Nyhetsbrev från Film i Väst. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Gustaf Skarsgård spelar Karl Oskar och Lisa Carlehed Kristina i Erik Poppes filmatisering av Vilhelm Mobergs klassiska romansvit. Biopremiär 25 december.

God jul och ett gott nytt filmår!

Vi önskar er alla en synnerligen god jul och ett gott nytt filmår med hopp om ledighet, gemenskap och upplevelser. Vi hoppas också att du har möjlighet att bjuda på några av de samproduktioner som redan går på bio eller har premiär de närmaste dagarna. Listan är lång, och du ser den nedan.

Saida Ahmed  #  Rebecka Beckman  #  Sigrid Bersmann  #  Ulrika Breedh  #  Tomas Eskilsson  #  Kristina Börjeson  #  Mikael Fellenius 
#  Cattrine Fransson  #  Ulrika Grönérus  #  Gus Kaage  #  Katarina Krave  #  Caroline Ljungberg  #  Jenny Luukkonen  #  Susanne Lundberg Ottosson  #  Anthony Muir  #  Nina Sekund  #  Frida Strandberg  #  Theo Wanderydz


Mikael Fellenius och Anna Serner i ett samtal om svensk films utveckling under de tio år Anna Serner var vd för Svenska Filminstituet.

Film i Väst Talks: Möt Anna Serner

Efter tio år slutade Anna Serner som vd för Svensk Filminstitutet. Ett av Kultursveriges mest attraktiva men samtidigt mest utsatta jobb. Vilka erfarenheter har hon dragit av svensk films utveckling? Har filmen blivit mer jämställd? Har Filminstitutet lyckats vända det minskande biogåendet på svensk film? Har biofilmen en framtid efter pandemin? Men också: hur ser Anna Serner på ledarskap för en stor organisation och sin egen roll? Möt henne i ett samtal med Mikael Fellenius, vd på Film i Väst.

HÄR KAN DU SE SAMTALET


Aktuellt på bio och tv i jul

Klick på affischerna för att komma till en trailer.


Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-draman, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på filmfestivaler som Berlin, Cannes, Venedig och Toronto har Film i Västs samproduktioner varit framträdande.  Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Skandinaviens ledande filmregion.

facebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev som samarbetspartner eller vän till i Film i Väst.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!