Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 1 2022


Hej på er

God fortsättning på det nya året! 

Nu är 2022 här och jag hoppas att ni alla haft en fin jul och nyårshelg. 

Vi inleder året med att berätta om att vi inför en ny rutin för licensövergångar, det är bara rutinen som är förändrad inga övergångsregler. Vi upplever att många av er lägger tid och energi på övergångar som vid många tillfällen inte behövs. Därför inför vi nu en ny rutin där vi kommer kontakta er efter att övergång är begärd i Pensum där vi informerar om hur fortsatt hantering ska ske. 

UK söker också fler utbildare för att kunna bemöta det höga tryck och efterfrågan på utbildningar vi har idag. Är du den vi söker? 

Jag har tidigare skrivit om Barnens Spelregler och i veckans Cheerinfo kommer en påminnelse igen. Vi har ju under de senaste veckorna skrivit en del om dessa på vår Instagram. Kanske kan ni göra ett arbete i er förening i lärgrupper kring just Barnens spelregler? Kontakta era RF-SISU konsulenter för mer information eller oss på förbundet. 

Vi hoppas ju och tror på att tävlingarna ska komma igång som innan och nu är datum för EM klart, det kommer hållas den 1-3 juli i Aten, Grekland i år. 

Jag tipsar om en hel del olika föreläsningar idag, bla en med Helena Duplatis som erbjuds digitalt och är öppen för alla. 

I onsdags träffade vi ett gäng föreningar för en nätverksträff kring Föreningsorganisation, fantastisk härligt med kunskapsutbyte mellan föreningar, stora som små. Påminner om nästa nätverksträff som är den 3 februari.

Två tävlingar till som är sanktionerade finns med i dagens Cheerinfo. 

Nya regler för LOK-stöd, förändring av regler som innebär att man får mer bidrag om man engagerar fler barn och ungdomar. 

Skicka gärna in saker ni vill ha med i Cheerinfo genom att mejla scf@cheerleading.se

Önskar er alla en fantastisk fin helg.

High Five

Kia


Licensövergångar ny rutin

Rutinen gäller från och med 1 januari 2022 

Inför 2022 kommer vi göra förändringar kring administrationen av övergångar och hantering av dessa. 

Syftet är att minska administrationen för föreningarna då vi idag upplever att många lägger tid på övergångsavtal som i flera fall inte är nödvändiga. 

Ny rutin för övergångar är följande: 

  1. Vid önskan om licensövergång av aktiv från annan förening begärs övergången först i Pensum.
  2. När övergången registrerats återkommer ansvarig från förbundet med återkoppla kring fortsatt hantering kring övergången.
  3. Behövs övergångsavtal skrivas och skickas in på den aktive kommer detta meddelas mottagande förening.
  4. Behövs inget avtal skrivas kommer övergången godkännas och mottagande förening meddelas när via mejl att övergången är klar.

Om ni som mottagande förening är säker på att övergångsavtal kommer behöva skickas in kan detta självklart förberedas innan kontakt från förbundet.


Utbildare sökes!

Utbildningskommittén (UK) är SCFs beslutande och verkställande organ när det kommer till utbildningar och frågor som rör de utbildningarna som förbundet tillhandahåller. Nu söker vi fler utbildare för att hålla flera av våra olika utbildningar på olika ställen runt om i landet.

SCF söker i dagsläget utbildare till följande utbildningar i hela landet: 

  • Ledarutbildning & tränarutbildning
  • Tävlingstränarutbildning
  • Tävlingstränarutbildning utveckling
  • Voltutbildning

Som utbildare ska du planera upp en utbildningsdag samt hålla utbildning utifrån det tilldelade materialet som du fått. Arbetet är förlagt mellan september – november och antalet utbildningar just du håller baseras på efterfrågan och behov. Rollen som utbildare är arvoderad och du får ersättning för resor och boende.


Barnens spelregler

Vi har under de senaste veckorna på vår Instagram publicerat samtliga av Barnens spelregler som är framtagna av RF och Bris med förhoppningen att dessa ska nå ännu flera aktiva inom vår idrott. Barnens spelregler är en insats som ni tillsammans i föreningen kan jobba vidare med tillsammans med era aktiva. (kanske någonting om att öka delaktigheten bland barn och ungdomar, få med dom i detta) Stöd i att arbeta vidare med detta i föreningen finns att få från ert RF-SISU distrikt och RF-SISU har även tagit fram färdiga lärgruppsplaner för diskussioner i föreningen.



Föreläsning med Helena Duplantis - Från lek i trädgården till världsrekord

RF-SISU Dalarna bjuder tillsammans med Avesta Kommun in till en kostnadsfri föreläsning där coachen och mamman Helena Duplantis låter dig följa Armand Duplantis resa till världsrekord genom: 

- En lekfull och allsidig barndom

- Att träna, tävla och gå i skolan i USA

- Utveckling från junior till senior 

Helena Duplantis, tidigare Hedlund, är uppvuxen i Avesta. Helena var en lovande friidrottare och fick därför som 20-åring ett stipendium för att gå på idrottscollege i USA. Där träffade hon så småningom stavhopparen Greg Duplantis. Helenas pappa, Lars-Åke Hedlund, var med och startade friidrottsklubben IK Stål på 50-talet.

Föreläsningen kommer att genomföras enligt Folkhälsomyndighetens råd och anvisningar för fysiska träffar.

Målgrupp: Föreläsningen är öppen för alla.

Bli utbildare i din förening och bidra till respekt och schysst kultur.

In or outside the box är ett samtalsmaterial på 3 gånger 45 minuter med syfte att bidra till respekt och schysst kultur. Det riktar sig till träningsgrupper mellan 11-19 år som eftersträvar sunda värderingar. Inom vissa idrotter vittnar man om en machokultur som bidrar till en miljö med språkbruk och beteenden som inte rimmar med idrottens värdegrund. Under gruppträffarna får ungdomarna, under handledning av dig som utbildare, diskutera jämställdhetsfrågor. Diskussionerna har till syfte att förebygga alla delar av våldspyramiden. På så sätt eftersträvar vi en schysst kultur med jämställda värderingar och respekt.

Kostandsfri för föreningar i Göteborgs kommun, övriga 300 kr max 500 kr /förening 

Arrangör: RF-SISU Västa Götaland


Idrottsskadeutbildningar 

Idrottsskadeutbildningar - RFSISU Västra Götaland

Tre olika idrottsskadeutbildningar erbjuds digitalt under vårterminen: Akut omhändertagande av idrottsskada, Tejpning och Skadeförebyggande träning.

Utbildningarna leds av fysioterapeuter. 

Utbildningsdatum

Samtliga utbildningar genomförs

digitalt via länk.

20/1 klockan 18.00-21.00

Akut omhändertagande av idrottsskada

17/3 klockan 18.00-21.00

Tejpning

17/5 klockan 18.00-21.00

Skadeförebyggande träning

Kostnad 300 kr max 500 per förening 

Arrangör: RF-SISU Västa Götaland

Här finner ni mer information

Digital Kansliutbildning

Hur kan vi få administrationen på ett kansli att fungera på ett smidigare och effektivare sätt? RF-SISU Västra Götaland bjuder in dig som är kanslist i en idrottsförening till en utbildning där vi tittar på hur vi kan effektivisera arbetet på ett kansli. Utbildningen riktar sig till alla idrottsföreningar oavsett idrott. 

- Få en större förståelse för styrelsens roll och ansvar.

- Få en inblick i hur olika metoder kan användas som verktyg för att utveckla både rollen som kanslist och föreningen.

T ex Årshjul - som också ger underlag till verksamhetsberättelsen, SWOT, analys, etc

- Att få kunskap, inspiration och motivation för att kunna utveckla rollen som kanslist. 

Arbetsbeskrivning. Vad gör jag idag och vad är det egentligen jag ska göra? 

Kostnadsfri för föreningar i Göteborg. För övriga gäller 400 kr/deltagare. Max 700 kr/förening 

Arrangör: RF-SISU Västa Götaland

Här finner ni mer information


Jamfest Cheer and Dance Nordic har flyttats och nytt datum blir den 7 maj 2022. Det blir en endagstävling som kommer hållas på Rosvalla i Nyköping.


Big Blue Spring Cup, tyckartävling kommer hållas den 21 maj 2022 i Torvalla sporthall, Haninge.


LOK-stödet förändras 1 januari 2022

Riksidrottsstyrelsen har beslutat om förändringar i LOK-stödet från den 1 januari 2022. Förhoppningen är att förändringarna ska leda till att fler barn och unga engageras och stannar kvar inom idrottsrörelsen och att stödet därmed på ett bättre sätt bidrar till att nå målen i Strategi 2025.

Vid Riksidrottsmötet 2019 fattade stämman beslut om ett nytt ekonomiskt stödsystem. Det fanns också önskemål om att se över vissa delar av det nya systemet för att på ett bättre sätt möta utmaningar i det pågående förändringsarbetet. RF gavs därför i uppdrag att se över antalet aktiviteter per vecka som en enskild individ kan vara berättigad stöd för. Ett förslag presenterades för och godkändes av Riksidrottsstyrelsen i juni 2021.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!