NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Nachos för nya med Jens Holm

Är du ny i partiet eller nyfiken och vill veta mer? Då är denna träff för dig! Vi går igenom Vänsterpartiets grunder och vad som är aktuellt i politiken just nu. Riksdagsledamot Jens Holm pratar om klimat- och miljöfrågor och berättar mer om partiets politik.

På grund av smittläget och rekommendationerna kommer träffen att hållas digitalt. Du som anmäler dig kommer att få en påminnelse ett par dagar innan med mer information och länk till mötet.

Undrar du något så maila oss på storstockholm@vansterpartiet.se

➤ DATUM: 16 februari
➤ TID: kl 18.30-20.30
➤ PLATS: via Zoom
➤ ANMÄLAN: Här


Följ den digitala kongressen online

Kongressen är hela partiets största möte. Ett valår som detta handlar stora delar av diskussionen om vilka frågor och prioriteringar vi ska driva i valrörelsen. Alla medlemmar kan följa kongressen live via hemsidan och höra alla engagerade kamrater argumentera för sina hjärtefrågor!

Mer om kongressen Här.

➤ DATUM: 4-6 februari


Minnesstund för Jörn Svensson

Inbjudan från Jörn Svenssons fru, Margareta Winberg.

När min man, er partikamrat, Jörn Svensson gick bort den 12 november hade vi varit ett par i nästan 40 år. Det är så många från Vänsterpartiet, som på olika sätt hört av sig efter Jörns död och jag vill tacka för all värme och omtanke.

Familjen planerar en minnesstund i Stockholm. Det blir en tillställning som är Jörns, både när det gäller personer och innehåll. Med detta vill jag säga att den som vill komma är välkommen.

Anmälan till minnesstunden görs till John Hörnquist, john.hornquist@vansterpartiet.se, ange också om du är intresserad av att tala. Man behöver vaccinpass för att delta.

➤ DATUM: 23 januari
➤ TID: 15.30-17.30
➤ PLATS: ABF, restaurang cirkeln, Sveavägen 41


Efterlängtat rapport-släpp!

I över ett år har ett team arbetat intensivt för att ta reda på hur Vänsterpartiet ska bli starkare utanför storstäderna, på bruks- och landsort. Utifrån intervjuer med väljare och lokala vänsterpartister och forskning på området presenterar Ida Gabrielsson nu slutsatserna tillsammans med ambitiösa insatser.

➤ DATUM: 27 januari
➤ TID: 18.00-20.00
➤ PLATS: Digitalt
➤ ANMÄLAN: Här


Valadministratör till Lidingö

Vänsterpartiet Lidingö söker dig som vill vara spindeln i nätet under valarbetet. Tjänsten är på hel- eller deltid. Du är anställd av Lidingö stad för arbete i vår partiförening. 
Vi tänker oss att du

  • är driftig och beredd att ta stort eget ansvar
  • är van att använda sociala media
  • har kunskap om och erfarenhet av kommunalpolitik, politiskt arbete och/eller föreningsarbete

För mer information kontakta Sven Erik Wånell, tfn 070 725 03 65.

Valombudsperson till Huddinge

Vänsterpartiet är fjärde största parti i Huddinge och siktar på att gå ännu mer framåt i valet 2022. Vi har drygt 260 medlemmar och 20 förtroendevalda med olika bakgrunder och erfarenheter som möts i vårt gemensamma engagemang. Vi söker en valombudsperson som kommer ha huvudansvar för att praktiskt organisera valarbetet i Huddinge.

Omfattning 60-100%
Tidsperiod: 1 mars - 31 oktober

Läs annonsen Här, skrolla neråt.

Arvoderade ringare sökes!

I satsningen Organisera Storstockholm 2022 ska Vänsterpartiet  kontakta våra 9000+ medlemmar för att samtala kring engagemang och valrörelsen. Därför kommer vi under några veckor i februari sätta upp en telefoncentral på Kafé Marx.

Vill du göra en större insats och kan tänka dig att ringa mellan 15-20 timmar i veckan under två-tre veckor? Då kan du ansöka om möjligheten att bli en av våra arvoderade ringare som utgör grundbemanningen på ringcentralen.

Schemat kommer att vara flexibelt och något som vi gemensamt kommer överens om. Timmarna förläggs mellan 13.00-20.00 under veckans sju dagar.

Sök genom att skicka ett personligt brev samt CV till ansokan.storstockholm@vansterpartiet.se

Frågor om ringcentralen och uppdraget hänvisas till projektledare Daniel.
daniel.sestrajcic@vansterpartiet.se, 0768-51 91 10.


Studiecirkel i texter av Karl Marx

I denna studiecirkel väljer ni tillsammans texter att läsa, så som; Ekonomisk-filosofiska manuskripten, Teser om Feuerbach, Filosofins elände och Till kritiken av den hegelska rättsfilosofin. Att läsa Marx texter från olika tidsperioder ger en bred förståelse för hans idé- och tankeutveckling. Alla texter finns på marxists.org

Studieledare är Eva-Lena Lundberg, och ni anmäler er direkt till henne via evalenalundberg@vansterpartiet.se, eller sms 073-569 97 16 (med namn och mejladress)

➤ DATUM: Torsdagar (12 träffar) med start 17 februari
➤ TID: 18.00-20.00
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84
➤ ARRANGÖR: CMS (Centrum för marxistiska samhällsstudier)


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!