NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Läs och skriv motioner på den regionala valplattformen!

Den regionala valplattformens syfte är att både sammanfatta och konkretisera vår politik på regional nivå. Det ska vara tydligt vad en röst på Vänsterpartiet i Region Stockholm faktiskt innebär. Den vänder sig både till medlemmar och till väljare. Därför har vi jobbat på att ha ett lättillgängligt och inkluderande språk. Nu vill vi att du läser den och lägger ändringsförslag som kan göra den ännu vassare! Sista dagen för att lämna in motioner är 14 januari.

Läs förslaget till regional valplattform Här.
Skriva och lämna förslag (motioner) Här.

Går det inte att ladda ner dokumenten via länkarna i nyhetsbrevet? Kolla på hemsidan så hittar du samma information där. https://storstockholm.vansterpartiet.se/valet-2022/


Rivstart för Organisera Storstockholm 2022!

I dagsläget är minst 25 partiföreningar och utskott och uppåt 80 organisatörer anmälda till projektet. Vi har rullat igång med de första träffarna i modulen "medlemsinventeringens ABC". Det har varit jätteroligt att träffa er och sätt igång! Efter årskiftet så kommer dessa träffar att fortsätta och fler moduler ska till.

Har er förening eller utskott inte hunnit med? Ingen fara, ni kan anmäla er nu. Se de tre stegen i rutan nedanför för att komma igång, så ses vi på en träff i januari!

 

Så här gör ni för att komma med!

➤  Välj en ansvarig organisatör och gärna en grupp på 2-5 personer som ansvarar för arbetet i er förening eller utskott. Har ni arvoderad personal som ombudsman eller politiska sekreterare så bör dessa ingå i gruppen för bästa resultat. Gör detta så fort som möjligt!

Anmäl er förening till projektet Organisera Storstockholm 2022 med Zetkin helst innan årskiftet. Detta gör ni genom att fylla i detta förmulär: Organisera Storstockholm 2022.

Anmäl er som individer till de tre första modulerna i projektet. Den första modulen är "Medlemsinventeringens ABC" (modul 3) som pågår under december 2021 och januari 2022. Klicka HÄR för att välja tillfälle och anmäla er. Om möjligt är det positivt om er grupp anmäler sig till samma tillfällen, men inte avgörande.

Arvoderade ringare sökes till Lyft Luren!

I satsningen Organisera Storstockholm 2022 ska vi tillsammans kontakta distriktets 9000+ medlemmar. Arbetet genomförs av föreningarna i samarbete med distriktet.  

Vi kommer alltså att ringa många tusen av våra medlemmar från en telefoncentral på Kafé Marx under några veckor i februari (preliminära veckor är v. 6-8). Telefoncentralen bemannas av föreningar och volontärer men också av en grupp arvoderade aktivister som kan tänka sig att lägga cirka 15-20 timmar i veckan. 

Vi uppmanar er i styrelserna att hitta de medlemmar i er förening som ni tror kan klara av detta uppdrag och uppmana dem att söka. Ansök genom att skicka ett personligt brev med enklare CV till ansokan.storstockholm@vansterpartiet.se. Sista dag att söka är den 17 januari. 

Har ni frågor om Zetkin-projektet så kan ni kontakta ansvarig projektledare.
Daniel Sestrajcic
0768-51 91 10
daniel.sestrajcic@vansterpartiet.se


Snart börjar vårens fackliga-politiska vänsterskola

Snart drar en ny kurs i facklig-politisk vänsterskola igång. Innehållet i kursen är en bredd av frågor som ger deltagarna insikter i en rad fackliga frågor. Så som det fackliga engagemangets historia, kunskaper i ett antal högaktuella politiska frågor och metoder för facklig organisering, medlemsrekrytering och opinionsbildning.  

Skolan riktar sig både till erfarna och nyare medlemmar och det krävs inga förkunskaper. Vi tar in max 15 personer, så först till kvarn!

➤ DATUM: 
Träff 1: Onsdag 19 januari  
Träff 2: Onsdag 23 februari  
Träff 3: Onsdag 16 mars  
Träff 4: Onsdag 6 april  
Träff 5: Onsdag 11 maj  
Träff 6: Onsdag 1 juni
➤ TID: Kl 18:30-20:30 
➤ PLATS: Porten, Kungsgatan 84  

 

➤ ANMÄLAN: Här

Frågor om kursen? 
Erika Göthberg Willmann

erika.gothberg.willmann@gmail.com
Arrangörer: Vänsterpartiet Storstockholm, Handelsanställdas fackförbund Stockholm


Vad behöver ni i partiföreningen för att göra en bra valrörelse?

Nu är alla partiföreningar i full gång med att förbereda inför ett intensivt 2022 - kongress, valkonferenser, årsmöten och inte minst valrörelsen! Vi skulle vilja veta hur det går för er, vad ni behöver hjälp med, vad ni behöver samordna med oss och om ni har frågor och funderingar.

Vi som parti och distrikt har vuxit storartat under senaste åren. Många som är förtroendevalda lokalt gör därför kanske sin första valrörelse. Då vill vi på distriktet finnas här och kunna stötta på bästa sätt.

Enkäten hittar ni Här.


Alla frågor kring valet ska skickas till distriktets valsamordnare och organisationsutvecklare:
Erika Murga
erika.murga@vansterpartiet.se 


Hälsning från internfeministiska utskottet

Kom ihåg att utse en internfeministiskt ansvarig under era årsmöten, eller senast på ert konstituerande styrelsemöte efter årsmötet. Meddela oss snarast därefter vem ni valt genom att besvara denna enkät: Internfeministiskt ansvariga 2022

Den person ni utser ska vara någon ur styrelsen, men observera att det internfeministiska arbetet är hela styrelsens ansvar. Ett tips är därför att göra en plan för det internfeministiska arbetet och föra in det i era verksamhetsplaner.

Bifogat ser ni en färsk handledning för internfeministiska ansvariga. Den riktar sig till ansvariga på distriktsnivå men även ni på partiföreningsnivå kan hämta inspiration och konkreta tips för ert arbete.

 

God jul och gott nytt år önskar Internfeministiska utskottet!


Helgledigt på distriktsexpeditionen

Notera att det kommer vara helgledigt på distriktsexpeditionen från och med onsdagen den 22 december. Vi är tillbaka måndagen den 10 januari. Vi ser fram emot ett kul och intensivt valår med er!


Flytt av e-post adresser

Partiföreningarnas e-post har flyttat in i Office365 från och med den 14 december. Ni ska ha fått information om detta tidigare, både i utskick från partikansliet och i veckobrevet. Det är vi på distriktsexpeditionen som har era nya, tillfälliga lösenord. Finns det någon partiförening nu som inte har fått sitt tillfälliga lösenord? Kontakta Olle på distriktsexpeditionen genom storstockholm@vansterpartiet.se


Digital kommunikatör till Sundbyberg

Är du en driven, kreativ och självgående person med framåtanda? Vill du vara med i en av Sveriges mest växande politiska folkrörelse som strävar efter ett mer solidariskt Sverige? Om du också brinner för kommunikation och vill stärka vår partiförening i kommande valrörelse, då kan det vara just dig vi söker!

Omfattning: 100%
Tidsperiod: 1 mars - 30 september

Läs hela annonsen Här.

Valombudsperson till Huddinge

Vänsterpartiet är fjärde största parti i Huddinge och siktar på att gå ännu mer framåt i valet 2022. Vi har drygt 260 medlemmar och 20 förtroendevalda med olika bakgrunder och erfarenheter som möts i vårt gemensamma engagemang. Vi söker en valombudsperson som kommer ha huvudansvar för att praktiskt organisera valarbetet i Huddinge.

Omfattning 60-100%
Tidsperiod: 1 mars - 31 oktober

Läs annonsen Här, skrolla neråt.


Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material. (Se även första inlägget om pensionerna och det politiska läget).

Kontakt: tryckeriet@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!