Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

GOD FORTSÄTTNING!

Ingen var beredd på en pandemi 2020. Vid samma tidpunkt två år tillbaka skrev jag om gjorda och kommande workshops. I dag läser och hör man mer om den nya arbetssätt och teknologianvändning (som vi förhoppningsvis kan ta det bästa från den dag pandemin är borta). Till tröst verkar Omikrom varianten som nu dominerar på flera håll ge mindre sjukhusinläggning och svåra symptom.

Inom Göthes har vi märkt ett större intresse för våra sociala medier. Vi har också tidseffektivt genomfört möten och utbildning via video. Om än digitalt har vi fortsatt att utveckla våra mervärden där vi alltid utgår från våra affärspartners.

Viktiga kort i vårt mervärdesbyggande är det vi internt kallar ”Flera ess i Göthes leken”

Kunskap. Medarbetarna vid Göthes Industribeslag har alla gedigen bransch- och produktkunskap, totalt mer än 400 års samlad erfarenhet av lås och beslag.

Enkelhet. Hos Göthes är det raka och effektiva kommunikationsvägar som gäller: Flera kontaktpersoner - en leverantör - en leverans - en faktura.

Närhet. På Göthes har vi 10 000-tals artiklar i lager med hög servicegrad och distribution över hela landet. Dina personliga kontaktpersoner ger dig närservice och närkompetens.

Effektivitet. Välutvecklade inköps- och distributionsrutiner ger en effektiv materialadministration.

Leveranssäkerhet. På Göthes pratar vi om ankomsttid - inte leveranstid.

24-7-365 service och tillgänglighet hos Göthes via vår utvecklade och mervärdesanpassade e-handel samt under ordinarie öppettider telefon och epost.

Lagerservice. Hos oss hittar du ett sortiment som är både brett och djupt. Vårt lager är behovsanpassat för att garantera hög tillgänglighet och snabba leveranser – MLC (material & logistikcentrum), brukar vi kalla det.

IT – satsningar. Vi tar hjälp av ny teknik för att effektivisera administration, försäljning, lager och kundkommunikation.

Sen passar jag på att be dig som har några synpunkter på vårt sätt att arbeta / rutiner att höra av dig. Vi kommer under 2022 att fortsätta vårt digitala arbete i allt vad det gäller att anpassa affärssystem och webbshop mot större användarvänlighet. Dina synpunkter är värdefulla.

Mitt och mina medarbetares kontaktuppgifter finns på www.gothes.se. Gilla, kommentera och dela också gärna våra inlägg på LinkedIn, Facebook och Instagram. Önskar dig en riktigt god och frisk fortsättning på det nya året 2022.

Tack för att du läser Up to date!

Med vänliga hälsningar

Patrik Östlund

Det smarta hemmet/fastigheten

SSFs arbete med att ta fram hjälpmedel, normer mm för att underlätta för tillverkare, brukare, installatörer m.fl. fortlöper och ett första steg var att i januari 2022 publicera ”smarta Hem” som en flik på sakerhetskollen.se https://sakerhetskollen.se/smartahemmet/en-guide-over-den-smarta-bostaden

Under 2022 fortsätter vi att ta fram mer material samt börjar sammanställa underlag och material inför ”Den smarta/säkra fastigheten” som är nästa steg i projektet.

Idag finns det över 25 miljarder uppkopplade produkter: dörrlås, kameror, robotdammsugare, TV-apparater, inbrottslarm, leksaker och lampor för att nämna några. De flesta är uppkopplade mot internet och många har antingen kamera eller mikrofon.

Vad är det värsta som kan hända? Den smarta bostaden kan utsättas för både passiva och aktiva attacker. Passiva innebär att information överförs utan att den ändras för att hackaren ska lära sig någonting av den. Det görs ofta i form av avlyssning eller trafikanalys, vilket är svårt att upptäcka som användare (informationen kan användas för att planera t.ex. ett inbrott). Den andra varianten är genom aktiva attacker, där hackare försöker förändra systemresurser, modifiera data eller föra in bedräglig data i systemet. De vanligaste typerna av aktiva attacker är: överbelastningsatack (DoS, DDos), social malipulation (social engineering), bevakning (replay) och skadlig kod (maliciuous code).

Normer med koppling till ämnet:

SSF 1120-1 IoT -Uppkopplade produkter

SSF 1100 Certifierad informationssäkerhetskonsult (CISK)

SSF 1101 SSF Cybersäkerhet Basnivå-Grundläggande IT-säkerhet

SSF 1075 Distribution, lagring och användning av digitala nycklar

SSF 3523 Digital låsenhet – Klassning, krav och provning

Källhänvisning: Stöldskyddsföreningen

Produktkategori Elslutbleck

Elslutbleck är den produkt som används mest inom elektrisk låsning. Många gånger klarar blecken över en miljon öppningar och håller för hög brytfasthet, samt är manipulationsskyddade.

De finns i olika säkerhetklasser där rätt produkt väljs ut efter objektets art och kundens behov. Elslutbleck kan oftast användas i brandklassade dörrar, som ska hållas stängda för att minska spridning av brand. Elslutbleck kan vara konstruerade så att dörren är låst eller olåst i strömlöst läge. Har elslutblecket en kolvkontakt ges en indikering om att dörren är öppen eller stängd och med en ankarkontakt kan man avgöra om dörren är låst / olåst.

Göthes Industribeslag har ett brett och djupt utbud av Elslutbleck. Vi har nyligen uppdaterat webbshopen med funktioner så att du snabbt kan hitta det elslutblecket som passar dig och dina behov och krav. Ta gärna en titt genom att klicka på knappen nedan.

Källhänvisning: Göthes Industribeslag E-handel


Nya montagestolpar i sortimentet

Nu har marknadens bredaste sortiment av montagestolpar blivit ännu bredare. Allt för att du ska kunna skräddarsy en perfekt lösning för just din dörrmiljö.
Mer information om varje produkt hittar du i Stolpguiden på www.steplock.se

För STEP 40/90/48/98 Preload och STEP 90 Release

 • ST4080. Monteringsstolpe anpassad för Reynaers ML8.
 • ST4118. Plan monteringsstolpe anpassad för Aluprof MB86.
 • ST4127. Monteringsstolpe anpassad för Morad AC-62.
 • ST4128. Monteringsstolpe anpassad för Morad AC-77.
 • ST4129. Monteringsstolpe anpassad för Morad AC-83.
 • ST4863. Vid vänsterhängd dörr: Vinklad utbytesstolpe för byte från cylinder- till tryckesfall. Vid högerhängd dörr: Vinklad utbytesstolpe för byte från tryckes- till cylinderfall.
 • ST4864. Vid högerhängd dörr: Vinklad utbytesstolpe för byte från cylinder- till tryckesfall. Vid vänsterhängd dörr: Vinklad utbytesstolpe för byte från tryckes- till cylinderfall.

För STEP 92 Preload och STEP 92 Release

 • ST9627V. Monteringsstolpe för vänsterhängd dörr.
  Anpassad för Morad AC-62.
 • ST9627H. Monteringsstolpe för högerhängd dörr.
  Anpassad för Morad AC-62.
 • ST9628V. Monteringsstolpe för vänsterhängd dörr.
  Anpassad för Morad AC-77.
 • ST9628HV. Monteringsstolpe för högerhängd dörr.
  Anpassad för Morad AC-77.
 • ST9669V. Plan monteringsstolpe för vänsterhängd dörr.
 • Anpassad för Schüco ADS 80FR.
 • ST9669H. Plan monteringsstolpe för högerhängd dörr.
  Anpassad för Schüco ADS 80FR.

För STEP 60 Silent

 • ST6627. Monteringsstolpe anpassad för Morad AC-62.
 • ST6628. Monteringsstolpe anpassad för Morad AC-77.

För STEP 550 Motorlås

 • ST9014-27. Slutbleck för motorlås. Sapa 2086.

Källhänvisning: Text och bild StepLock


athmer har den kompletta lösningen för en Barriärfri dörr.

Vi förser dig med säkra och pålitliga produkter som gör din CE-märkta dörr barriärfri.

Enligt lag måste dörrar vara tydligt skyltade, lätta att öppna och stänga samt säkra att passera.

Tillgänglighet är en själklarhet inom dörrmiljö eftersom det gynnar alla. Miljön ska också vara säker och bekväm.

I och med detta sagt är det viktigt att ha en säker miljö runt och i dörren utan hinder för användare.

Barriärfri dörrplanering

Som en del av ett tillgänglighetskoncept är dörrplanering av särskild vikt och bör därför beaktas i ett tidigt skede i byggnadsplaneringen.

athmer erbjuder barriärfria lösningar för varje dörrapplikation för att möjliggöra säker och bekväm användning.

Du kan även läsa mer om athmers klämskydd samt tätningströsklar i vår E-handel.

Källhänvisning: Text Göthes Industribeslag, Bild Athmer


Flip-up handtag för institutioner och offentlig miljö. Tillgänglig också med den antimikrobiella SecuSan® yta.

HOPPEs produkt program inkluderar handikappassande WC-behör med flip-up funktion. Det enkla montaget samt att WC-behör är vändbart höger/vänster, ger dig många fördelar när det gäller användarvänlighet och lagerhållning. 

SecuSan® är en unik ytbehandling som genast och varaktigt förhindrar bakteriell och mikrobiell påväxt. Den är helt underhållsfri och konstruerad för användning under lång tid. Den höga effektiviteten bekräftas genom oberoende laboratorietester och praktiska tester

Alla HOPPE aluminium produkter är nickelfria, testade enligt gällande EU-direktiv och rekommenderades på Byggvarubedömningen. HOPPE, som enda leverantör av dörr- och fönsterhandtag med tillbehör har uppnått högsta möjliga nivå hos Byggvarubedömningen (BVB).

Dessutom är alla HOPPE produkter tillverkade i Europa och omfattas av tio års garanti på mekanisk funktion.

Källhänvisning: Text och bild från HOPPE

Två funktioner i en

En unik dörrlösning med FritsJurgens pivåtgångjärn och Athmers automatiska tätningströsklar. På bilden ser du ytterdörren på Villa Fernström strax utanför Stenungssund levererad av Ekstrands Dörrar & Fönster.


Tätningströsklarna skyddar mot yttre påverkan av väder och vind och pivåtgångjärnets funktionen bidrar till ljus och luftgenomsläpp. FritsJurgens och Athmer i kombination ger en unik dörrlösning. För mer information kontakta gärna Per Yman (per.yman@gothes.se) alternativt order@gothes.se

Källhänvisning: Bild Ekstrands Dörrar & Fönster, Text Göthes Industribeslag


No-Ha – en verklig belgisk förnyare

No-Ha är ett belgiskt företag som startade 2005. Företaget är känt som ett klart innovativt företag. Företagets enda produkt heter Secret Slide – ett handtag som genast nådde framgång på belgiska hemmamarknaden. Ett handtag som inte syns...

Grundaren till företaget No – Ha i Antwerpen heter Stefan Vanderick. Han berättar, att han tidigt utvecklade ett handtag som fungerar utan att vidröras av en ”människohand”.

-  No-Ha står för just no hands, berättar Stefan Vanderick. Ett handtag för dörrar som fungerar utan att en hand vrider om handtaget.  

Företaget kan sålunda erbjuda en produkt utöver det vanliga.  Ett handtag som inte heller omedelbart syns och som kan nyttjas  utan handkraft.  

För slagdörrar

No-ha mini är precis vad du behöver för all användning i slagdörrar.

Läs mer >

För skjutdörrar

No-Ha Skjut för att dörren ska smälta in så mycket som möjligt.

Läs mer >

För möbler

Med No-Ha singel skapar du samma identitet på alla möbler.

Läs mer >

För mer information kontakta gärna Per Yman (per.yman@gothes.se) alternativt order@gothes.se

Källhänvisning: Bild No-Ha, text Göthes Industribeslag


De fem bästa ställena för pivåtdörr

En pivåtdörr erbjuder oändliga designmöjligheter - från dimensioner och användning till material. Men placeringen av din pivåtdörr oavsett hus eller kontor kan variera. FritsJurgens har valt ut fem optimala platser för att installera en pivåtdörr. 

För mer information kontakta gärna Per Yman (per.yman@gothes.se) alternativt order@gothes.se

Källhänvisning: Bild FritsJurgen, text Göthes Industribeslag

ASSA ABLOY RX WEB det enkla passersystem för det lilla och medelstora förtaget.

ASSA ABLOY RX WEB snabbt, enkelt och kostnadseffektivt! Allt sköts från en plats och alla uppdateringar sker i realtid. Grundtanken med ASSA RX WEB är ett enkelt och överskådligt passersystem som ska kunna hanteras av den som vanligtvis arbetar med annat. ASSA RX WEB Passersystemet kräver inte en speciell server eller installerad programvara. Den är redan förinstallerad i centralenheten och du administrerar behörigheterna med hjälp av en vanlig webb-läsare.

👉🏻 🔗 Läs mer om Assa Abloy RX Web

Källhänvisning text och bild Assa Abloy

Mångsidiga, optimerade och kundanpassade verktyg

Coromant EH - möjligheternas verktyg som kan användas till många olika applikationer och material eller ett särskilt verktyg för ett bestämt användningsområde. Coromant EH-kopplingen är baserad på en centrerande skruv som gör det enkelt att montera. Coromant EH Modulärt system för små diametrar applikations- och verktygsvarianter.

Dina verktygsuppsättningsbehov är unika – det är våra lösningar också! Titta på animationen från vårt EH- event med Sandvik Coromant för att få mer information.

Välkommen till gothes.se - En av Nordens bästa e-handelsmarknadsplatser för lås och beslag!

Under 2021 har det gjorts många förbättringar i vår E-handel. Några av fördelarna med gothes.se är:

 • Bilder i 360-grader – Möjlighet att se flertalet produktbilder i 360-grader! Vrid, vänd och zooma som du önskar.
 • Förpackningens innehåll – Eftersom vi har vår egen fotostudio tar vi egna bilder med förpackningens innehåll.
 • Smart sökfunktion – Hitta snabbt och enkelt med vår smarta frisökningsruta. Med små enkla knep får du en mer exakt träff. Sök på artikelnummer, leverantörens artikelnummer, förkortningar eller flera ord för att filtrera bort så mycket som möjligt.
 • Filtrering – Med några enkla val av t. ex ytbehandling, mått eller funktion kan du snabbt och smidigt filtrera dig till rätt produkt.
 • Nyckelfunktioner – I listvyn har vi lyft fram olika produkters nyckelfunktioner för att snabbare hjälpa er att hitta rätt!
 • Fördjupande produktinfo – Behöver ni mer info än vad som syns i listvyn? På artikelkortet hittar du enkelt mer beskrivningar, bilder, produktblad, ritningar, produkter att kombinera med och ingående artiklar för satser.
 • Köplistor – Spara tid med våra smarta köplistor. Listan kan du använda som offert eller spara för att beställa längre fram. Eller varför inte ha en färdig lista med dina standardprodukter där du endast behöver fylla i antalet och skicka iväg.
 • Egna artikelnummer – Använd dina egna artikelnummer vid beställningar!
 • Hitta bland dina ärenden – Smart sökfunktion hjälper dig att enkelt hitta bland dina order, fakturor och sändningar.
 • Leveransbeskedsmodul – Följ status för dina beställningar i realtid!
 • Reklamations och returhantering – Smidig och enkel reklamations och returhantering där du enkelt följer status för dina ärenden direkt på gothes.se

Har du förslag på fler funktioner i vår e-handel hör gärna av dig till Nils Danielsson på nils.danielsson@gothes.se

Åtta snabba med Niclas Groth (IT-, Kvalitet- & Miljöansvarig)

 • Ålder: 55
 • Familj: Fru och två söner
 • Bor: Falun
 • Bakgrund: Ekonomi och IT

Åtta Snabba

 • Fritidsintressen: Golf, Bandy och veteranbil
 • Favoritsport & Lag: Olika sporter och Svenska landslag
 • Äter och dricker helst … med goda vänner!
 • Livsmotto: Passa på att vara positiv, det smittar av sig
 • Favoritpryl: Min järn-tvåa!
 • Tre goda egenskaper: Positiv, hjälpsam, idé-rik
 • Drömresa: En tur med SpaceX

ON ICE 2022 är inställt

Nu befinner vi oss tyvärr återigen i ett läge där pandemin blir allt allvarligare.

Inom Göthes-koncernen sätter vi våra affärspartners och medarbetares hälsa först.

På grund av den ökade smittspridningen har vi därför nu beslutat att ställa in ON & OFF ICE den 16 februari 2022.

Detta med respekt för de nya rekommendationer och restriktioner som FHM och Regeringen gjort gällande from den 12 januari och tills vidare.

Vi satsar i stället på att genomföra ONE & OFF ICE i februari 2023 då pandemin förhoppningsvis är mer hanterbar.

Med förhoppning om att snart kunna träffas under normala omständigheter.


Ta del av Göthes multifunktionskalender 2022!

Vår multifunktionskalender passar perfekt att hänga upp på väggen så väl som att använda som skrivbordsunderlägg för att hålla reda på viktiga dagar och händelser under 2022. Årets upplaga är också uppdaterad med tydligare markerade helgdagar.

Önskar ni ta del av denna så tveka inte att kontakta Josef Strandin med önskat antal kalendrar via mejl: josef.strandin@gothes.se

Observera att vi har ett begränsat antal och "först till kvarn" principen gäller..


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


Följ oss på Social Media

facebooklinkedininstagramyoutubepinterest

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!