Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

God jul och ett gott nytt år!

Mot ljusare tider

Vi tror och hoppas att pandemin snart är ett minne blott!
Även om det fortfarande finns smittspridning och nya restriktioner gäller från imorgon så tror vi på en orienteringssäsong, både i vinter och till våren. Inomhus får vi leva med restriktioner ännu ett tag, men vi hoppas att myndigheter och regering har lyssnat på oss och undantar utomhusidrott från ytterligare restriktioner.

Vi har uppdaterat våra riktlinjer - läs mer HÄR.

Trots ännu ett år med en pandemi så har vi mycket att summera till vår verksamhetsberättelse! Både ni i föreningarna och vi på förbundskansliet har utvecklat vår kreativitet och hittat många nya former för både träning och social samvaro.

När vi ser tillbaka på 2021 så har vi nått framgångar på så många omdåden! Medaljskörden för våra landslag är fantastisk, vi blir flera medlemmar, Hittaut slår rekord igen och det tror vi att Naturpasset också gör - här behöver vi er hjälp med att rapportera in de Naturpass som er förening har sålt! Länk HÄR.

Vi går mot ljusare tider och jag vill passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Susanne Maarup, förbundschef


Nya rekommenderade segrartider

Nu är de nya rekommendationerna för segrartider klara och anvisningarna för de tre grenarna är uppdaterade. Rekommendationerna gäller från och med 1 januari 2022 (OL och MtbO) respektive 1 oktober 2022 (SkidO).

Läs mer HÄR.


Junior- och seniortränarutbildning

Den efterlängtade junior- och seniortränarutbildningen (modul A) genomfördes för första gången i sin nya form den sista helgen i november.

Ett antal tränare fick fördjupa sig i ledarskap och rustade sig med praktiskt tillämparbara verktyg för att stötta sina aktiva. Teori blandades med fysisk aktivitet. 

Nyfikenhet och stort engagemang sammanfattar helgen!

Läs mer om våra utbildningar HÄR 

- och om den nya utbildningsplattformen HÄR.


Vårens tränarutbildningar

Ta chansen att utbilda dig i vår, först ut är BTU och UTU i Göteborg. På vår hemsida finns alla inplanerade utbildningar presenterade. Läs mer HÄR.


Projektstöd till föreningar 2022

Projektstöd IF är en möjlighet för idrottsföreningar att söka och få ekonomiskt stöd för att utveckla verksamheten i linje med idrottens gemensamma mål, Strategi 2025. 

Det finns tre olika områden där föreningar kan söka stöd:

  • Inkludering av underrepresenterade grupper
  • Trygga och hållbara utvecklingsmiljöer
  • Utbildning och utveckling av ledare och tränare för barn och ungdomar 7-25 år ledarutveckling

Läs mer HÄR.

Det kommer också att finnas möjlighet för föreningar att söka återstartsstöd och mer information om detta kommer under januari!


Inkluderingssatsningen 2022

Årets inkluderingsprojekt har verkligen bekräftat vilka fina förutsättningar som finns för att sprida orienteringen till nya målgrupper och områden. Varje prova-på-tillfälle lockade i snitt mellan 30–35 glada, engagerade och intresserade deltagare som tog sig an de orienteringsaktiviteter som anordnades. Det här intresset och de lärdomar som vi samlat på oss vill vi självklart ta vara på – det är dags för fas två av projektet.   

Vi söker nu 5–10 föreningar som vill vara med och skapa inkluderande aktiviteter för att nå fler – är du och din förening en av dem?

Läs mer HÄR.


Vi söker en projektledare!

Vill du - eller känner du någon som vill - leda vårt framgångsrika inkluderingsprojekt?

Vår nuvarande projektledare har fått en annan roll inom förbundet och nu söker vi en ny engagerad projektledare som under 2022 kan ta tillvara på de lärdomar och insikter vi har fått under projektets första år och vidareutveckla konceptet.

Läs mer om tjänsten HÄR.


Nya hemsidor

Från och med 1 januari 2023 kommer Riksidrottsförbundet inte längre leverera hemsideslösningar till förbund och föreningar. På förbundet har vi börjat formera arbetet framåt och kommer innan årsskiftet att presentera en mer utförligare plan för arbetet.

Läs mer HÄR


MABI och SOFT förlänger partneravtal

MABI Hyrbilar förlänger avtalet som förbundspartner till Svenska Orienteringsförbundet! Läs mer i nyhet HÄR.

Hos Mabi kan du hyra allt från mindre personbilar och större kombimodeller till minibussar och transportbilar. De erbjuder ett stort utbud av olika modeller och prisklasser, så oavsett hur dina behov ser ut har de hyrbilen som passar dig.

Boka din bil i tid på www.mabi.se

För att ta del av Svenska Orienteringsförbundets rabatt använder du kampanjkoden sof10


Kostnadsfri vård via Folksam

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.

Svenska Orienteringsförbundets partner Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Läs mer HÄR!


facebookinstagramtwitterlinkedin

Vill du vara mer uppdaterad? Följ oss på våra sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening och din/er förening är medlem i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!