Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

MUSIK OCH TEATER

Jakten på de sista resterna av skog lyckosam

Snart är all skogsmark omvandlad till högproducerade skogsodlingar. Monokulturer med låg biologisk mångfald. De stora skogsägarnas lobbyinginstitutioner fortsätter att visa framfötterna. Politikernas kunskapsresistens är nästan total.

För att försäkra mig om att ovanstående påstående är sant har jag kontrollerat med Naturvårdsverket och studerat siffrorna från Statistiska Centralbyrån. Jag har varit i kontakt med de stora skogsägarna och deras informationsinstitutioner (lobbyingorganisationer).

Dessutom har jag följt processen under mer än fyrtio år. Det skrämmer mig.

Naturligt att företagen vill maximera sin produktion

Att skogsägarna vill tjäna pengar är självklart. Det är naivt och tro något annat. De har alltid och kommer fortsätta med att sprida information om hur man maximerar uttaget ur våra skogar. Personligen förstår jag inte hur de kan vara så giriga så att de inte accepterar att man måste skydda tillräckligt mycket skog. Andra länder är mycket bättre än Sverige.

Kunskapsresistenta makthavare

Att politikerna är så kunskapsresistenta är för mig en gåta. Det finns massor av kunskap om biologisk mångfald. Varför lyssnar de inte? Internationella samarbetsorganisationers så som FN, EU och universiteten är eniga, men våra politiker lyssnar inte. De tillsätter utredningar.

Utredningar som styrs av skogsodlingskunniga. De andra, de som är kunniga på skog och biologisk mångfald försvinner under processen. Just nu försvinner de sista resterna av skog som är värd att skydda.

Även känsliga organisationer.

Känsliga organisationer som Kyrkan och statliga skogsägare rättar in sig i ledet och maximerar den ekonomiska avkastningen. Tillexempel så miljömärker Svea Skog virke från kalhyggen och kyrkan har  tillsatt ännu en utredning. Den skyddsvärda skogen krymper fort.

Ett moratorium.

Det enda vettiga är att införa ett moratorium som stoppar all avverkning i skog som inte varit kalhuggen.  Det är så små ytor så det kostar nästan ingenting.

Under moratoriet ska man ta en liten avgift på all skog som huggs och använda dessa pengar till att skydda skog. Det är rättvist.

Källor

För dig som vill ha bra källor till ovanstående påstående så hänvisar jag till Naturvårdsverket, Statistiska Centralbyrån, FN och EU. Länkar finns på min hemsida.

Skogshubb

På skoghubben är det lätt att hitta kunskap om  skog, skogsbruk, biologiskmångfald, källor och mycket mer. Klicka här för att komma till Skogshubben

Ris och Ros

Skogslobbyn kan vara stolta över att de på femtio år lyckats med sin uppgift att maximera uttaget ur skogen. Jag tilldelar dem en informationsmedalj av absolut högsta graden, grattis.

Politikerna bör skämmas över att de låter sig luras. De borde ha skyddat den biologiska mångfalden. De borde lyssnat på kunniga auktoriteter. Jag fann de kunniga auktoriteterna på universitet. Det gjorde även FN och Naturvårdsverket. Så politikerna får ingen medalj, de får en hemläxa.

Hemläxan till politikerna

Gå in på skogshubben och skaffa dig tillräcklig kunskap så att du kan ta rätt beslut. Under tiden måste du instifta ett moratorium som skyddar den skog som inte varit kalhuggen.

Oseriös ekonomiinformation

Lobbyingorganisationer, så som skogsbruksorganisationer och fiskeorganisationer, brukar sprida kunskap om att deras verksamhet är viktig för den svenska ekonomin. Det är lögn. Dessa sektorer sysselsätter inte många människor och vinsten går till ägarna. Så det är sant att det är lönsamt för ägarna, men det är inte viktigt för sverige. Ett exempel är att en enda stor trålare fiskar mer än alla Sveriges 413 fiskebåtar under 12 meter (Havs och Vattenmyndigheten). Likadant är det när man granskar skogsindustrin. Förr var den viktig för Sveriges ekonomi, numer är den inte det.

Inför ett moratorium innan det är för sent.


Det goda samhället är fött

Embryot har blivit ett barn

När jag började med att skapa ”processverket” DET GODA SAMHÄLLET så var det bara ett embryo. Det växte och tog form. Nu känns det som att det är fött och har blivit ett barn. Än så länge behöver barnet stöttning och fostran, men redan nu har det börjat få egna idéer och så småningom vet jag att det måste släppas iväg och leva sitt eget liv.

Just nu är det fött och finns tillgängligt för alla. Barn är ju gulliga och fina och de blir allt mer intressanta för varje dag.

Gå in och följ barnets utveckling. Du kan delta i barnets fostran och utveckling. Du påverkar hur det ska växa.

Enklast  är att du går in på www.braframtid.se och klickar dig runt. Skriv något om du har lust. Måla något. Eller gör en ljudfil. Tillsammans skapar vi en bra framtid.

Du kan också klicka på denna länk så kommer du till en hubb där du får en överblick över processverkets olika delar.

Sprid gärna denna information. Ju fler som deltar dess bättre blir processverket.


Önskelista

  • Koldioxidtullar införs
  • Den skog som inte varit kalhuggen skyddas
  • Det ska bli lönsamt att göra bra saker
  • Man ska förlora pengar på att göra dåliga saker
  • Mer publik till små scener
  • Beslut ska bygga mer på fakta och mindre på förhandlingar
  • Fler utopiska skildringar av framtiden 


SKOG OCH SAXOFON

"Artisten Erik Winqvist vill att folk ska förstå.
Vad kan en artist göra för att bidra? En föreställning, en konsert som förmedlar vad en riktig skog är." "Föreställningen Skog och Saxofon är en sällsam erfarenhet. Musiken berättar om skogens egna signaler, vibrationer, skogens rytm."
 TV4 Nyheterna

”Musiken är ett försvar för gamla skogar som han tycker är underbara.” ”musiken är vacker med skönt saxofonspel till elektronmusikens grund” ”borde upplevas när föreställningen spelas på scen” 
Lennart Götesson Dala Demokraten

Föreställningen är en timme lång läs mer på hemsidan www.skogochsaxofon.se

Massor med fakta om skog hittar du i SKOGSHUBBEN klicka på bilden så kommer du dit.

SKOGSHUBB, enkelt att hitta information. Klicka på bilden.En hubb till Svensk Musik och Teater

Teater, musik, miljöhubb, skogshubb, framtidsvisioner m m

Klicka på bilden


SVENSK MUSIK OCH TEATER
Erik Winqvist

Boka Nu!

info@winkir.se

Telefon:0708 77 66 67

www.musikochteater.se

Skivomslag och affisch: Ella Bäckman
Affisch Daniel Bäcklund
Foto: Edward Beskow, Anna Yu

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!