haft lite problem med logistiken 

För er som betalat senast 7/1 är Välkomstbrevet på väg hem till er denna veckan. Senare betalningar hanterar vi nästa vecka.

Om det är någon som inte har fått någon faktura för 2022 i brevlådan eller har annat problem så är vi jättetacksamma om ni mejlar till info@rydebacksbyalag.se

Vi ber verkligen om ursäkt för dröjsmålet och hoppas på er förståelse. Ert medlemskap betyder allt för oss och vi är så tacksamma att ni väljer att vara medlemmar.


NYA ELDSJÄLAR SÖKES

Vill du hjälpa till att bygga vidare på nordvästra Skånes vassaste Byalag och därigenom påverka samhället i rätt riktning? Vi söker inför nästa verksamhetsår en rad funktioner, kanske är du som klippt och skuren för något av uppdragen?

Vi söker:

Sekreterare - ansvarar för att föra protokoll på styrelsemöten samt på årsstämman. Man sammanställer också dagordningen och skickar kallelse till styrelsen inför varje styrelsemöte. 

Medlemsansvarig- sköter medlemsregister, samordnar medlemsutskick och fixar med logistiken när det är dags för nya medlemskort och så vidare.

Vi söker också alltid efter andra engagerade och drivna personer till styrelsen. Är du intresserad av det ena eller det andra, maila till valberedningen på adressen: valberedning@rydebacksbyalag.se


VÅRDCENTRALEN INFORMERAR

Texten nedan är skriven av Helena Pedersen som är verksamhetschef på Vårdcentralen i Rydebäck. Vi tackar Helena för viktig information!

Vaccin mot Covid-19 och säsongsinfluensa

"Vi vaccinerar för fullt med både dos 1,2 och 3 och tiderna bokas snabbt upp. Vi vill tipsa om att det i Helsingborg finns gott om tider redan denna och nästa vecka – boka tiden här: MACC Helsingborg - 1177 Vårdguiden. Det finns även lediga tider på Helsingborgs lasarett och de tiderna hittar du på ”Vaccination Helsingborgs Lasarett” Lediga tider för påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 - Region Skåne (skane.se)

När vi på vårdcentralen vaccinerar så får vi emellanåt doser/sprutor över. Eftersom vi är måna om att varje dos ska nå en arm så har vi provat att lägga ut ett meddelande om att det finns restdoser på Facebook och Rydebäckstorget. Detta gav en mycket god effekt varför vi tänker att vi kan fortsätta med detta även framöver.

Sedan jul så erbjuder vi alla patienter munskydd och även personalen arbetar med munskydd. Allt för att minska smittspridningen som nu är mycket hög. Vi vill även påminna om att det fortfarande är viktigt att hålla avstånd och att stanna hemma om man har förkylnings- eller influensasymtom.

Vi har även möjlighet att erbjuda säsongsinfluensan till de som är under 65 år till en kostnaden av 150kr. För att boka en tid så kan du kontakta oss via 1177 eller via telefon.

Får många frågor

Vi får många frågor gällande Covid och personalen har fullt upp med att hålla sig uppdaterad kring nya direktiv, som vi får från både Regionens vaccinationsledning samt Smittskydd. Emellanåt taktar inte all information som vi får med Folkhälsomyndighetens men vi gör vårt yttersta för att hjälpa våra patienter som kontaktar oss.

Dessvärre är det emellanåt så att vi inte alltid har alla svar, vilket vi kan förstå kan skapa en stor frustration. Det är för oss, som för de flesta andra, första gången vi befinner oss i en pandemi med vaccinationer, vaccinationsintyg mm. Vi hoppas därför på er förståelse för detta. 

Patientråd

Under hösten höll vi ett Patientråd och fick mycket konstruktiv återkoppling som vi arbetat med sedan dess. En av punkterna vi börjat med är att vi sätter upp information på glasrutan vid ytterdörren. En annan är att vi inom kort kommer att ta i bruk ett läkarbehandlingsrum med dator på rummet. Båda är två förslag vi fått av rådet i samband med vårt möte.

Planen var att hålla ett möte i början på året men pga. rådande smittspridning väljer vi att skjuta fram detta till senare i vår. Är du intresserad är du redan nu varmt välkommen att kontakta oss. När vi bokat in ett datum kommer vi att sätta upp information om detta på bland annat vårdcentralens glasvägg vid ytterdörren.

Vi önskar alla en god fortsättning och bra start på det nya året 2022! 

Helena med personal på Vårdcentralen Rydebäck!"


BYGGNATION

Foto: Ingvar Pettersson

Nu är bygget av äldreboendet igång

De som har haft vägarna förbi området vid Färingsögatan de senaste dagarna har säkert noterat att det pågår markarbete på plätten väster om Färingsögatan.

Det är förberedelser inför byggstarten av äldreboendet som pågår. Så småningom kommer byggets olika bodar att placeras på platsen. 

Vi ser fram emot byggstarten och kommer följa utvecklingen med stort intresse!


RYDEBÄCKS IF

Nytt år betyder nytt program för Rydebäcks IFs aktiviteter. Här finns något för alla, kika in på hemsidan för mer information!

www.rydebacksif.se

Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

TRAFIK

Stolpar för att förhindra biltrafik på cykelväg. Foto: Ingvar Pettersson

Vi tackar Staden för att man nu har satt upp stolpar som ska hindra bilister från att köra på gång- och cykelvägen utanför Rydebäcksskolan. Vi häpnar över faktumet att det behövdes men är glada över att det nu är gjort.


TRÄFFPUNKTEN


VAD HÄNDER HÄR?

På Rydebäcks Center (området med Blomsterlandet, Byggmax osv) pågår arbetet med att ersätta Blomsterlandets nuvarande gasuppvärmning med förnyelsebar uppvärmning genom en grundvattenvärmeanläggning.

Arbetet har pågått under hösten och syns just nu tydligt genom grävningsarbete. Projektet är ett samarbete mellan Blomsterlandet, fastighetsägaren och EON.

Spännande tycker vi!


HANDLINGSPLAN

Klicka på bilden för att komma till hemsidan

UTGIVNINGSDATUM AV NYHETSBREVET

20 JANUARI

3 FEBRUARI

17 FEBRUARI

3 MARS

17 MARS

31 MARS

14 APRIL

28 APRIL

12 MAJ

26 MAJ

2 JUNI

Deadline för föreningar och näringsidkare som önskar innehåll publicerat är fredagen före varje utgivning. Vi förbehåller oss rätten att avgöra vilket material som blir publicerat samt rätten att ändra i inskickat material.

Vad vill du läsa om i nyhetsbrevet? Har du frågor som du vill ha besvarade, har vi missat något vi bör uppmärksamma eller har du något att berätta som kan intressera rydebäcksborna?

Du når mig på redaktor@rydebacksbyalag.se

Jag ser fram emot era bidrag!

/Malin, redaktör.

Observera att genom att maila oss godkänner du att vi sparar dina kontaktuppgifter. Läs mer om vår hantering av personuppgifter genom att klicka här!

Läs tidigare Nyhetsbrev
Kontakta Styrelsen - klicka
Styrelseprotokoll

Medlemsrabatter

Som medlem i Byalaget får du rabatter när Du handlar i vissa butiker. Klicka här för detaljerad information

5% medlemsrabatt gäller ej kampanj- och nettoprissatta varor
20-30% medlemsrabatt
10% rabatt
10% medlemsrabatt
10% medlemsrabatt
10-27% medlemsrabatt
10% rabatt på skjortor och andra varor.
10% medlemsrabatt på ord. priser
10% rabatt i butiken och 10% på arbetskostnad i verkstad
20% rabatt på arbetskostnad i verkstaden
10% rabatt på biltvätt
10% rabatt på tavlor
10% medlemsrabatt
10% rabatt till medlemmar
10% rabatt till medlemmar.
10% medlemsrabatt på böcker
10% på konditorivaror och kaffetår.
Medlemsrabatt på elavtal, ange kampanjkod ”byalaget”
Hyr täckt släp 250kr/dygn
10% medlemsrabatt
15 % på material vid elinstallationer
15 % på material

Läsarservice

Klicka för hemsidorna

Träffpunkten
Rydebäcks Bibliotek
Rydebäcks IF
Rya Golfklubb
Varje onsdag på Torget kl. 18
Fortuna FF
Rydebäcks Scoutkår
Boule - klubben
Lions Club
Lions Club
Apoteket
Museiförening och Historia
Skulptör Mikael Liljeqvist
Sv. Pensionärsförbund
Vårdcentralen
Tel 073-146 46 68
Servicebutiken
tel: 0733-363347
Klicka för mer info.
Stefan Kjernholm Byggkonsult 0760-87 47 02
SÄRÖGATAN 12, RYDEBÄCK

info@rydebacksbyalag.se.  redaktor@rydebacksbyalag.se
Följ oss på Facebook: Rydebäcks Byalag
Rydebäcks Byalag, Ordf. Ingvar Pettersson – Redaktör:  Malin Persson
 © Rydebäcks Byalag 2013-2019

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.

Vill du ändra din E-mail adress så klicka här.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!