Nyhetsbrev från Krinova Incubator & Science Park  |  December 2021

VD har ordet   ·  Christian Nyhlén

Tack för ett händelserikt år!

2021 blev ett år där vi fick förhålla oss till det nya normala. En gradvis återgång till fysiska möten och evenemang, men samtidigt ovisshet och bakslag kopplat till pandemin. Vissa fenomen har kommit för att stanna och samsas med den gamla världen pre-covid. Nya affärsmöjligheter vinner mark samtidigt som hela branscher går kräftgång. Ändå är det bestående intrycket att samhället varit robust och att anpassningsförmågan och uppfinningsrikedomen i företagen varit oerhört stor.

Krinovas verksamhet har varit en spegel av allt detta. 

 
Läs mer
 
 

Senaste nytt 

Innovativa finansieringslösningar på landsbygden

Projektet Innovativa finansieringslösningar uppmärksammades när Leader Skånes Ess delade ut priset Kronhjorten.  Innovativa finansieringslösningar med Östra Göinge kommun som projektägare, fick pris i kategorin Att mäta sina krafter – konkurrenskraft och utmanare.

Motiveringen lyder: Draknästet i Göinge! Finansiering är ofta ett svårlösligt problem som är helt avgörande för att ett projekt eller ett företag ska lyckas. Att finna ett sätt att samverka kring detta i en kommun eller region är helt enkelt briljant. Det kommer att växla upp möjligheterna för innovation, nytänkande och mod att starta projekt och nya företag, som kan leda till lönsamhet och arbetstillfällen för många. Nätverket är viktigt och här har vi en sammanslutning som bygger på att stötta idébärare med mentorskap.

Vi är övertygande om att detta leder till ringar på vattnet och skapar ännu fler företag som ger ännu fler arbetstillfällen! Win Win för alla och Göingeandan när den är som bäst!

Se Fredrik Persson, Näringslivschef Östra Göinge och Truls Bretz, Ansvarig Krinova Innovationsarena berätta om projektet (1 min).

 
Se film
 

Leapfrogs ger dig möjligheten att få finansiellt stöd för att prova din affärsidé!

Har du en idé som du gått och tänkt på? Hade du velat jobba heltid med den för att se om den faktiskt kan lyfta? Eller har du kanske redan jobbat på en idé men behöver ännu mer tid och pengar för att utveckla den? Leapfrogs hjälper dig!

Leapfrogs ger dig 33 000 kr för heltidsarbete på din idé under juni-augusti. Utöver det finansiella stödet så erbjuds även affärsutveckling, workshops i bl.a. säljpitchning och ett värdefullt nätverk.

Vad väntar du på? Ta chansen att förverkliga din idé idag!

 
Läs mer
 

Framgångar 2020 inom klimat- och energiområdet

Klimatallians Skåne Nordost är ett nätverk med fokus på klimat och hållbar utveckling som skapar möten mellan klimat- och affärsnytta. I nätverket samlas företag som arbetar aktivt med klimatfrågan samt hållbar utveckling i stort och ser värdet med att dela kunskap. Mixen av företag och ett nära samarbete med kommuner, högskola samt Krinova gör nätverket till en spännande grogrund för innovationer och nya samarbeten.

Medlemmarna i Klimatalliansen har fått lämna in korta berättelser kring genomförda åtgärder samt resultat (2020) och eventuella framtidsplaner (2021 och framåt), relaterade till klimatfrågan. Dessa berättelser presenteras i rapporten som du kan läsa nedan.

 
Läs rapporten
 

Event

Hitta finansiering och få andra att satsa på din idé

Du har världens bästa idé, driv och passion, men hur får du andra att satsa på just dig och din idé?

Krinova bjuder in dig till en givande dag fullmatad med kunskap och inspiration för ansökningar av finansiella medel. På den här förmiddagen får du träffa myndigheter, finansiärer och representanter från stiftelser. Du får verktyg för att vässa din ansökan och lyssna på tips från företag som har fått finansiellt stöd för sin idé.

27 januari / Kl. 09-13.00 / Kostnadsfritt

 
Läs mer & anmäl dig
 

Pengar att söka

Sten K Johnsons Stiftelse

Sten K Johnsons Stiftelse riktar sig till individer, organisationer och företag (med skånsk anknytning) som har visioner och handlingskraft för att utveckla projekt inom utbildning, bildning, medicin, teknik, entreprenörskap, litteratur och musik. I Sten K Johnsons anda ska stiftelsen stödja gränsöverskridande initiativ och nytänkande individer som vågar ge sig in i oprövade landskap för att utveckla nya vägar framåt. Läs mer & ansök »

Fokus på hållbarhet?

Nu har Region Skånes nya affärsutvecklingscheck med fokus på hållbarhet lanserats. Hållbarhetscheckar kan användas för insatser som möjliggör företagets omställning till en grön och koldioxidsnål ekonomi genom digital utveckling, nya affärsmöjligheter, utvecklade affärsmodeller och innovationer.

Syftet med insatserna är att ge stöd till livskraftiga företag med ett behov av att möta nya förutsättningar, som har kapacitet och vilja att utvecklas. Stödet riktar sig till alla branscher.
Läs mer & ansök »

Stöd till internationalisering

Region Skånes internationaliseringscheckar gör skånska företag mer konkurrenskraftiga.

Syftet med internationaliseringschecken är att öka företagens konkurrenskraft, och i förlängningen göra det möjligt för företagen att nyanställa. Läs mer & ansök »

 
FacebookLinkedInInstagramYouTubeHome Page

Du får detta nyhetsbrev eftersom du valt att bli prenumerant. Vi värnar om din personliga integritet och att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Läs mer om vår integritetspolicy