Almedalsveckans nyhetsbrev 14, 2021.
Har du problem att läsa det? Öppna nyhetsbrevet i webbläsaren.

21 december 2021

Ett annorlunda år snart till ända!

Vi går in i slutspurten för 2021 och kan blicka tillbaka på ett år som inneburit stora förändringar för Almedalsveckan. 

Digital Almedalsvecka - demokratiska samtal flyttade in i den digitala världen och kunskapsseminarierna gjordes tillgängliga för alla via Almedalsveckan Play. 

Beslut om kortare vecka - från 2022 är Almedalsveckan en femdagarsvecka med delade dagar för våra huvudtalare, partierna.

Ökat fokus på demokrati och politik - deltagare kan i sommar möta och samtala med politiska representanter från de åtta huvudarrangörerna på Partitorget i Almedalen. 

Stärks som demokratisk mötesplats - Region Gotland har i sin roll som värd tagit beslut om ett ramverk för deltagande under Almedalsveckan. Mer information finns i nyhetsbrevet.

Vi önskar alla varmt välkomna till Almedalsveckan 2022 - invigningen äger rum söndagen den 3 juli.

Vi vill också passa på att säga...

Almedalsveckan stärks som demokratisk mötesplats

Region Gotland i sin roll som värd har tagit beslut om att inrätta ett ramverk för vad som förväntas av alla som deltar under veckan. Ett ramverk som syftar till att stärka Almedalsveckan som demokratisk mötesplats.

Ramverket tillsammans med kriterier för att medverka i det officiella programmet, som aktör i parken i Almedalen, samt för att ha aktiviteter på offentlig plats tydliggör att under Almedalsveckan handlar samtalen om samhällsfrågor.

I ramverket, så väl som i kriterierna finns ett par återkommande punkter. Punkter som, förutom vikten av att ha fokus på samhällsfrågor, handlar om att hålla fritt från försäljning av vara/tjänst eller marknadsföring av verksamhet samt att främja demokratiska värden såsom grundläggande frihet, rättigheter och skyldigheter.

Se vilka halvdagar partierna har genom att klicka på bilden.

Partiernas halvdagar 2022

Partiernas halvdagar är fördelade. Det blir delade dagar med ett partiledartal klockan 13.00 och ett klockan 19.00. 

Almedalsveckan invigns klockan 10.00 söndagen den 3 juli. Avslutningen är den 7 juli med Mångfaldsparaden. Klockan 19.00 samma dag bjuder Gotlandsmusiken på en stjärnspäckad gratiskonsert från Almedalens scen.

Viktiga datum 2022

1 januari 2022 
Arrangörer som bidrar med digitala evenemang på Almedalsveckan Play kontaktar Almedalsveckans kontor om något ska ändras eller om länken ska tas bort.

1 februari 2022
Nu går det att skicka in ansökan om att medverka i det officiella programmet.

12 april 2022
Sista dagen för att skicka in ansökan om medverkan i det officiella programmet utan kostnad.

30 april 2022
Sista dagen att ta del av 2021 års digitala Almedalsveckan på Almedalsveckan Play. 

3-7 juli 2022
Almedalsveckan 2022 genomförs på plats i Visby!

Boka din medverkan tidigt

Är du intresserad av att delta på Almedalsveckan 2022 kan det vara dags att börja planera redan i början av det nya året.

Plats för evenemang
Det finns fortfarande gott om plats för medverkan på offentlig plats och lokalerna är ännu inte fullbokade. Men det kan gå snabbt när våren är på väg.

Boka resa 
Att delta fysiskt på Almedalsveckan kräver också viss logistik. Det går att redan nu boka biljetter på någon av färjeturer till och från Gotland under Almedalsveckan. Är du en nattuggla finns det biljetter för 95 kronor enkel resa. Det kostar några hundralappar till om du vill åka med en dagtur.

Planera ditt deltagande
Tänk igenom vad du vill få ut av Almedalsveckan 2022. Vill du påverka genom att arrangera evenemang eller vill du medverka som deltagare i andra arrangörers evenemang? Du kan börja med att gå igenom vår checklista för arrangörer. Saknar du något som kan vara bra att ha med så hör av dig!

Vi ser fram mot att se dig ta del av de demokratiska samtalen i sommar!

Ungerska DiákFeszt ny i demokratinätverket

Det internationella nätverket Democracy Festival Association, där Almedalsveckan är en av grundarna, utökade antalet anslutna festivaler/länder i samband med att den ungerska festivalen DiákFeszt valdes in som medlem.

Syftet med nätverket är att stödja varandras arbete med demokratifestivaler samt bidra till att fler länder skapar egna demokratiska festivaler för att stärka demokratin i sitt land.

Klicka på bilden för att komma till hemsidan för Democracy Festival Association
Klicka på bilden för att läsa mer om arbetet i Democracy Festival Association

Jul och nyår i supporten

Under perioden 20 december till 9 januari är vår support för frågor om Almedalsveckan stängd, både vad gäller telefon och e-post. 

Är det en akut fråga hänvisar vi till Region Gotlands regionupplysning 0498 26 90 00 som kan guida vidare.

Skräddarsy din egen kompetensdag!

Är du chef och vill göra något med din personalgrupp? Eller vill lägga lite tid på att höja din egen kompetens?

Ett tips är då att skräddarsy ditt program av seminarier som redan finns på Almedalsveckan Play. Använd sedan detta som kompetenshöjande åtgärder, eller kanske för att få till en intressant diskussion bland dina medarbetare.

Almedalsveckan - den demokratiska mötesplatsen för alla
- en magisk plats, för dialog, utbyte och oväntade möten, som bidrar till att utveckla vårt samhälle.

Genom öppenhet, tillgänglighet och ömsesidig respekt skapas den unika Almedalsandan.

Följ Almedalsveckan på sociala medier!

facebookinstagramtwitterhomepagelinkedin

Region Gotland, Almedalsveckan
621 81 Visby, telefon 0498-26 93 10

Du når oss på telefon klockan 09-12 och klockan 13-15 vardagar.  
Det går också bra att kontakta oss via e-post: almedalsveckan@gotland.se

www.almedalsveckan.info

www.almedalsveckanplay.info

Region Gotlands logotype

Nyhetsbrevet går till arrangörer och kontaktpersoner som medverkat i det officiella programmet under de två senaste Almedalsveckorna (2019 och 2021), journalister samt de som fick tillstånd om markupplåtelse under Almedalsveckan 2019. Det går också till deltagare på Almedagen 2020 och 2021, på uppstartsmötet inför Almedalsveckan 2022 samt de som själva har registrerat sig via hemsidan.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!